Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Τώρα που μπήκαμε στη βαρυχειμωνιά και είναι ευκαιρία για βόλτες στα χιόνια παρέα με το πιστό και αχώριστο φίλο σας, το κινητό σας, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα απαραίτητα για την καλή λειτουργία της συσκευής σας.

Υπάρχουν πολλοί εχθροί που παραμονεύουν ............

καθημερινά. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο ήλιος είναι πολύ επικίνδυνα. Απαγορεύεται η παραμονή και έκθεση των τηλεφώνων σε κλειστούς χώρους (όπως τα πορτμπαγκάζ των αυτοκίνητων) επί μακρό χρονικό διάστημα, όπως απαγορεύεται και η έκθεση των τηλεφώνων στον ήλιο (ούτε και για μικρό διάστημα).

Η παραμονή της συσκευής σε πολύ ψυχρούς χώρους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.

Όταν η συσκευή επανέλθει στη φυσιολογική θερμοκρασία, μπορεί να σχηματιστεί υγρασία στο εσωτερικό της συσκευής, και να καταστραφούν τα ηλεκτρονικά κυκλώματα (όπως θαμπώνουν τα γυαλιά μας όταν από χαμηλή θερμοκρασία βρεθούμε απότομα σε υψηλή)

Μην αφήνετε τα τηλέφωνα εκτεθειμένα στο ταμπλό του αυτοκινήτου, ούτε να τα παίρνετε μαζί σας όταν κάνετε σκι. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα τηλέφωνα δεν μαθαίνουν σκι και αν σας πέσουν στο χιόνι τότε θα τα καταστρέψετε.

Ο χειρότερος εχθρός του κινητού σας τηλεφώνου είναι η υγρασία και το νερό, τα οποία ενδέχεται να περιέχουν μεταλλικά άλατα που διαβρώνουν τα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Μετά από ένα τέτοιο ατύχημα (βρέξιμο) και να επισκευαστεί το κινητό σας ποτέ δεν θα ξαναγίνει όπως ήταν στην αρχή.

Σε περίπτωση που η συσκευή σας βραχεί αφαιρέστε τη μπαταρία και αφήστε τη συσκευή να στεγνώσει τελείως πριν την τοποθετήσετε ξανά. Δεν συνιστάται η χρήση σεσουάρ και η τοποθέτηση της συσκευής πάνω σε καλοριφέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.