Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Αλευρά με το Προεδρείο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Μεσσηνίας.

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά είχε το Προεδρείο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Μεσσηνίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε, τόσο από τον Πρόεδρο Νίκο Πατσαρίνο όσο και από τα μέλη της Ν.Ε. Δημήτρη Θωμόπουλο, Γιάννη Μπούρα και Αγγελική Μπουμποπούλου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Μηχανικών, πολύ περισσότερο από ότι πριν, στην παρούσα χρονική στιγμή, που με τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι Μηχανικοί βιώνουν ένα πρωτόγνωρο γεγονός.
Η μεγάλη κάμψη που γνωρίζει η οικοδομική..........

δραστηριότητα στο νομό μας, έχει κάνει επιτακτική την ανάγκη να ενταχθούν σε όλα τα κοινωνικά προγράμματα και οι Μηχανικοί.

Ακόμη τονίστηκε ότι ο προϋπολογισμός των έργων που δημοπρατούνται, πρέπει να συνοδεύεται με την πλήρη χρηματοδότησή τους, ώστε να μπορούν να εκτελούνται και να παραδίδονται ολοκληρωμένα, χωρίς καμία καθυστέρηση, με σκοπό οι πολίτες να απολαμβάνουν τα οφέλη των έργων. Καυτηριάστηκε έντονα , ότι ακόμη και σήμερα παρατηρείται η κατάτμηση έργων από φορείς του δημοσίου, η οποία οδηγεί σε απ’ ευθείας αναθέσεις, αποκλείοντας έτσι την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των Μηχανικών.
Τέλος, το προεδρείο των Μηχανικών έθεσε στον κ. Αλευρά, την ανάγκη ως πολιτική εξουσία να δίνεται ιδιαίτερη σημασία και προτεραιότητα σε έργα που μπορούν να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής που η συνάντηση με το προεδρείο ήταν ουσιαστική, διότι ειπώθηκαν ζητήματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Τόνισε ότι το επάγγελμα του Μηχανικού είναι ένα από αυτά που συμβάλει αποτελεσματικά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σκοπό έχει την ολοκλήρωση όλων των έργων με την εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων και ποτέ δεν προβαίνει στην κατάτμησή τους.

Τέλος, επισήμανε ότι θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια του προεδρείου για την ένταξη του επαγγέλματος του Μηχανικού σε προγράμματα κοινωνικής εργασίας, εφόσον το επιθυμούν και ζήτησε οι συναντήσεις μαζί τους να είναι πιο τακτικές και πάντα ουσιαστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.