Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το θεμα της ανεργίας των νέων θα απασχολήσει τις πρώτες προτεραιότητες του νέου προέδρου της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας κ. Νίκο Τζάνο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Νέο πρόεδρο τον Νικόλαο Τζάνο έχει εδώ και λίγες ημέρες και συγκεκριμένα από την Κυριακή 22/1/2012 η Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας.
Ο Νίκος Τζάνος ξεκίνησε την πορεία του το 2005 όντας ακόμα φοιτητής όπου εκλέχθηκε στον Σύλλογο Μεσσήνιων φοιτητών. Η ενασχόληση του με την ΟΝΝΕΔ ξεκίνησε το 2010 στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής Προέδρου από τη βάση, όπου από την αρχή τάχθηκε υπερ της εκλογής του νύν προέδρου Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Θεωρεί ότι η ΟΝΝΕΔ του σήμερα είναι ανοιχτή και γίνεται συμμετοχική, και σαν στόχο με την εκλογή του έχει θέσει να αποκτήσει η ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας και τα μέλη της πολιτικό λόγο και παρεμβατικό χαρακτήρα.
Το πρόβλημα με την ανεργία των νέων απασχολεί τις πρώτες ..........

προτεραιότητες του νέου προέδρου τς Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας. Βλέπει την απαξίωση των νέων στην πολιτική και θεωρεί ότι αυτό είναι επίτευγμα των πολιτικών που έφτασαν τους νέους σε αυτό το σημείο.
Οι νέοι που ασχολούνται σήμερα με την πολιτικοί πάνε κόντρα στο ρεύμα της απαξίωσης που βιώνει σήμερα το πολιτικό μας σύστημα και θεωρεί ότι η πολιτική χρειάζεται νέο κοινωνικό κεφάλαιο, έτσι ώστε να ωθήσουμε τους νέους να κοιτάξουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Διαβάστε την συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News ο Κ. Τζάνος

Πρώτα απ όλα συγχαρητήρια για την εκλογή σας στην θέση του Προέδρου της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας.

1. Θα ήθελα να μου πείτε πως φτάσατε μέχρι αυτό το αξίωμα.


Η διαδρομή μου ξεκίνησε το 2005 που ως πρωτοετής φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης του Παν. Αιγαίου έγινα μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Έπειτα από 3 συνεχόμενες χρονιές εκλογής μου στη γραμματεία πόλεως και με οργάνωση και πολλή δουλειά καταφέραμε να φτάσουμε στις περσινές φοιτητικές εκλογές τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου στο 65% . Παράλληλα όμως και επειδή πιστεύω στη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών ασχολήθηκα και στο τόπο μου με το Σύλλογο Μεσσηνίων Φοιτητών (ΣΥ.ΜΕ.Φ.) όπου έγινα μέλος το 2005 και στη συνέχεια εκλέχθηκα στη θέση του Αντιπροέδρου το 2008 και στη θέση του Γεν. Γραμματέα το 2009 πραγματοποιώντας πλήθος κοινωνικών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. Η ενασχόληση μου με την ΟΝΝΕΔ ξεκίνησε το 2010 στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής Προέδρου από τη βάση, όπου από την αρχή τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου μας Ανδρέα Παπαμιμίκου. Η όρεξη για δουλειά, η αγάπη για την παράταξη και η εμπιστοσύνη των ΟΝΝΕΔιτών προς το πρόσωπό μου με έφεραν στην θέση του Προέδρου της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας.

2. Τώρα που γίνατε πρόεδρος της Ν. Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας ποιοι είναι οι πρωταρχικοί στόχοι σας από την θέση που πλέον κατέχετε;

Η ΟΝΝΕΔ του σήμερα είναι ανοιχτή και γίνεται συμμετοχική μέρα με τη μέρα. Η ΟΝΝΕΔ αλλάζει νοοτροπία μέρα με τη μέρα. Εμείς οι νέοι οφείλουμε να είμαστε οι πρωτεργάτες στην αλλαγή αυτή και να δώσουμε το έναυσμα και στους μεγαλύτερους να αλλάξουν νοοτροπία. Θέλουμε να δώσουμε σε όλα τα μέλη μας περισσότερες ευκαιρίες να εκφραστούν και να εκμεταλλευτούμε όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι εξελίξεις στην πληροφορική και τα κοινωνικά δίκτυα. Σ’ αυτή τη λογική θέλουμε και στο νομό μας να κάνουμε τους νέους να ασχοληθούν με την πολιτική μέσω της οποίας θα μπορέσουμε ξανά να αντικρίσουμε το μέλλον μας με αισιοδοξία και χαμόγελο.

3. Έχετε βάλει κάποιον αρχικό στόχο για κάτι; Ποια θα είναι τα πρώτα σας βήματα στην προεδρία;

Στους άμεσους στόχους μου είναι να αποκτήσει η ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας και τα μέλη της πολιτικό λόγο και παρεμβατικό χαρακτήρα. Η οργάνωσή μας είναι ανοιχτή προς όλους τους νέους να έρθουν μαζί μας να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν και όχι αυτά που μας έχουν «χρεώσει» πριν καν βγούμε στην αγορά εργασίας.

4. Θα συναντηθείτε με τον Αντώνη Σαμαρά; Αν ναι ποια είναι τα πρώτα θέματα που θα του θέσετε?

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί όλους τους νέους στις μέρες μας είναι η δυσκολία εύρεσης εργασίας. Ως νέοι θέλουμε ο αυριανός πρωθυπουργός να μας δώσει κίνητρα να μείνουμε στη χώρα μας και να μην προσφύγουμε στην λύση της μετανάστευσης. ‘’Να σταματήσει πια η Ελλάδα να τρώει τα παιδιά της!’’

5. Σήμερα οι νέοι δείχνουν μεγάλη απαξίωση στο πολιτικό σύστημα της χώρας το οποίο θεωρούν ότι έχει σαπίσει πλέον και είναι καιρό να αποσυρθεί. Εσείς ενστερνίζεστε αυτήν την άποψη;

Οι περισσότεροι νέοι είναι απογοητευμένοι από την όλη κατάσταση στη χώρα και πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών έχουν κάνει ό, τι θα μπορούσαν προκειμένου να μειώσουν την αξία της πολιτικής. Σήμερα, για πολλούς νέους ανθρώπους η πολιτική σημαίνει διαφθορά και σπατάλη χρόνου.Θέλουμε να δούμε αποτελέσματα, περισσότερες δράσεις και λιγότερα λόγια. Η παρούσα κατάσταση είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής ρητορικής και της ελάχιστης δουλειάς. Ωστόσο, η απόρριψη της πολιτικής δεν είναι λύση. Η γενιά μας πρέπει να αγωνιστεί για καλύτερη πολιτική, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, λογοδοσία, διαφάνεια. Πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα εμείς οι νέοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

6. Πως βλέπετε τους νέους (ως προς την ενασχόληση τους με την πολιτική) σήμερα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια;

Όσοι νέοι ασχολούμαστε με την πολιτική ίσως πάμε κόντρα στο ρεύμα που θέλει τους νέους αποστασιοποιημένους και απογοητευμένους από την πολιτική κατάσταση. Δεν φταίνε οι νέοι για την στάση τους. Θεωρώ πως πρωταρχικός στόχος όσων θέλουμε να ασχοληθούμε με την πολιτική και μέσα από αυτή να παλέψουμε για τις ιδέες και τις αξίες που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, είναι να αποκαταστήσουμε τη σχέση των νέων με την πολιτική. Η πολιτική χρειάζεται νέο κοινωνικό κεφάλαιο, έτσι ώστε να ωθήσουμε τους νέους να κοιτάξουν το μέλλον με αισιοδοξία και να πατήσουν γερά στα πόδια τους.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.

3 σχόλια:

  1. ΦΙΛΑΡΑΚΙ,
    ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΦΕΝΕ,ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΤΑΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ.
    ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ,ΑΚΟΜΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ.ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσοι νέοι ασχολούμαστε με την πολιτική ίσως πάμε κόντρα στο ρεύμα που θέλει τους νέους αποστασιοποιημένους και απογοητευμένους από την πολιτική κατάσταση. ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ.. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΟΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.