Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ανταρσία βουλευτών στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ κατά Παπακωνσταντίνου

Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ την ώρα που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια.

Σύσσωμοι οι βουλευτές που συμμετέχουν στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία ζήτησαν την απόσυρση του κατατεθειμένου νομοσχεδίου φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος αμέσως μετά σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε τον πρωθυπουργό.

Οι Διάλογοι της Ανταρσίας

Στα όριά τους φαίνεται πως έχουν φτάσει οι .........

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών. Η Βάσω Παπανδρέου όταν πήρε το λόγο για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα τυχερά παιχνίδια απευθυνόμενη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είπε σε έντονο ύφος: «Δεν το ψηφίζω». Το χαρακτήρισε στυγνό εισπρακτικό μέτρο και τόνισε: «Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος». Ο Γιάννης Αμοιρίδης είπε ότι: «Δεν είναι ηθικό», το εν λόγο νομοσχέδιο, ενώ ο Γιώργος Φλωρίδης σε ήπιους τόνους άσκησε κριτική για το πώς χειρίζεται η κυβέρνηση τους Βουλευτές λέγοντας: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι σημαντικό κομμάτι της διαβούλευσης. Γιατί μας ξεχνάτε;». Το βασικό θέμα που θέτουν οι Βουλευτές είναι να έχει τον έλεγχο ο ΟΠΑΠ και να μην περάσει στα χέρια ιδιωτών. Επίσης θεωρούν ότι η επιτροπή που προβλέπεται στο νομοσχέδιο δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του, επιχείρησε σύμφωνα με πληροφορίες να θέσει τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προ τετελεσμένων. Στις αιτιάσεις των συναδέλφων του απάντησε: «Ο τζόγος υπάρχει. Γιατί να μην εισπράττει το κράτος 700 εκ. ευρώ ετησίως; Τι θέλουμε να γίνουμε Βόρεια Κορέα, να τα απαγορεύσουμε όλα;». Ο Δημήτρης Λιτζέρης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβασε τους τόνους και απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε: «Μας κοροϊδεύετε όταν λετε ότι θα εισπράξετε 700 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο. Σε μια χώρα που μπαινοβγαίνει ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, μας λες ότι θα ελέγξεις τον τζόγο χωρίς ρυθμιστική αρχή; Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός του χρόνου όταν θα ρέει το χρήμα;». Στο τέλος, αφού είδε ότι σκληραίνουν τη στάση τους οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ο Γιώργος Παπακωνταντίνου σημείωσε με νόημα: «Αυτό που γίνεται με υπερβαίνει. Θα το πάω στον πρωθυπουργό. Αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο».

Το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια, όχι μόνο εξαιτίας των δραματικών τόνων που έδωσαν ο υπουργός και οι Βουλευτές αλλά επειδή την επόμενη εβδομάδα ήταν προγραμματισμένο να εισέλθει προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και απ’ ότι φαίνεται οι αντιδράσεις δεν είναι δυνατόν να κατευναστούν. Μετά το τέλος της συνεδρίασης Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έλεγε με νόημα: «Αν είχε σήμερα δελτία ειδήσεων θα είχε πέσει η κυβέρνηση»

ΣΚΑΪ

5 σχόλια:

  1. Ο χριστός και η Παναγία. Πολυ "δολοφονικό" μας κάνει το βλέμμα του Παπακωνσταντίνου. Λες και θέλει να δολοφονήσει όλους τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EXETAI KATALAVEI OTI THN ELLADA THN KYVERNAEI H PAREA TOU K. PAPANDREOY?
    TON K. YPOOYRGO TON PSYFHSE KANEIS ELLINAS?

    OXI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    TON KYRIO RAGOUSI?






    TON KYRIO PAGALO????????????????


    OLOI EKTOS PSYFODELTION. ALLOI EPIKRATEIAS ALLOI EKSOKOINOVOULEUTIKOI.


    AHDIA KYRIOI.


    H ELLADA KSEPOULIETAI KAI EMEIS KATHOMASTE STOUS ARAXNIASMENOYS KANAPEDES MAS PERIMENONTAS KAMIA EPIDOTHSH.


    KSYPNATE RE ELLHNES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    MHPOS EIMASTE KAI OLOI EMEIS LAMOGIA???????????????

    NTROPI MAS ELLHNES.
    NTROPH MAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΣΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?

    ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ?


    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΤΕΤΕ ΑΣΚΟΠΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΓΩ:
    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟ.

    ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δήλωση Γιώργου Παπακωνσταντίνου - Ανακοίνωση Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚινήματοςΗμ. Δημοσίευσης : 20/09/2009 19:45
    20/9/2009
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , Δήλωση, Εθνικές Εκλογές 2009, Εκπρόσωπος Τύπου


    ΔΗΛΩΣΗ

    ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ



    Ανακοινώνουμε σήμερα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

    Ένα ψηφοδέλτιο με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία, στο αύριο της πατρίδας μας.

    Ένα ψηφοδέλτιο ανανέωσης, το οποίο απαρτίζεται από ανθρώπους μάχιμους, καταξιωμένους με σημαντική πορεία ο καθένας στο χώρο του.

    Ένα ψηφοδέλτιο ενεργών πολιτών, που θα εμπλουτίσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας.



    - Πρώτος, στο ψηφοδέλτιο, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ



    - Δεύτερη, η καθηγήτρια Έλενα Παναρίτη, με σπουδές στα Πανεπιστήμια Johns Hopkins και Harvard, πολυετή εργασία στην Παγκόσμια Τράπεζα ως οικονομολόγος και σήμερα με επαγγελματική ενασχόληση σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και δημόσιας πολιτικής για υποβαθμισμένες περιοχές.



    - Τρίτος, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της πολιτικής της Υγείας και σε θέματα κοινωνικού κράτους και Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο LSE, στην Μεγάλη Βρετανία. Επίτιμος καθηγητής σε Πανεπιστήμια διαφόρων χωρών σε ζητήματα δημόσιας υγείας, σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.



    - Τέταρτη, η Μάγια Τσόκλη,κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος. Έχει εδώ και χρόνια ταυτιστεί με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Προβάλλει με το έργο της μια διαφορετική αντίληψη για τη χώρα μας.



    - Πέμπτος, ο Παύλος Γερουλάνος, με μεταπτυχιακές σπουδές από τα Πανεπιστήμια Harvard και MIT, σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, με εμπειρία και από Δημόσια Διοίκηση, έχοντας διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού. Σήμερα είναι Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.



    - Έκτη, ηΣταυρούλα Σαλουφάκου,. ιδιωτική υπάλληλος, με διαδρομή στο συνδικαλιστικό Κίνημα, σήμερα πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.



    - Έβδομη, η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, από τον χώρο του Πολιτισμού και της τηλεόρασης, παραγωγός τηλεοπτικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, με έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης, αρχαιολογίας, πολιτισμού αλλά και πολιτικής.



    - Όγδοος, ο Δημήτρης Λάλας, με διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ, με πλούσιο ερευνητικό έργο στα θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών. Έχει διατελέσει καθηγητής Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου.



    - Ένατος, ο Κώστας Θέος, πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό από τη Γαλλία. Ειδικός σε θέματα αναπτυξιακής πολιτικής, έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με αρμοδιότητες στις Δημόσιες Επενδύσεις και τα προγράμματα της Ε.Ε.



    - Δέκατος, ο Αλί Μοχάμετ Χαγκ, γεννημένος στο Σουδάν, γιατρός καρδιολόγος στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Με αγώνες στον αντιστασιακό αγώνα κατά της δικτατορίας του Σουδάν. Απελευθερώθηκε μετά από ειδική παρέμβαση του Ανδρέα Παπανδρέου.



    - Ενδέκατη, η Άννα Καφέτση, από το χώρο του πολιτισμού, με πτυχίο Φιλοσοφικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στην Ιστορία της Τέχνης από τη Σορβόννη. Έφορος της Εθνικής Πινακοθήκης. Επιμελήτρια και συγγραφέας πολλών εκδόσεων στο χώρο του πολιτισμού.



    - Τέλος, στη δωδέκατη θέση του ψηφοδελτίου, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχή μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας του Ελληνισμού: ο Εμμανουήλ Κριαράς, φιλόλογος, νεοελληνιστής, καθηγητής φιλοσοφικής Σχολής, έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη πορεία τον Γραμμάτων και των Τεχνών της χώρας μας.
    http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/1aea9f0e-81ef-41ec-a76c-b5618c915897

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια κυβερνηση που εκλεχθηκε για τεσσερα χρονια μας δεσμευει για 50.Και εμεις τι κανουμε
    ????Τιποτα...Ξαναψηφιστε τους λοιπον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.