Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Αεροπορική γραμμή Καλαμάτα - Τίρανα

Με τρία δρομολόγια την εβδομάδα θα εξυπηρετείται κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο η αεροπορική συγκοινωνία της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης, από την Ολυμπιακή και τη SkyExpress αντίστοιχα.
Η Ολυμπιακή θα πετά κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή, ενώ η SkyExpress κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.
Από τα αξιοσημείωτα της φετινής περιόδου είναι η ενδεχόμενη αεροπορική σύνδεση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με τα Τίρανα -από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο- με μία πτήση την εβδομάδα, της αλβανικής ιδιωτικής εταιρείας Belle Air.

Το ίδιο σημαντικό, αλλά ως αρνητικό, είναι το στοιχείο ότι φέτος το καλοκαίρι δεν αναμένεται να επαναληφθούν τα τσάρτερ από την Αυστρία, ενώ είναι το δεύτερο κατά σειρά καλοκαίρι που από το πρόγραμμα πτήσεων του αερολιμένα Καλαμάτας απουσιάζουν οι πτήσεις από και προς τη Γερμανία

Αλλοδαποί επισκέπτες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα φέτος θα είναι ..........

Ολλανδοί, Τσέχοι, Βρετανοί και Νορβηγοί.

Πιο αναλυτικά, η αεροπορική επικοινωνία της Καλαμάτας με το εσωτερικό της χώρας θα διεκπεραιώνεται -για το διάστημα από 29 Μαρτίου μέχρι και τις 23 του ερχόμενου Οκτωβρίουαπό την Ολυμπιακή προς Θεσσαλονίκη (Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή, άφιξη στην Καλαμάτα 8.45 το πρωί, αναχώρηση στις 9.10) και από τη SkyExpress προς Ηράκλειο (Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, άφιξη στην Καλαμάτα στη 1 μετά το μεσημέρι, αναχώρηση 1.30).

Οσον αφορά τις διεθνείς πτήσεις τσάρτερ, αυτές αναμένεται να αρχίσουν στις 2 Απριλίου με την αλβανική Belle Air -η οποία βρίσκεται στη διαδικασία για να εξασφαλίσει τα σχετικά διεθνή πιστοποιητικά.
Θα ακολουθήσει, στις 18 Απριλίου η άφιξη της Skandinavian από το Οσλο και στις 27 του ίδιου μήνα δύο πτήσεις της ολλανδικής Transavia.
Προχωρώντας η άνοιξη και το καλοκαίρι, στην Καλαμάτα θα φθάνουν επίσης πτήσεις τσάρτερ από τη Βρετανία (Viking, British Midland, Thomas Cook) και ενδεχομένως και από την Τσεχία (καθώς οι εταιρείες Aviandina, Travel Services βρίσκονται στη διαδικασία για να εξασφαλίουν τα σχετικά διεθνή πιστοποιητικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.