Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Απογοήτευσε η χθεσινή εικόνα του Συλλόγου Φιλοπροόδων στην εμφάνιση τους στην πλατεία Φιλιατρών.

Πραγματική απογοήτευση ήταν η χθεσινή εμφάνιση τόσο της Φιλαρμονικής (ως προς το μουσικό ρεπερτόριο που επιλέχθηκε) όσο και τριών χορευτικών τμημάτων από τον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών στην πλατεία Καποδίστρια.

Πραγματικά η ......

χθεσινή συναυλία, αν και εκτελεστικά ήταν εξαιρετική και τα παιδιά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την απόδοση τους, εν τούτοις το ρεπερτόριο που επιλέχθηκε (Λεονάρντο Κοέν, Μπετόβεν, Τσαϊκόφσκι κλπ) απευθυνόταν σε πάρα πολύ ειδικό κοινό, αυτό που λέμε Fan του είδους, ενώ για τους υπόλοιπους ήταν λίαν επιεικώς σκέτη κρεμάλα!

Ο κόσμος στην κυριολεξία απογοητεύτηκε, νύσταξε, από την ισχυρή δόση “κουλτούρας”, γεγονός που φάνηκε και στο χειροκρότημα από καμία 20αρια μόνο άτομα σε μια γεμάτη πλατεία.
Ακούγονται στο πρώτο Video το πόσοι χειροκρότησαν για όσους αμφισβητούν αυτό που γράφω.

Κλασική μουσική δηλαδή που ήταν για τελείως άλλο χώρο όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ή το Ηρώδειο και όχι για πλατεία και ντάλα καλοκαίρι με τον κόσμο που βγήκε στην πλατεία να περάσει ευχάριστα και όχι να νυστάξει.

Ένα μικρό δείγμα της συναυλίας δεν θα σας αφήσει καμία αμφιβολία για τα γραφόμενα και συνεχίζουμε με τους χορούς.







Και ενώ όλοι περίμεναν να “αποζημιωθούν” τουλάχιστον από τα χορευτικά του Συλλόγου, μια σειρά από εμφανίσεις, τμημάτων έφερε νέα απογοήτευση ειδικά με τους Κρητικούς χορούς και το μεγάλο χορευτικό του Συλλόγου.
Και εξηγούμαι.
Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτέλεσε η επιλογή να χορέψουν χορούς από τη Κρήτη παιδιά του Γυμνασίου και μάλιστα ΜΟΝΟ Κορίτσια χωρίς την παρουσία ΟΥΤΕ ΕΝΟΣ ΑΝΤΡΑ!!!!
Αλήθεια που ακούστηκε Κρητικοί χοροί και να μην χορεύει ούτε ένας άντρας???
Τι έγιναν οι άντρες στον Σύλλογο?

Και πάμε τώρα στο μεγάλο χορευτικό.
Το χορευτικό που αποτελούσε κάποτε την σφραγίδα του Συλλόγου.
Ενός τμήματος που όπως έχει ξαναγραφτεί από αυτή τη σελίδα εκπροσωπούσε τον Σύλλογο και την πόλη μας εντός και Εκτός Ελλάδας.
Θυμίζουμε ότι είχε συμμετοχή και στην Ρουμανία και Κύπρο με μεγάλη επιτυχία.
Απ όταν αποχώρησαν από τον Σύλλογο η ομάδα του μεγάλου χορευτικού εκτός από την αισθητή μείωση χορευτών η εικόνα του έχει δεχτεί πολύ μεγάλο πλήγμα.
Το χθεσινό αποκορύφωμα ήταν η συμμετοχή στο τμήμα ενηλίκων από 18 με 19 γυναίκες και ΜΟΝΟ τρείς (3) άντρες εκ των οποίων ο ένας πρώην μέλος του χορευτικού που έτυχε να είναι στα Φιλιατρά για ολιγοήμερες διακοπές, ο Δάσκαλος του χορευτικού, και ένας ακόμα.

Όσοι θυμούνται, πέρσι που είχε προσληφθεί ο νέος δάσκαλος του χορού, η κ Παντελάκη είχε μιλήσει για αναβάθμιση των χορευτικών τμημάτων.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Αυτή είναι η αναβάθμιση των χορευτικών?
18 με 19 γυναίκες και 3 άντρες στο μεγάλο χορευτικό
Μόνο γυναίκες σε κρητικούς χορούς?

Αν κληθεί ο Σύλλογος να πάει να χορέψει κάπου πως θα εμφανιστεί το μεγάλο τμήμα των ενηλίκων? Με 18 γυναίκες και δυο άντρες?
ΠΟΙΟΣ θα τους δεχτεί έτσι με αυτήν την εικόνα?

Αλήθεια. Σε δυο περίπου μήνες ο Σύλλογος θα έχει εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ.
Η κ Πρόεδρος, η κ Παντελάκη άραγε τι είδους απολογισμό θα κάνει για την τελευταία διετή περίοδο της προεδρίας της?
Θεωρεί μήπως ότι θα αποφύγει να απαντήσει? Δεν νομίζω.
Μπορεί να μην έχει δώσει απάντηση με τα της πρωτοχρονιάς και της κοπής της πίτας θεωρώντας ότι δεν υποχρεούται να απαντήσει στον κόσμο μέσω της παρούσας σελίδας όπως την συμβούλεψε κάποιος συνεργάτης της και πρώην πλέον μέλος του ΔΣ μετά την έγγραφη παραίτηση του αλλά να είναι σίγουρη ότι στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, θα απαντήσει και θα δώσει πολλές εξηγήσεις.

Οι σύλλογοι γενικά δεν είναι τσιφλίκια κανενός. Ανήκουν πρωτίστως σε πολίτες στους οποίους απευθύνονται.
Και το κάθε ΔΣ είναι ΜΟΝΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ του συλλόγου και τίποτε περισσότερο.
Συνεπώς ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να ενημερώνουν τους πολίτες με πολλές λεπτομέρειες για τον σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.