Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ολοφάνερη η αποτυχία Βενιζέλου

Τελικά ως έναν από τους πιο αποτυχημένους υπουργούς της μεταπολίτευσης θα κατατάξει η ιστορία τον Ευάγγελο Βενιζέλο!

Αιτία; Εκτός της αποτυχίας της πολιτικής που αυτός ακολούθησε τους τελευταίους μήνες , ορατή είναι και η παραπλάνηση των Ελλήνων πολιτών από πλευράς του.
Αν δεν είναι ηθελημένη η παραπλάνηση , τότε είναι διπλά επικίνδυνος, διότι αποδεικνύεται πολιτικά ελλιποβαρής!
Αν είναι ηθελημένη, τότε αμαύρωσε τη διαδρομή του στην πολιτική και φυσικά έβαλε ταφόπλακα σε μελλοντική του πολιτική ενασχόληση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.........

Ανέλαβε ένα Υπουργείο "φωτιά" προσδοκώντας να υπερσκελίσει τον αδύναμο κ.Παπανδρέου και να επιτύχει στην εσωκομματική μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς γι αυτόν η κρισιμότητα των στιγμών, τον βρήκε χωρίς εμπειρία , χωρίς τις ειδικές γνώσεις αλλά και το τσαγανό που απαιτούσε η θέση του.

Άρχισε λοιπόν τις σπασμωδικές κινήσεις φανερώνοντας τον πανικό του, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό , με ότι ζημία αυτό μας προκαλούσε.

Ανακοίνωνε μέτρα το πρωϊ και το μεσημέρι τα έπαιρνε πίσω! Απέκρυψε την αλήθεια για την αποχώρηση της Τρόϊκας, όπου λίγο πολύ μας εμφανίστηκε ως να ήταν αυτός που τους ζήτησε να αποχωρήσουν από τις συνομιλίες για την 6η δόση.

Παρουσίασε ως σωτήριο το μεσοπρόθεσμο, στη συνέχεια τον εφαρμοστικό Νόμο, πανηγύρισε μαζί με τον Πρωθυπουργό τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, παρουσιάζοντάς την ως την κορυφαία για τη σωτηρία μας λύση και μετά.... έρχεται η Φινλανδία και οι εγγυήσεις!

Άλλο μπάχαλο εκεί , άλλο μετά με τους φορολογικούς συντελεστές στο εσωτερικό , όπου πάλι τρομοκράτησε τους πάντες αναφερόμενος σε αναδρομική ισχύ του μέτρου και ύστερα το πήρε πίσω!

Βγαίνει σε εθνική εμβέλεια να κάνει δηλώσεις για τα νέα μέτρα και εξ αιτίας του πανικού που μετέδωσε, κατρακυλάει 6,5 μονάδες το Ελληνικό χρηματιστήριο και εκμηδενίζονται σχεδόν ολοκληρωτικά οι τραπεζικές μετοχές , φτάνοντας στα 0,30 και 0,32 ευρώ!

Έφερε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών , για την εργασιακή εφεδρεία , το βαθμολόγιο και γενικά για τα εργασιακά ζητήματα και ...ξαφνικά χωρίς προσυνεννόηση , μέσα στη νύχτα κυριολεκτικά προσέθεσε και τα φορολογικά μέτρα!

Αμέσως μετά, προτρέχει σε ανακοινώσεις για συμφωνία με το ΔΝΤ ,περί συμφωνίας για το μνημόνιο και ότι ίσως υπάρχει τελικά φως στο τούνελ της ελληνικής κρίσης έστω και μέσω μεγαλύτερου κουρέματος του χρέους και πριν προλάβει να πάρει ανάσα, έρχεται ο αρμόδιος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ευρώπη Αντόνιο Μπόρχες, ο οποίος είπε σε συνέντευξή του,ότι με το υπάρχον πρόγραμμα η Ελλάδα δεν έχει ελπίδες να επιβιώσει. Ζητά να ληφθούν και νέα μέτρα, που να συμπληρώνουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα του προϋπολογισμού, με ακόμα περισσότερες αποκρατικοποιήσεις και νέες απελευθερώσεις επαγγελμάτων, προκειμένου όπως σημειώνει "να ξαναγίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική.

Αυτές οι δηλώσεις ήρθαν να προστεθούν σε όσα είχε πει νωρίτερα ο επικεφαλής της τρόικας, Πολ Τόμσεν όπως μετέδωσε το Reuters, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως υπάρχουν ακόμα!!! θέματα ανοιχτά με την ελληνική κυβέρνηση παρά ήδη ληφθέντα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν να κάνουν με το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Απαιτείται λοιπόν άμεσα ο κ.Βενιζέλος να δώσει εξηγήσεις στους Έλληνες για τις ολιγωρίες και τον έκδηλο πανικό του και επιτέλους να πει την αλήθεια για την έλλειψη σχεδιασμού των μέτρων, για την υποχωρητικότητά του και τις αδυναμίες της Κυβέρνησης που εκπροσωπεί να σταθεί στο ύψος των δύσκολων στιγμών που διέρχεται η Χώρα!

Χάσαμε πολύτιμο χρόνο από τις παλινωδίες και την αναβλητικότητα της υλοποίησης των συμφωνηθέντων που τώρα πια, δε γινόμαστε πιστευτοί σε κανέναν.

Εξευτελίζεται μία Χώρα και ένας λαός από πολιτικούς που εκ του αποτελέσματος κρινόμενοι, δε στάθηκαν στο ύψος της υψηλής αποστολής που ανέλαβαν.

Ελπίζουμε να το καταλάβουν επιτέλους έστω και την ύστατη στιγμή και να πράξουν κατά συνείδηση, προσφεύγοντας στην κρίση του λαού και όχι με πονηρά τερτίπια τύπου δημοψηφισμάτων να προσπαθήσουν να εκτονώσουν το αρνητικό γι αυτούς κλίμα!


Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

Μέλος Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ

Μέλος Τομέα Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

4 σχόλια:

  1. Ο πρώην Διαχειριστής8 Οκτωβρίου 2011 στις 6:09 μ.μ.

    Αντωνία μου ωραία η έκθεση ιδεών που διάβασα και με μεγάλες δόσεις αλήθειας. Μισής αλήθειας όμως...

    Δεν μας είπες γλυκιά μου Αντωνία, τί έκανε η κυβέρνσηη της ΝΔ στην 5ετία 2004 - 2009 που έφτασε την Ελλαδα μισό βήμα από την χρεοκοπία. Οχι ότι και πρίν την κυβέρνηση δεν ειχαμε κατηφόρα αλλα σο χείλος του γκρεμού φτάσαμε απο τον κουρασμένο και την παρέα του.
    Τα έλεγε ο ίδιος στο debate ότι χρειάζεται να ληφθούν σοβαρές και κρίσιμες αποφάσεις.
    Ποιος μας έφερε στο χείλος του γκρεμού;

    Η μονη λυση γι τη Ελλαδα ειναι να καταψηφιστούν τα μεγάλα κομματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και να πάνε ολοι οι Έλληνες να ψηφίσουν για να πέσουν όσο το δυνατόν χαμηλότερα τα μεγάλα κόμματα.
    Να ψηφίσουν μικρά. Η αποχή βολεύει το σύστημα. Το λευκό πάει στον πώτο και το ακυρο μοιραζεται σε όλους. Καλυτερα λοιπόν μικρό κόμμα.

    Κει επειδή είμαι φίλος σου και ξέρεις ότι σου λεω αλήθεις πάντα θα σου πω κάτσε μακρά απο τον βουρκο που λεγεται πολιτική. Είσαι πολυ καθαρό άτομο για να μπλέξεις με τον υπόνομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μηδενισμός απο την πλευρά της ΝΔ συνεχίζεται. Και εσείς κυρία μου ορθώνετε πολιτικό λόγο κάτω απο κομματικό φανατισμό σαν εκπαιδευμένο παπαγαλάκι του Αρχηγού σας. Είστε και εσείς ένα λιθαράκι του σάπιου οικοδομήματος που έκτισαν τα κόμματα εξουσίας με την πρόωρη συνταξιοδότησή σας. Λίγη ταπεινότητα και σεβασμός προς τον πολίτη που αυτή την εποχή υποφέρει απο την επιβολή των μέτρων χωρίς να φταίει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτούς τους εξιτάρει η κατάκτηση της εξουσίας.
    Λοιπόν...
    Για μένα είναι λάθος που δεν γίνονται εκλογές!
    Να εκλεγεί ο Σαμαράς πρωθυπουργός μέχρι το 2013, έτσι και αλλιώς την ταφόπλακα την έβαλε το πασόκ, να φάμε την "πατάτα" να τελειώνουμε.
    Για να τελειώσει η κακή πλευρά της μεταπολίτευσης και να τελειώσουν οι ψευδαισθήσεις.
    Θα είναι ένα καλό μάθημα για την Ελλάδα, και αξίζει το ρίσκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.