Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Η απάντηση του Δήμου Τριφυλίας σε αναγνώστη μας

Απάντηση σε επιστολή αναγνώστη του Φιλιατρά News Βασίλη Κίτσου σχετικά με την μη λειτουργία των link των νέων δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Τριφυλίας.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το Δελτίο ...........

Τύπου το ανάρτησαν μόνο στον υπο κατασκευή -άραγε για πόσο καιρό ακόμα θα είναι υπο κατασκευή- διαδικτυακό τόπο του Δήμου Τριφυλίας ενώ δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας το αποστείλουν ή έστω να μας ενημερώσουν ότι υπάρχει απάντηση.
Εμείς την είδαμε σήμερα εντελώς τυχαία. Να υποθέσουμε ότι θα τους έπεφτε η υπόληψη αν μας έστελναν την απάντηση;;;;
Τους παραδίδουμε στην κρίση σας.

Η απάντηση λοιπόν που εξέδωσε ο Δήμος Τριφυλίας με ημερομηνία 29/7/2011 για την επιστολή του αναγνώστη μας Βασίλη Κίτσου έχει ως εξής:
«Δικτυακός τόπος Δήμου Τριφυλίας»

Σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας του επίσημου δικτυακού τόπου του Δήμου Τριφυλίας αποσαφηνίζονται τα εξής:

Καταρχήν, σημειώνεται ότι στην κεντρική σελίδα του ιστοτόπου, αλλά και στο σύνολο των υποενοτήτων, αναφέρεται ότι "Το portal του Δήμου Τριφυλίας βρίσκεται υπό ανακατασκευή. Η παρούσα έκδοση αφορά στην κάλυψη τρεχουσών αναγκών".

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 3861/2010 περί υποχρεωτικής ανάρτησης νόμων και πράξεων κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο αναφέρει: Οι πράξεις των οργάνων διοίκησης των ΝΠΔΔ, των οργάνων διοίκησης φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των ανεξάρτητων ρυθμιστικών αρχών και των φορέων του οργανισμού πρώτου και δεύτερου βαθμού αναρτώνται στους κατά περίπτωση οικείους δικτυακούς τόπους που αυτοί διατηρούν.
Αυτό συνεπάγεται την υποχρεωτική διατήρηση, από πλευράς Δήμου, ενός εκ των προϋπαρχόντων δικτυακών τόπων των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, που δημιούργησαν το νέο Καλλικρατικό Δήμο Τριφυλίας, και την προσωρινή προαγωγή του ως επίσημου δικτυακού τόπου του νέου Δήμου Τριφυλίας. Η μελέτη και η υλοποίηση του νέου δικτυακού τόπου βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτονόητη είναι η υποχρεωτική διατήρηση της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου, έστω και στη μορφή - δομή που έχει σήμερα. Όχι μόνο επειδή μας υποχρεώνει ο νόμος, αλλά επειδή είναι χρέος μας να παρέχουμε, με όποιο τρόπο - εργαλείο έχουμε στα χέρια μας, ενημέρωση προς τους πολίτες μας και διαύλους επικοινωνίας με τη διοίκηση και τις υπηρεσίες μας.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστούν μερικά σημαντικά ζητήματα.

Ως προσωρινό κεντρικό σημείο δικτυακής αναφοράς προς το νέο Δήμο Τριφυλίας επιλέχθηκε η ιστοσελίδα του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Κυπαρισσίας για συγκεκριμένους λόγους. Η Κυπαρισσία ορίστηκε ως η πρωτεύουσα του νέου Δήμου και το πρώην δημαρχείο της Κυπαρισσίας ως το διοικητήριο του νέου Δήμου κατ' επέκταση. Τα τηλέφωνα - fax - email της πολιτικής ηγεσίας και των δημοτικών υπηρεσιών παρέμειναν τα ίδια και η ιστοσελίδα του Καποδιστριακού Δήμου Κυπαρισσίας περιείχε ήδη τις πληροφορίες αυτές.

Ακόμα, ορισμένες υποενότητες της υπάρχουσας έκδοσης του δικτυακού τόπου έχουν τροποποιηθεί ώστε να αντικατοπτρίζουν, στο μέτρο του δυνατού, την υφιστάμενη κατάσταση του Δήμου. Λόγου χάρη, η υποενότητα "Δημοτικές Ενότητες" περιλαμβάνει τις νέες δημοτικές ενότητες του Δήμου και παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στους αντίστοιχους δικτυακούς τόπους των πρώην Καποδιστριακών Δήμων. Ασφαλώς όλες οι πληροφορίες, όλος ο πλούτος των πολιτιστικών - ιστορικών - λαογραφικών δεδομένων, και όχι μόνο, των δικτυακών τόπων των παλαιών Καποδιστριακών Δήμων θα ενσωματωθούν στο νέο portal. Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να τα "σβήσουμε" μέχρι να είμαστε σε θέση να τα επαναχρησιμοποιήσουμε.

Από το γραφείο του Δημάρχου


3 σχόλια:

 1. 1.με ποια κριτηρια επηλεχθηκε το σιτε του πρωην δημου κυπαρισσιας.
  2.αν αυτο που μας λετε δικαιολογει την αναγραφη καθαρα του δημου κυπαρισσιας ενω υποτειματε τους αλλους πρωην δημους.
  3.αν κτυπησει ο οποιοδηποτε θελει τα σιτε των πρωην δημων και αμα μπει γραφτε μου.......
  ετσι για να μην μας περνανε και για μ.......
  (αδμιν στην εκανα τη χαρη δεν το εγραψα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το σεβόμαστε κ. Βασίλη και σας ευχαριστούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXA
  TO ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.