Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Δ. Κουσελάς: Καθυστερήσεις στα έργα-γέφυρες του ΕΣΠΑ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του Πα.Σο.Κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Ι. Παπαθανασίου, σε συνέχεια πρόσφατης ερώτησής του για την πρόοδο του ΕΣΠΑ στο Νομό Μεσσηνίας. Ο κ. Κουσελάς ζητά να πληροφορηθεί γιατί σήμερα, που ήδη διανύουμε τον τρίτο χρόνο του ΕΣΠΑ- Δ’ ΚΠΣ, δεν έχει ακόμα απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ για τα έργα-γέφυρες του Νομού Μεσσηνίας, δηλαδή για έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει με χρηματοδότηση από το Γ’ ΚΠΣ και για την ολοκλήρωσή τους απαιτείται η ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: «Στην 6486/ΕΥΘΥ271/ 10-3-2009 απάντηση του υφυπουργού κ. Μπούρα στην 13654/3-2-2009 ερώτησή μου για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 και του ΠΕΠ Πελοποννήσου ειδικά για τον Νομό Μεσσηνίας, αναφέρονται ως έργα-γέφυρες για τον Νομό Μεσσηνίας τα έργα:

Βελτίωση-κατασκευή της Ε.Ο. Κυπαρισσίας-Φιλιατρών-Πύλου, τμήμα Γαργαλιάνοι-Ρωμανός, έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Κυπαρισσίας, αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός Δήμου Χώρας (νυν Δήμου Νέστορος).
Επίσης, αναφέρονται ως “υπό ολοκλήρωση” οι μελέτες: .........

Μελέτη κατά τμήματα της οδού Καλαμάτας-Καρδαμύλης-Αρεόπολης, τμήμα Καλαμάτας - διασταύρωση προς Σωτηριάνικα, υπολειπόμενες μελέτες του δρόμου Φιλιατρά-Μεθώνη.
Επειδή ήδη το ΕΣΠΑ βρίσκεται στον τρίτο χρόνο υλοποίησής του και για τα έργα που αναφέρονται στην απάντηση του κ. υφυπουργού ως έργα-γέφυρες για το ΕΣΠΑ, δεν έχει απορροφηθεί, μέχρι σήμερα, ούτε ένα ευρώ.
Επειδή τα έργα των οποίων οι μελέτες είναι υπό ολοκλήρωση και συγκεκριμένα το τμήμα Καλαμάτας - διασταύρωση προς Σωτηριάνικα της οδού Καλαμάτας - Καρδαμύλης-Αρεόπολης, καθώς και ο δρόμος Φιλιατρά - Μεθώνη πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα χρηματοδοτηθούν και θα ολοκληρωθούν από το ΕΣΠΑ, ερωτάται ο κ. υπουργός: Για ποιο λόγο δεν έχει ακόμα απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ για τα έργα-γέφυρες του Ν. Μεσσηνίας; Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι μελέτες, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2009 και να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των έργων στο δρόμο Καλαμάτας-Καρδαμύλης-Αρεόπολης και στο δρόμο Φιλιατρά-Μεθώνη Ν. Μεσσηνίας στο ΕΣΠΑ;».

Πηγή: Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ .ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΜΕΣΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ..........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.