Μαγιό, αντηλιακό, βατραχοπεδιλα, πετσέτα, το κινητό τηλέφωνο. και φύγατε.
Καλοκαιρινές διακοπές παρέα με τον αχώριστο φίλο σας, το κινητό σας, σε κάποιο νησί του Ιονίου η του Αιγαίου. Θα βγάλετε φωτογραφίες, θα ακούτε μουσική θα μιλάτε με τους φίλους σας.
Μεταξύ όλων των άλλων ευκολιών και υπηρεσιών που παρέχουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι και η περιαγωγη.
Η περιαγωγη λοιπόν είναι μια υπηρεσία ........
που μας επιτρέπει όταν βρισκόμαστε εκτός Ελλάδας να μπορούμε να καλούμε και να δεχόμαστε κλήσεις από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με μια σχετική δαπάνη η οποία όμως μερικές φορές μπορεί να είναι σημαντική και εξαρτάται από την χώρα που βρισκόμαστε.
Γιατί μας το λες τώρα αυτό; Θα διερωτηθείτε. Προσέξτε αυτό που ακολουθεί. Έχει ενδιαφέρον.
Εάν λοιπόν πάτε για διακοπές στην Κέρκυρα η στη Σάμο η στην Ικαρία η στην Βόρεια Ελλάδα και είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία της περιαγωγης τότε:
Εάν βρεθείτε σε κάποιο μέρος που το σήμα του δικτύου που εξυπηρετείστε δεν είναι καλό (είναι ασθενικό) η δεν υπάρχει καθόλου τότε αυτόματα το τηλέφωνο σας θα συνδεθεί με το ξένο δίκτυο (Ιταλικό, Βουλγαρικό, Σέρβικο, Ρουμανικό, και, κυρίως, Τούρκικο) που συνεργάζεται με το αντίστοιχο Ελληνικό, και εσείς θα εξυπηρετείστε μέσα από αυτό και είναι πιθανόν να μην το καταλάβετε καν.
Εμείς στην Ελλάδα διαμαρτυρόμαστε και φωνάζουμε για την κεραία της κινητής τηλεφωνίας που πρόκειται να τοποθετηθεί στην ταράτσα του διπλανού κτιρίου, όταν οι γείτονες μας, Τούρκοι κατά κύριο λόγο, και για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους γεμίζουν τα παράλια με κεραίες στις οποίες δίνουν και λίγο μεγαλύτερη ισχύ από το κανονικό για να εξυπηρετούν εμάς τους κουτόφραγκους που δεν θέλουμε τις κεραίες στα κεφάλια μας.
Όταν λοιπόν εσείς πάτε στην Ικαρία π.χ. αντί να εξυπηρετηθείτε από ένα από τα ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα βρίσκετε ένα <καμπάνα> σήμα της TURK CELL, θα κάνετε τις επικοινωνίες σας μέσα από αυτό το δίκτυο και θα πληρώνετε την τούρκικη εταιρεία για να μιλάτε σε ελληνικό νησί.
Τι θα κάνετε λοιπόν; Θα πληρώσετε περιαγωγη στους γείτονες;
Εμείς λοιπόν σας λέμε να κάνετε κάτι από τα πιο κάτω. Οι περιπτώσεις για να μην την πατήσετε είναι οι εξής δυο:
Η πρώτη είναι να ζητήσετε από το δίκτυο που εξυπηρετείστε να καταργήσει την περιαγωγη για όσο διάστημα θα είσαστε στην περιοχή και η δεύτερη να δεσμεύσετε σε χειροκίνητη λειτουργία το δίκτυο μέσα από το μενού της τηλεφωνικής σας συσκευής, ούτως ώστε το τηλέφωνο σας να μην μπορεί να επιλέξει άλλο δίκτυο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ-ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
ΣΧΟΛΙΟ
Κυριε Πετσέλη, με την Εθνική περιαγωγή δεν θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα; Δηλαδή ένα κινητό cosmote έχει κακό σήμα να μπορεί να συνδεθεί είτε σε Vodafone είτε σε wind
Αυτό θα έλυνε το πρόβλημα;
Η απάντηση του κ. Πετσέλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς για εμάς οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για την εθνική περιαγωγη και γιαυτο δεν υπάρχει. Αν και δεν νομίζω ότι θα έλυνε το πρόβλημα για πολλούς λόγους. Καταρχάς υπάρχει η αντίδραση των κατοίκων των πόλεων να φύγουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από τις πόλεις τους. Αυτό σημαίνει χαμηλότερης έντασης και ποιότητας σήμα. Κατά δεύτερο οι γείτονες μας δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στην προβολή της χώρας τους αφ ενός δεν αντιδρούν στο πλήθος των κεραιών που τοποθετούνται και αφετέρου δεν θα πάθουν δα και τίποτε αν σηκώσουν λίγο παραπάνω την ισχύ της κεραίας. Οι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών τα γνωρίζουν καλά αυτά και ξέρουν τι να κάνουν