Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Τι θα γίνει με γερμανικές αποζημιώσεις, ύψους 165 δισ. ευρώ

Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ύψους 165 δισ. ευρώ περίπου εξετάζεται σήμερα σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τις κοινοβουλευτικές επιτροπές θα ..........

ενημερώσουν ο υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, οι οποίοι θα αναφερθούν στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και το καταναγκαστικό δάνειο.

Οι διεκδικούμενες οφειλές είναι δύο κατηγοριών:

Το κατοχικό δάνειο, ύψους 3,5 δισ. δολαρίων του 1938 που σήμερα ανέρχεται σε 54 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους.

Οι επανορθώσεις για τις καταστροφές στις υποδομές κατά τη διάρκεια της κατοχής, ύψους 7,1 δισ. δολαρίων, αγοραστικής αξίας 1938 που υπολογίζονται σε 108,43 δισ. ευρώ χωρίς τους νόμιμους τόκους.

Οι ανωτέρω υπολογισμοί έχουν γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδας.

iefhmerida

1 σχόλιο:

  1. Το θέμα είναι να μην μείνουμε στις ενημερώσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών...απλά...για τα μάτια του κόσμου....Αφού έχουμε ετοιμάσει και τους υπολογισμούς και τα ποσά, μην ξεχαστούν στα αζήτητα μαζί με άλλα σοβαρά αιτήματα και δικαιώματα σε κάποιο συρτάρι... Γιατί από πολιτικούς ελιγμούς και ενημερώσεις έχουμε χορτάσει...στις πράξεις πότε θα προχωρήσουμε περιμένω να δω.....Το αναφέρω γιατί σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε....
    Χρυσάνθη Λεβεντάκη Κοντέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.