Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Microsoft: 240 εκατομμύρια άδειες Windows 7 πουλήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο

Η Μicrosoft ανακοίνωσε πως έχει πουλήσει μέσα σε έναν χρόνο 240 εκατομμύρια άδειες Windows 7, κάτι που σημαίνει πως είναι το πιο γρήγορα πωλούμενο λειτουργικό σύστημα μέχρι σήμερα. Τα Windows 7 κλείνουν έναν χρόνο κυκλοφορίας αύριο 22 Οκτωβρίου.

"Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, τα Windows 7 τρέχουν στο 93% των νέων υπολογιστών και στο 17% των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο (η πηγή είναι οι μετρήσεις της Net Applications που εκδόθηκαν την 1η Οκτωβρίου), δήλωσε ο Βrandon LeBlanc στο blog των Windows.

"Έξι μήνες μετά την κυκλοφορίας τους .........

τα Windows 7 κυκλοφορούσαν στα προϊόντα του 100% των κατασκευαστών που συνεργαζόμαστε. Έξι μήνες μετά την κυκλοφορία των Windows Vista το ίδιο νούμερο ήταν στο 70%."

Μόλις τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του, το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, είχε πωλήσει 60 εκατομμύρια άδειες. Κάτι που σημαίνει πως ο ρυθμός πωλήσεων μένει σταθερός.

Παρά τα μικρά κέρδη του Mac OS X και των λειτουργικών συστημάτων Linux, η Μicrosoft καταφέρνει και διατηρεί μερίδιο πάνω από το 90% των λειτουργικών συστημάτων σε σύνολο 1.4 δισεκατομμύρια υπολογιστές σε όλο το κόσμο. Ωστόσο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο μερίδιο αγοράς στα κινητά τηλέφωνα και τα tablets.

Από το Techspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.