Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Τι είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του [ + VIDEO ]

UPDATE Προσθήκη VIDEO

Διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό έκανε πριν λίγα λεπτά ο Πρωθυπουργός της Χώρας κος Γιώργος Παπανδρέου.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του είπα ότι κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς και τους ζήτησε συναίνεση για να αντιμετώπιση η χώρα την μεγαλύτερη κρίση που πέρασε ποτέ μετά την μεταπολίτευση ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο κερδοσκοπικών παιχνιδιών.
Θα προχωρήσουμε είπε σε ριζικές αλλαγές με παράλληλη προστασία των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ενώ είναι Εθνικό χρέος να ακυρώσουμε τις προσπάθειες που γίνονται για να σπρώξουν την χώρα μας στον γκρεμό.
Σε αυτό η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει .........

τα μέτρα που θα μειώσουν αυτόν τον κίνδυνο.

Η χώρα μας είπε αντιμετωπίζεται ως ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης ενώ οι όροι δανεισμού γίνονται κάθε μέρα όλο και επαχθέστεροι που έχουν σαν άμεση απειλή να πνίξουν την Εθνική οικονομία μας.
Σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε οι έχοντες και κατέχοντες θα κληθούν να συμβάλουν περισσότερο στην δημοσιονομική εξυγίανση βάζοντας τέλος στα παραθυράκια της φοροδιαφυγής.
Δεν είναι δίκαιο να σηκώνουν πάντοτε τα βάρη οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, και οι συνεπείς επαγγελματίες. Γι αυτό και την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις βασικές κατευθύνσεις του νέου Φορολογικού νομοσχεδίου.
Εξήγγειλε την φορολόγηση των μερισμάτων με τον ίδιο τρόπο που φορολογείται το εισόδημα των πολιτών και είπε ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει την φορολογία των Off Shore εταιριών.

Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα συμπεριληφθεί αύξηση του φόρου στα καύσιμα διότι χρειάζεται αύξηση εσόδων από το 2010, ενω τόνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η περιστολή των δαπανών στο δημόσιο.
Πολλά από αυτά τα μέτρα θα αποδώσουν είπε ο Κος Παπανδρέου. Αλλά θα αποδώσουν από το 2011.
Οσο για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων είπε ότι για την φετινή χρονιά δεν μπορούν να δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους Υπαλλήλους πέραν της μισθολογικής ωρίμανσης.

Για το ασφαλιστικό είπε ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε γενναίες αποφάσεις προχωρώντας στον διάλογο για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.
κινούμαστε είπε με Ειλικρίνεια και αίσθημα δικαίου. Γνωρίζουμε ότι οι αλλαγές είναι επώδυνες και δύσκολες. Είναι όμως αναγκαίες.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα κάνουμε το καθετί για να συμπαρασταθούμε στον αδύνατο, να δώσουμε προοπτική στα νιάτα και να χτυπήσουμε την ανεργία.
Αυτή την στιγμή κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να σταματήσουμε την πορεία της χώρας στον γκρεμό. Έχουμε καθήκον όλοι μας σε αυτή την δύσκολη στιγμή να παλέψουμε για την πατρίδα μας. με τους πιο ισχυρούς να συνεισφέρουν περισσότερο και οι αδύνατοι να προστατεύονται περισσότερο.

Κλείνοντας ο Κος Παπανδρέου εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι γνωρίζουμε τις δυνατότητες που έχει αυτή η χώρα και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.
Η κυβέρνηση είναι εδώ για όλους τους πολίτες και είμαι βέβαιος ότι και οι πολίτες είναι εδώ για την χώρα, κατέληξε ο Κος Παπανδρέου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



6 σχόλια:

  1. Έξω από την ΕΕ να ησυχάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβιτσιαριδες είστε, καλά να πάθουμε
    Φοβάστε να δημοσ. αυτά ποθ πρέπει
    Θα πεινάσουμε όλοι στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κόσμος θα πεινάσει, προσοχή
    Δουλέιλες δεν υπάρχουν, χρήμα δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Αλβανοί να γυρήσουν πίσω, θα μας φάνε ζωντανούς.
    Την κρίση περιμένουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίθεση στους πλούσιους
    Να μας φέρουν πίσω τα λεφτά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βγείτε στους δρόμους Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.