Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Κινδύνεψαν 4 άνθρωποι το Σάββατο στο Λαγκούβαρδο.

Σωτήριες αποδείχθηκαν οι επεμβάσεις των δύο ναυαγοσωστών, Λεωνίδα Ξυνού και Μιχάλη Αξαμπανόπουλου, στο Λαγκούβαρδο Τριφυλίας, το Σάββατο, όταν από τον κυματισμό κινδύνευσαν 4 άνθρωποι, οι οποίοι αδυνατούσαν να βγουν στην παραλία.
Όπως μας είπε ο Λεωνίδας Ξυνός, «είχε λίγο ρεύμα και οι λουόμενοι που ήταν ηλικιωμένοι δεν μπορούσαν, δεν είχαν δυνάμεις να το αντιμετωπίσουν και να βγουν. Έτσι, ζήτησαν βοήθεια από εμάς. Από τις 11 παρά το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν γίνει και οι τέσσερις διασώσεις. Σπεύσαμε και εγώ και ο Μιχάλης, τους βοηθήσαμε και τους βγάλαμε στην παραλία, χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα. Ήταν λίγο τρομαγμένοι, αλλά το ξεπέρασαν σχεδόν αμέσως μόλις τους βγάλαμε…».
Αξίζει να σημειωθεί πως στο Λαγκούβαρδο, από...

τα μέσα Ιουλίου περίπου, οπότε εγκαταστάθηκε ο πρώτος ναυαγοσώστης, έχουν σημειωθεί περίπου 15 ανάλογα περιστατικά. Οι δύο ναυαγοσώστες που επιτηρούν την παραλία επενέβησαν και βοήθησαν τους λουόμενους, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλειά τους.
Οι υπηρεσίες των δύο ναυαγοσωστών είναι πολύτιμες και από τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί αποδεικνύεται πως η εγκατάστασή τους στην παραλία του Λαγκούβαρδου ήταν κάτι, εκ των πραγμάτων, επιβεβλημένο και πολύ σωστά έγινε.
Η.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.