Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Διαμάχη ΓΕΝΟΠ-διοίκησης της ΔΕΗ για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Διαμάχη ξέσπασε το απόγευμα μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και της διοίκησης της ΔΕΗ, με αφορμή την προσφυγή της τελευταίας στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική.

Η συζήτηση της υπόθεσης, ύστερα από αίτημα της ΓΕΝΟΠ, αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι. Έως τότε, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το δικαστήριο όρισε ότι, η ΓΕΝΟΠ πρέπει να διασφαλίσει ότι η ισχύς του συστήματος παραγωγής θα επανέλθει στα χθεσινά επίπεδα και πάντως να είναι τουλάχιστον 6.800 μεγαβάτ.
«Η ΔΕΗ αναμένει ότι η ΓΕΝΟΠ θα εφαρμόσει .........

την παραπάνω διάταξη του Δικαστηρίου», αναφέρει η επιχείρηση σε αποψινή της ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κατσαρός δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που έχουν βγει εκτός λόγω της απεργίας και υποστήριξε ότι η ΓΕΝΟΠ δεν εξαντλεί τα περιθώρια που δίνει ο νόμος ως προς τη μείωση της διαθέσιμης ισχύος σε περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός δήλωσε για την προσφυγή: «Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών θέτουν σε κίνδυνο την ηλεκτροδότηση της χώρας, και η Επιχείρηση παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της συνεχούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως έχει την υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες πολίτες». Ο κ. Ζερβός σημείωσε επιπλέον: «Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Έλληνες πολίτες και αυτονόητο σεβασμό στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ΔΕΗ κατέθεσε σήμερα το πρωί αγωγή, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ».

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει, από την πλευρά της, ότι «με εντολή του κυρίου Παπακωνσταντίνου και της κυρίας Μπακογιάννη, η ΔΕΗ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας αγωγή ενάντια στους απεργούς της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ».

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.