Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Π. Τατούλης σε Μ Βορίδη: Αδιαπραγμάτευτη η ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας συναντήθηκαν με τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη όπου τέθηκαν επί τάπητος το θέμα των οδικών αξόνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε στον Υπουργό την ...........

αδιαπραγμάτευτη στάση της Περιφέρειας όσον αφορά την ολοκλήρωση κατασκευής της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και συγκεκριμένα την ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα – Καλαμάτα με κατάληξη τον Περιμετρικό της Καλαμάτας

Όσον αφορά τον δυτικό άξονα δηλαδή την Ολυμπία οδό , ο Περιφερειάρχης επεσήμανε στον Υπουργό ότι θεωρεί άκρως απαραίτητη την κατασκευή της και την κατάληξή της στην Τσακώνα, δηλώνοντας ότι η ολοκλήρωσή της θα αποτελέσει έργο πνοής και ανάπτυξης για την Πελοπόννησο .

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη για την ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας με κατάληξη τον Περιμετρικό της Καλαμάτας ενώ για τον δυτικό άξονα την Ολυμπία Οδός εξέφρασε την πολιτική βούληση του Υπουργείου να επιλυθούν τα προβλήματα και να αρχίσει νέα διαπραγμάτευση με την κατασκευάστρια Κοινοπραξία για την ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης .

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η ολοκλήρωση των παραπάνω οδικών αξόνων οι οποίοι θα μετατρέψουν το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου σε σύγχρονο και ασφαλές ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο.

Επίσης κατά τη συνάντηση τέθηκε από τον Περιφερειάρχη το θέμα των 2 αεροδρομίων της Περιφέρειας , του αεροδρομίου της Τρίπολης και της Καλαμάτας. Επισημάνθηκε δε η σημασία των αεροδρομίων για την Πελοπόννησο με την παράλληλη λειτουργία στρατιωτικού και Πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη και η αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας .

Ο Υπουργός εξέφρασε την σύμφωνη γνώμη με τον Περιφερειάρχη για την σπουδαιότητα των αεροδρομίων και αναμένονται πρωτοβουλίες από το Υπουργείο στο προσεχές διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.