Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Για το χαράτσι στη ΔΕΗ. Συνάντηση Κόλλια με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Την αλληλεγγύη του Δήμου, καθώς και την άσκηση πίεσης για να μη κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα σε όσους αδυνατούν ή δε θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι, ζήτησαν από το δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, μέλη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνάντηση χθες το μεσημέρι στο γραφείο του στην Κυπαρισσία.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν ακόμη να ληφθεί απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το νέο αυτό χαράτσι που επιβλήθηκε στους πολίτες, στηρίζοντάς τους με παροχή νομικής κάλυψης αλλά και ενημερώνοντάς τους πως πληρώνοντας τη ΔΕΗ, είτε σε τράπεζα, είτε σε ΑΤΜ είτε σε γκισέ, μπορούν να μην καταβάλλουν το χαράτσι αλλά μόνο το λογαριασμό.
Επίσης, αναφέρθηκαν σε αποφάσεις και τρόπους ..........

αντίδρασης από άλλους Δήμους και φορείς.

Συμφωνήθηκε δε να ζητηθεί και από το Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας να πάρει θέση και να παρέχει τις νομικές του γνώσεις και υπηρεσίες.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας σημείωσε πως το θέμα έχει τρεις πτυχές: την πολιτική διάσταση (χαρακτηρίζοντας το μέτρο κοινωνικά άδικο και πολιτικά ανήθικο), τη νομική (όπου έχουν γίνει προσφυγές και το ΣτΕ στις 2 Δεκέμβρη θα τις εκδικάσει) και την πρακτική (όπως είπε, υπάρχει τεράστια αδυναμία και ήδη οι δήμαρχοι αναδιπλώνονται σε αυτό που έλεγαν στους πολίτες, δηλαδή να μην πληρώνουν).

«Δεν μπορούμε να πούμε στους πολίτες να μην πληρώνουν», είπε. «Να ασκήσουμε πίεση σε πολιτικό επίπεδο ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να αλλάξει το καθεστώς, όχι για το χαράτσι αλλά για τον τρόπο είσπραξης και τις συνέπειες της μη καταβολής».
Σύμφωνα με τον κ. Κόλλια, θα θέσει το θέμα στην ΠΕΔ και από εκεί στην ΚΕΔΕ, για να υπάρχει συντονισμένη αντίδραση των Δήμων. Και πρόσθεσε: «Θα φέρουμε το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα για πολιτική καταδίκη και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στο πρακτικό μέρος».

Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας επιτροπής αλληλεγγύης, στην οποία να συμμετάσχει και ο Δήμος, καθώς και η ενημέρωση των πολιτών, είτε με γραφείο και υπάλληλο στο Δημαρχείο είτε με έκδοση φυλλαδίου με πληροφοριακό υλικό.
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης, την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν οι Ιωάννα Μαραβελή, Μπάμπης Καλογερόπουλος, Παναγιώτης Νασόπουλος, Γιώργος Αλεβιζόπουλος και Παναγιώτης Πολίτης.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.