Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

H Eπίσκεψη του Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου στα Φιλιατρά

Τον Δήμο Φιλιατρών επισκέφτηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος συνοδευόμενος από τον γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας Κο Αντώνη Παρασκευόπουλο.
Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Δημαρχείο Φιλιατρών όπου προέδρευσε σύσκεψης σχετικά με τις αγροτικές καλλιέργειες και τις επενδύσεις του αγροτικού τομέα.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο Δήμαρχος Φιλιατρών, Άλκης Ξύγκας, και οι αντιδήμαρχοι Κύριοι Παγάνης κα Κάης καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου κος Διονύσιος Γιαννόπουλος.

Αναφέρθηκαν στο θέμα του δημοπρατηρίου Φιλιατρών, όπου αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης που εκπονεί το ΤΕΙ Καλαμάτας.

Επ αυτού ο Κος Νομάρχης είπε:




Ο Νομάρχης Κος Δράκος αναφέρθηκε και στο Φιλιατρινό Φράγμα, το οποίο έχει δημοπρατηθεί και βρίσκεται προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση, ύψους 44 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα ο Κος Δράκος είπε για το Φιλιατρινό Φράγμα αλλά και την λιμνοδεξαμνενή που πρόκειται να κατασκευαστεί στην Μάλη του Δήμου Φιλιατρών:




Στη μελέτη που θα εκπονήσει η Ν.Α.Μ. και ο Δήμος για το LEADER, ύψους 600.000-700.000 ευρώ.




Ακολούθως ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δράκος αναφέρθηκε στη μελέτη του δρόμου Φιλατρά-Γαργαλιάνοι, η οποία ολοκληρώθηκε, και είναι μήκους 7,5 περίπου χλμ. Αλλα και στη παράκαμψη των Φιλιατρών, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης χωροθέτησης και έχει κατατεθεί πρόταση στην υπηρεσία περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ.




Ακολούθως ο Νομάρχης Κος Δράκος αναφέρθηκε στην αποπεράτωση των εργασιών του Λυκείου Φιλιατρών, το οποίο θα δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του 2009, ύψους 2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το 1ο έργο της ΝΑΜ που θα δημοπρατηθεί από το ΕΣΠΑ.




Στα συνέχεια της σύσκεψης ο κος Νομάρχης αναφέρθηκε στη συνέχιση του δρόμου Χριστιάνοι-Μουζάκι.
Ήδη κατασκευάστηκε τμήμα του δρόμου Χριστιάνοι-Μουζάκι, μήκους 4 χλμ και προϋπολογισμού 440.000 ευρώ, ενώ θα συνεχιστεί η κατασκευή και του υπολοίπου τμήματος μήκους 2,5 χλμ. είπε ο Κος Δράκος

Ο κ. Νομάρχης δήλωσε ότι η περιοχή, με τα έργα αυτά, βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης για το Νομό, τα οποία θα δώσουν άλλη πνοή στην περιοχή και ήδη προκαλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον στην πρωτογενή παραγωγή, στην μεταποίηση και προώθηση αγροτικών προϊόντων, καθώς επίσης και στο πεδίο των υπηρεσιών, όπου ήδη με την ολοκλήρωση του δρόμου Καλό Νερό-Κυπαρισσία-Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι-Πύλος, και την ολοκλήρωση της επένδυσης της ΠΟΤΑ, δημιουργείται ένας ενιαίος αναπτυξιακός και παραγωγικός χώρος στη Δυτική Μεσσηνίας, εξαιρετικά σημαντικός για τη χώρα γενικότερα.



Μετά την σύσκεψη ο νομάρχης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κο Δράκο επισκέφθηκε την μεγάλη επένδυση η που κάνει η Αγροτική ανάπτυξη καθώς και 2 ελαιοτριβεία του Φουντά και Παναγόπουλου όπου ενημερώθηκε για την ποιότητα του λαδιού που παράγεται.

Σας παραθέτουμε φωτογραφίες από τις επισκέψεις του κου Δράκου:























ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φιλιατρά News

6 σχόλια:

  1. Κατ' αρχάς συγχαρητήρια για την παρουσίαση τους δουλειάς σου.
    Αυτά τα έργα είναι όντως πολύ σημαντικά για τα Φιλιατρά, όταν ολοκληρωθούν θα μιλάμε για άλλο επίπεδο ανάπτυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρα τα ειπε ο Αλκης,μπραβο και σε σενα Χαρη για την παρουσιαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ΄αρχήν ευχαριστώ πολύ.
    Ας είναι καλά το κινητό μου, Sony Ericsson W810i. Και ένα πρόγραμμα που κάνει... ΠΑΠΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια και από εμένα για τη ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ παρουσίαση.
    Αλλη μια απόδειξη το πόσο δυνατό είναι το Φιλιατρά Νιουζ.

    Κανένα μπλόγκ δεν κάνει ότι κάνεις εσύ. Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΟΒΕΡΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο και από μένα για την εξαιρετική παρουσίαση του θέματος.
    Νομίζω ότι καμία εφημερίδα δεν είχε τόσο εκτενές ρεπορτάζ.
    Αξιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.