Από ισπανούς ερευνητές εντοπίστηκαν χημικές ουσίες με αντικαρκινική δράση που περιέχονται στο παρθένο ελαιόλαδο. Αυτό εξηγεί και την προφανή σχέση μεταξύ της Μεσογειακής διατροφής και του μειωμένου κινδύνου για καρκίνο στο μαστό.
Το παρθένο ελαιόλαδο περιέχει φυτοχημικά που χάνονται αλλιώς με τη διαδικασία ραφιναρίσματος. Οι ερευνητές χώρισαν το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε κομμάτια και τα δοκίμασαν με κύτταρα καρκίνου του μαστού στο εργαστήριο.
Παρατήρησαν ότι όλα τα κομμάτια που περιείχαν σημαντικές έξτρα παρθένες φυτοχημικές πολυφαινόλες ανέστειλαν αποτελεσματικά το γονίδιο HER2 του καρκίνου του μαστού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.