Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Αγγίζει την αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ

Σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στα όρια της αυτοδυναμίας και την κοινή γνώμη να κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των μετρήσεων της κοινής γνώμης, την πρώτη ημέρα της επίσημης έναρξης της προεκλογικής περιόδου, καταγράφεται όχι μόνο ρεύμα νίκης για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά τάσεις από την πρώτη Κυριακή να διασφαλίσει αυτοδυναμία.
Αγγίζει την αυτοδυναμία

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη ...........

Metron Analysis, στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 42,5% με 156 έδρες, η ΝΔ 35,5%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,8% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,9%.

Και οι τρεις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις καταγράφουν τη δεινή θέση που βρίσκονται η ΝΔ και ο κ. Καραμανλής -πάνω από 5,5% η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων- ενώ και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για διετή αυστηρή λιτότητα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega, δείχνει ότι έξι στους δέκα ψηφοφόρους (61,6%) την κρίνουν αρνητικά.
Αγγίζει την αυτοδυναμία

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ίδιας εταιρείας, ο κ. Παπανδρέου έχει οριακό προβάδισμα σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ενώ όπως όλα δείχνουν οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία (80,7%) θεωρούν ως σημαντικότερα προβλήματα για τη νέα κυβέρνηση την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας (33,1%).

Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι στο ερώτημα ποιος μπορεί καλύτερα να διαχειριστεί την οικονομία (γκάλοπ της Metron για τον ΑΝΤ1), το 37% των πολιτών πιστεύει ως καλύτερη λύση μία κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, το 32% κυβέρνηση με ΝΔ και το 26% καμία κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μέτρηση της MRB για τον Real FM διαπιστώνεται ότι μόλις το 35,3% θεωρεί ότι έχουν σαφή και σωστό προσανατολισμό. Πάντως η GPO για το Mega κατέγραψε ότι το 31,2% των ψηφοφόρων της ΝΔ κρίνουν αρνητικά τις θέσεις του κ. Καραμανλή για την οικονομία, το 21,1% θεωρούν λάθος τα μέτρα που προτείνει, το 18,3% ότι δεν είναι αναγκαία και το 16,5% δεν θεωρούν ειλικρινείς τις προτάσεις του για την οικονομία.

Πηγή: Έθνος

2 σχόλια:

  1. Στις εκλογές συγκρούονται δύο αντιλήψεις για την Ελλάδα. Η μία,της Ν.Δ.,θέλει τη χώρα υποταγμένη σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Η άλλη ,του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,θέλει την Ελλάδα απελευθερωμένη να αξιοποιεί τις δυνάμεις της προς όφελος των πολιτών και κανενός άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.