Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

«Λουκέτο» στην Υγεία με το …καλημέρα σας!

Η νέα χρονιά ξεκινά με κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας, καθώς γιατροί και φαρμακοποιοί έχουν εξαγγείλει απεργίες από σήμερα, Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει εξαγγείλει 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου. Εντωμεταξύ, οι φαρμακοποιοί προχώρησαν από την Κυριακή σε αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση, από ........

2 έως 5 Ιανουαρίου, προχωρούν, όμως, και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί της Αθήνας, αντιδρώντας στην, όπως αναφέρουν, «επιχειρούμενη πρόχειρη και επικίνδυνη εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ» και ζητώντας αναστολή της λειτουργίας του για ένα τουλάχιστον τετράμηνο μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες λειτουργίας του.

Παράλληλα, σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή προχωρούν τελικά και οι γιατροί του ΙΚΑ, έπειτα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΙΚΑ, αλλάζοντας έτσι την αρχική της απόφαση που έκανε λόγο για απεργία διαρκείας μέχρι την κατάργηση του νομοσχεδίου.

Η μορφή των κινητοποιήσεων των γιατρών του ΙΚΑ ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στην οποία οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΙΚΑ επέμειναν και πάλι στην απόσυρση του νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, κάλεσαν τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να συμπορευθούν μαζί τους και κατήγγειλαν το υπουργείο ότι «στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς».

Μάλιστα, όπως εξήγησαν, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό και την υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα επιχειρεί να μειώσει τις αμοιβές των γιατρών των Ασφαλιστικών Ταμείων σε αυτές που λαμβάνουν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΟΠΑΔ για τις επισκέψεις ασφαλισμένων του Δημοσίου, που είναι της τάξης των 500 με 700 ευρώ.

Τέλος, είπαν, ότι η κατάληψη στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, θα συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.