Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΑΒ Φιλιατρών Τεράστιας σημασίας η λειτουργία του

Έξι μήνες συμπληρώνονται από την εγκατάσταση και λειτουργία του Σταθμού του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά και, ήδη, είναι μεγίστης σημασίας η παρουσία και προσφορά του στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας.

Ο Σταθμός του ΕΚΑΒ, που στεγάζεται σε κτηριακό συγκρότημα του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, έχει 24ωρη λειτουργία, με κυλιόμενες βάρδιες των οκτώ υπηρετούντων διασωστών και ένα σύγχρονο ασθενοφόρο. Μόνο τα επείγοντα περιστατικά (τροχαία, οξεία προβλήματα, οποιοδήποτε περιστατικό χρήζει επείγουσας αντιμετώπισης και μεταφοράς στο νοσοκομείο) στα οποία έχει συνδράμει το ΕΚΑΒ Φιλιατρών τους έξι πρώτους μήνες της λειτουργίας του, από τον Ιούλιο μέχρι και το Νοέμβριο, ξεπερνούν τα 350!

Τον Ιούλιο 64, τον Αύγουστο 109, το Σεπτέμβριο 54, τον ..........

Οκτώβριο 66, το Νοέμβριο γύρω στα 60. Τους θερινούς μήνες, βέβαια, τα περισσότερα από τα περιστατικά που συνέβησαν, και εκλήθη να επέμβει το ΕΚΑΒ, ήταν τροχαία. Γενικότερα, όταν υπάρχει κυκλοφοριακός φόρτος και περίοδοι αύξησης του πληθυσμού, όπως καλοκαίρι, γιορτές, Σαββατοκύριακα, είναι περισσότερα και τα περιστατικά. Ακόμα, όμως, ο κόσμος δεν έχει καταλάβει πώς λειτουργεί το ΕΚΑΒ. Αρκετοί, όταν τους τύχει κάποιο συμβάν, μετακινούν μόνοι τους, με δικά τους μέσα, τον ασθενή στο νοσοκομείο, χωρίς να ζητήσουν τη συνδρομή και επέμβαση του ΕΚΑΒ. Πολλοί δε, τηλεφωνούν στο νοσοκομείο και ζητούν ασθενοφόρο και όχι στο 166, που είναι το Κέντρο του ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα και το οποίο άμεσα δίνει σήμα και διαβιβάζει το περιστατικό, με όλες τις πληροφορίες, στο ΕΚΑΒ Φιλιατρών.

Στο ΕΚΑΒ Φιλιατρών υπηρετούν οκτώ διασώστες, άρτια εκπαιδευμένοι, με άριστες γνώσεις του αντικειμένου και υψηλό αίσθημα ευθύνης του καθήκοντός τους και δεν είναι υπερβολή, αλλά ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, να σημειωθεί πως χάρη στην έγκαιρη επέμβασή τους έχουν σωθεί ζωές!

Το ΕΚΑΒ Φιλιατρών καλύπτει σχεδόν ολόκληρη τη Νοτιοδυτική Μεσσηνία, με το ένα σύγχρονο ασθενοφόρο που διαθέτει και έχει ως «σημείο αναφοράς» το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής είναι ικανοποιημένοι με την παρουσία και κυρίως τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, αναγνωρίζοντας τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει και ενισχύοντας, στο βαθμό που αυτό μπορεί να γίνει, την πεποίθησή τους πως, αν τυχόν συμβεί κάτι απρόοπτο και επείγον στην υγεία τους, θα βρουν ανταπόκριση και θα τους παρασχεθεί άμεση βοήθεια.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε πως για την υλοποίηση της κυβερνητικής εξαγγελίας και δέσμευσης της διοίκησης του ΕΚΑΒ, συνέβαλε ουσιαστικά και αποτελεσματικά ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, καλός συμπατριώτης μας, από την Κυπαρισσία, γιατρός Τάκης Κορμάς, ο οποίος με μεθοδικότητα και επιμονή προώθησε τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη δημιουργία, εγκατάσταση και λειτουργία του ΕΚΑΒ στο χώρο του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. Ο Πρώην Διαχειριστής28 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:19 μ.μ.

    Το ΕΚΑΒ έχει σώσει ζωές συνανθρώπων μας.
    Να είναι καλά τα παιδιά και να είναι γεροί και δυνατοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.