Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

97% των νέων στην Ελλάδα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο

Από ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 30 Νοεμβρίου 2008 με θέμα «Ασφαλή και σωστή χρήση του διαδικτύου από παιδιά και νέους- Οδηγός Χρήσης FACEBOOK – Ηλεκτρονικά Παιχνίδια» προέκυψαν άκρως ενδιαφέροντα συμπεράσματα ως προς τον βαθμό διείσδυσης του Internet στις νεαρές ηλικίες στην Ελλάδα.

Τα συμπεράσματα αφορούσαν τη χρήση του Facebook (ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης) όσο και με τη χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, και επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα της πρόσφατης πανελλαδικής έρευνας σε 3.000 νέους και νέες από 13-24 ετών που διεξήγαγε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΝΕΟΙ.

Συγκεκριμένα, ότι το 97% των Νέων δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.
Από αυτούς ένα μεγάλο ποσοστό δήλωσε ότι το χρησιμοποιεί το ελάχιστο μια φορά την εβδομάδα.
Επίσης, ότι ένα 75% των αγοριών προτιμάει να επισκέπτεται σελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο, δωμάτια ανοιχτής συνομιλίας (chat rooms), ηλεκτρονικά καταστήματα και διαδικτυακά παιχνίδια, ενώ το 84% των κοριτσιών προτιμάει δωμάτια ανοιχτής συνομιλίας (chat rooms), σελίδες με μόδα, διαδικτυακά παιχνίδια και ηλεκτρονικά καταστήματα.

Στην ερώτηση αν είναι ενήμεροι για τους κινδύνους του διαδικτύου 52% απάντησαν θετικά και από αυτούς το 80% δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί από τα ΜΜΕ, ένα 22% από τους φίλους, 17% από σχολείο, ενώ μόλις το 9% δήλωσε από τους γονείς – οικογένεια.

Πηγή: Επικαιρότητα

Σχόλιο
Είναι ενθαρρυντικό το ότι τα νέα παιδιά χρησιμοποιούν το internet.
Όπως λέω συνεχώς σε συζητήσεις τα πάντα βρίσκονται στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.