Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΤΑ ΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - ΣΕ ΝΕΑ ΕΞΟΔΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Με απόφασή του ο Υπουργός Μεταφορών και επικοινωνιών φέρνει τα πάνω κάτω στους πυροσβεστήρες των οχημάτων με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες των οχημάτων με πρόσθετα έξοδα αυτά της αγοράς των νέων πυροσβεστήρων.
Συγκεκριμένα με την υπ' αριθμόν 50292/3549/08 απόφαση σχετικά με Εφοδιασμό των οχημάτων με φορητούς πυροσβεστήρες Επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών, καθώς επίσης και στους ιδιοκτήτες των τριτρόχων μοτοσυκλετών, η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με φορητούς πυροσβεστήρες νέου τύπου.

Επίσης στην απόφαση επισημαίνεται ότι: Οι πυροσβεστήρες τοποθετούνται μέσα στο θάλαμο οδηγήσεως και − εφ όσον είναι δυνατό − δίπλα στη θέση του οδηγού και είναι κατάλληλα στηριγμένοι.
Στα επιβατηγά αυτοκίνητα με περιορισμένο χώρο (μικρά), ο ........

πυροσβεστήρας τοποθετείται, κατά την κρίση του ιδιοκτήτη οδηγού, σε μέρος κατάλληλο και προσιτό για την άμεση και ευχερή χρησιμοποίησή του σε περίπτωση ανάγκης.

Στα λεωφορεία, ένας από τους πυροσβεστήρες τοποθετείται δίπλα στην θέση του οδηγού. Στα διώροφα λεωφορεία, τοποθετείται τουλάχιστον ένας πυροσβεστήρας ανά όροφο.

Για τις ανάγκες της παρούσας απόφασης, οι φορητοί πυροσβεστήρες διακρίνονται σε:

  • Πυροσβεστήρες Τύπου 1: Φορητοί πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως κατάλληλοι για κατηγορίες πυρκαγιάς A, B, C και για ηλεκτρικό ρεύμα τάσης έως 1000 V, με ελάχιστη κατασβεστική ικανότητα 8Α, 34Β, C.
  • Πυροσβεστήρες Τύπου 2: Φορητοί πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως κατάλληλοι για κατηγορίες πυρκαγιάς A, B, C και για ηλεκτρικό ρεύμα τάσης έως 1000 V, με ελάχιστη κατασβεστική ικανότητα 13Α, 55Β, C.
  • Πυροσβεστήρες Τύπου 3: Φορητοί πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως κατάλληλοι για κατηγορίες πυρκαγιάς A, B, C και για ηλεκτρικό ρεύμα τάσης έως 1000 V, με ελάχιστη κατασβεστική ικανότητα 21Α, 113Β, C.
Για να δείτε τι πυροσβεστήρα πρέπει να αγοράσετε για το όχημά σας πατήστε πάνω στις φωτογραφίες






Εγώ προσωπικά πρέπει να αγοράσω νέο πυροσβεστήρα. Το θέμα είναι πως να βάλεις τον πυροσβεστήρα μέσα στην καμπίνα του οχήματος.
Μήπως όλοι δεν τον τοποθετούμε στο πορτ μπαγκάζ;


Πηγή: Δημότης Blog

3 σχόλια:

  1. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω αυτό το βλέπω ως διαπλοκή ωστε να τα κονομήσουν κάποιοι ημέτεροι.
    ΟΥΣΤ λαμόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε και τους αγοράζουμε τους πυροσβεστήρες. Μήπως ξέρουμε να τους χρησιμοποιούμε ή θα περνάμε και από έλεγχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.