Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Με υποχρεωτική παρουσία η καταβολή της σύνταξης

Με υποχρεωτική παρουσία του συνταξιούχου στην τράπεζα θα καταβάλλονται οι συντάξεις από του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα την διοίκηση του Ιδρύματος με στόχο να εξαλειφθούν τα φαινόμενα είσπραξης συντάξεων αποβιωσάντων ασφαλισμένων από μη δικαιοδόχα πρόσωπα. Η διαδικασία αυτή θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής .........

ο συνταξιούχος μία φορά κάθε χρόνο θα προσέρχεται αυτοπροσώπως στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας:

1. Το Δελτίο Αστυνομικής σας Ταυτότητας
2. Το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση -θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής- να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου και ΟΧΙ στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.

Παράλληλα, με διάταξη που προωθείται, στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που συντάσσονται θα αναγράφονται επιπλέον ο ΑΦΜ, ο ΑΔΤ και ο ΑΜΚΑ του θανόντος.
Το μέτρο αυτό έχει σκοπό την μηναία ενημέρωση του μητρώου των συνταξιούχων με τους θανάτους, ώστε οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να προβαίνουν εγκαίρως στη διακοπή της συνταξιοδότησης των θανόντων.

Ακριβές επεμβάσεις

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του ΙΚΑ με έγγραφο της προς τις συμβεβλημένες κλινικές, υπογραμμίζει ότι έχει παρατηρηθεί διαφορά χρέωσης για επεμβάσεις ιδίου τύπου ακόμη και στην ίδια κλινικά.

Με την επισήμανση ότι στόχος είναι «να μπει τέλος στην αλόγιστη σπατάλη» το Ίδρυμα προειδοποιεί ότι θα περικόπτονται οι επιπλέον δαπάνες για ομοειδείς επεμβάσεις, εκτός εάν προκύπτει σαφώς διαφοροποίηση στην επέμβαση που να αιτιολογεί το επιπλέον κόστος. Στην συνέχεια και εφόσον η κλινική συνεχίζει την ίδια πρακτική, το ΙΚΑ θα προχωρεί σε καταγγελία της σύμβασης.

Παράλληλα, με εγκύκλιο του Ιδρύματος επισημαίνεται ότι το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό ιατρικών εξετάσεων που εκδίδεται από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έχει πλήρη ισχύ και πρέπει να γίνεται δεκτό και να εκτελείται κανονικά από τα συμβεβλημένα με το ΙΚΑ κρατικά νοσοκομεία και ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια.

Ισχύει δε, ταυτόχρονα με το μπλοκ παραπεμπτικού υψηλού κόστους που χρησιμοποιούν οι γιατροί του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.