Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΝΔ: Διαγραφές και αποχωρήσεις στο επίκεντρο της Kοινοβουλευτικής Oμάδας.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη ΝΔ, με τη διαγραφή του βουλευτή Αυγενάκη και την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Κοντογιάννη θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς θα καλέσει τους βουλευτές που έχουν ανοικτή γραμμή με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους.

Σε ό,τι αφορά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης ........

για συναίνεση, ο κ. Σαμαράς θα συνοψίσει τα συμπεράσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα δώσει το πλαίσιο της στρατηγικής του κατά του μνημονίου. Επίσης θα προβάλλει τη θέση ότι η συναίνεση στην οποία καλεί ο πρωθυπουργός δεν είναι αυτοσκοπός.

Όπως διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του, ο πρόεδρος της ΝΔ θα προσέλθει στην συνάντηση με το Γιώργο Παπανδρέου, εφόσον προσκληθεί, χωρίς, όμως, να θέτει σε συζήτηση της αντιμνημονιακές του θέσεις. Αντίθετα, θα υποστηρίξει ότι η πολιτική του δικαιώνεται από τις εξελίξεις και ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο και αναζητά «δεκανίκια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ συνδέει τις διαφοροποιήσεις βουλευτών που οδηγούνται στην έξοδο, με την γενικότερη πολιτική κατάσταση και με τις δυσκολίες που συναντά η πολιτική της κυβέρνησης.

Η Ρηγίλλης, πάντως, θεωρεί ότι δεν υπάρχουν βουλευτές που να σκέπτονται να αποσκιρτήσουν, αν και παρακολουθεί τις κινήσεις της κας Έλσας Παπαδημητρίου λόγω της προσωπικής σχέσης που έχει με την κ. Μπακογιάννη.

Σε ενημερωτικό σημείωμα προς τα στελέχη του κόμματος αναφέρει ότι «επειδή, λοιπόν, οι συνεχείς διαψεύσεις των κυβερνητικών εξαγγελιών και η αποτυχημένη οικονομική πολιτική δημιουργούν νέα "θύματα" -ανέργους, "λουκέτα", κοινωνική κατάθλιψη- το μέλλον της κυβέρνησης, που συνεχίζει να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα συντονισμού και αποτελεσματικότητας, είναι άδηλο. Σε αυτή τη συγκυρία, η αρωγή προς την κυβέρνηση από τους γνωστούς της "συμμαχίας των προθύμων" φαντάζει σαν κάποια λύση». Παράλληλα επιτίθεται σε όσους επιλέγουν την έξοδο από το κόμμα συνδέοντας τις κινήσεις τους με «τακτικές αποστασίας του παρελθόντος». Ειδικότερα αναφέρει ότι «καταλήγουν να γυρίζουν το ρολόι της πολιτικής ιστορίας πίσω για να επιτύχουν τους ιδιοτελείς σκοπούς τους. Με τακτικές αποστασίας, που παραπέμπουν σε παλαιοκομματικές και καταδικασμένες από τον ελληνικό λαό πρακτικές, επιδιώκουν παντί τρόπω να ανακόψουν τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας».

Συναντήσεις Αντ. Σαμαρά με Θ. Γιαννόπουλο - Σ. Κεδίκογλου

Συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είχαν οι βουλευτές του κόμματος Θανάση Γιαννόπουλο και Σίμο Κεδίκογλου.

«Ανήκω στη ΝΔ, βρίσκομαι στη ΝΔ και θα είμαι στη ΝΔ», δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο κ. Γιαννόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά διευκρίνισε ότι με τον πρόεδρο της ΝΔ δεν συζήτησε τέτοια θέματα, αλλά θέματα που αφορούν στο χώρο της υγείας και τις πρωτοβουλίες που, όπως είπε, κατά κάποιο τρόπο, επιβάλλονται από την τρόικα.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε συγχωνεύσεις υπηρεσιών, νοσοκομειακών μονάδων και σε κάθε τι που έχει σχέση με την υγεία των πολιτών «χωρίς να παραβλάπτεται η ποιότητα και η ποσότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας».

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου. «Έχω κουραστεί να επαναλαμβάνω το αυτονόητο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ. Πιστεύω σε αυτό το πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσίας. Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για τον τόπο και από εκεί και πέρα πόσες φορές να το επαναλάβω», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί αποστασίας μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Γ. Κοντογιάννη, ανέφερε ότι ο κ. Κοντογιάννης εγκατέλειψε τη ΝΔ. «Τώρα από εκεί και πέρα ποιο ουσιαστικό θα χρησιμοποιήσεις ή ποιο ρήμα, ελάχιστα αλλάζει την ουσία», επεσήμανε.

Δήλωσε ακόμη πως η συνάντηση με τον κ. Σαμαρά ήταν προγραμματισμένη και την είχε ζητήσει ο ίδιος προκειμένου να συζητήσουν για τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και τα αποτελέσματα στη Στερεά Ελλάδα και τη Δυτική Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.