Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Φιλιατρά: Διαμαρτυρία-καταγγελία για χαράτσι της Π.Δ.Ε. Κρατικών Γεωτρήσεων

Διαμαρτυρία-καταγγελία προς την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή (Π.Δ.Ε.) Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού συνέταξαν, υπογράφουν και αποστέλλουν αγρότες – ελαιοκαλλιεργητές της περιοχής για χαράτσι που, όπως αναφέρουν, επέβαλλε η Π.Δ.Ε.
Η διαμαρτυρία-καταγγελία της συντονιστικής .....

επιτροπής αγώνα καλλιεργητών – ελαιοκαλλιεργητών, η οποία κοινοποιείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Τμήμα Περιφερειακό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Εγγείων Βελτιώσεων, αναφέρει: «Είμαστε αγρότες – ελαιοκαλλιεργητές αρδευόμενης ελιάς κορωνέικης.

Συνεργαζόμαστε για δεκαετίες με το σύστημα των Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού (με την επωνυμία Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού). Προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία – οικονομία πλούτο και απασχόληση εργατικού δυναμικού, στη δε κεντρική οικονομία της πατρίδας τεράστια έσοδα μέσω της παραγωγής του δυναμικού προϊόντος που ονομάζεται ελαιόλαδο και όχι μόνο μέσω αυτού.
Δε χρωστάμε ούτε μία δραχμή – ευρώ στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού.

Ο συγκεκριμένος φορέας έχει οικονομικά ελλείμματα, τα οποία δε δημιουργήσαμε εμείς.

Τα συγκεκριμένα οικονομικά ελλείμματα είναι μάλλον αποτέλεσμα μη χρηστής διοίκησης. Προσπαθεί η ανωτέρω Επιτροπή Διοίκησης του συστήματος των Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού με ένα χαράτσι 200 ευρώ να καλύψει μέρος ή και ολοκληρωτικά το ποσό των ελλειμμάτων που εκείνοι δημιούργησαν.

Διαμαρτυρόμαστε προς κάθε αρμόδια αρχή και ζητάμε να συνεχιστεί η άρδευση των ελαιοπεριβόλων μας χωρίς την επιβολή του ανωτέρω χαρατσιού. Με απόλυτη ευθύνη δηλώνουμε πως αν καταστραφεί η σοδειά μας από έλλειψη νερού λόγω μη υδροδότησης από το συγκεκριμένο σύστημα των κρατικών γεωτρήσεων, εμείς σε συλλογικό επίπεδο πλέον θα διεκδικήσουμε την εισοδηματική μας απώλεια.

Επίσης, ζητάμε να κοινοποιηθεί στην τοπική κοινωνία και κατά συνέπεια σε μας το σκεπτικό επιβολής χαρατσιού, όπως και το σκεπτικό αύξησης της ωριαίας τιμής σε συνεχές επίπεδο τα τελευταία 2 – 3 χρόνια».

Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. Ως ελαιοπαραγωγός αρδευόμενης ελιάς θα ήθελα να ρωτήσω που πήγαν τόσα χρονια τα χρήματα που πλήρωνα. Επίσης να με ενημερώσει κάποιος πως θα διεκδικηθούν τα χρωστούμενα. Επίσης να γίνει αναλογική της χρήσης κατανομή του συνολικού ποσού που θα συγκεντρωθεί από τα 200ρια. Θεωρώ απαράδεκτο παραγωγοί που κάνουν χρήση του δικτύου χιλιάδες ώρες κάθε χρόνο να πληρώνουν το ίδιο με κάποιο που το χρησιμοποιεί 50 ή 60 ώρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.