Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Συνεχίζονται οι δράσεις του Κέντρου Περιβαλοντικής εκπαίδευσης Καλαμάτας σχετικά με την ημέρα του περιβάλλοντος

Συνεχίζονται οι δράσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος από το ΚΠΕ Καλαμάτας στις 7 και στις 8 Ιουνίου.

• Περιβαλλοντικά παιχνίδια, στην κεντρική πλατεία, την Τρίτη 7 Ιουνίου από τις 18.00- 20.00
Η δράση οργανώνεται από το ΚΠΕ και θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις, που οργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας με θέμα την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.
Δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά μέσα από ........

επιδαπέδια παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση και γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος να καλλιεργήσουν και να υιοθετήσουν μια φιλοπεριβαλλοντική πρακτική. Η δράση πραγματοποιείται το απόγευμα για παιδιά που θα συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Μετρώ το οικολογικό μου αποτύπωμα, στην κεντρική πλατεία, την Τρίτη 7 Ιουνίου από τις 18.00- 20.00
Η δράση αφορά ενήλικες και θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία, δίνοντας την ευκαιρία οι πολίτες να μετρήσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα και να δουν αν η καθημερινή πρακτική τους είναι φιλλοπεριβαλλοντική, έτσι ώστε να προβληματιστούν, να ενημερωθούν και να υιοθετήσουν μια άλλη συμπεριφορά.

• Εργαστήριο με άχρηστα υλικά: « Μεταμορφώσεις», την Τρίτη 7 Ιουνίου από τις 18.00 - 20.00 και την Τετάρτη 8 Ιουνίου από τις 18.00 - 20.00.
Το εργαστήριο αφορά ενήλικες, εκπαιδευτικούς και πολίτες. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία και την Τετάρτη στο ΚΠΕ Καλαμάτας. Στόχος του εργαστηρίου είναι μέσα από την επαναχρησιμοποίηση να κατανοηθούν οι ενέργειες που οδηγούν στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και τελικά στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Μεταμορφώνοντας παλιά αντικείμενα σε χρηστικά απελευθερώνεται η φαντασία και καλλιεργείται η καλλιτεχνική έκφραση. Το τετράωρο εργαστήριο θα συντονίσει ο Στάθης Καρυδομάτης, βιβλιοδέτης και οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.