Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Η «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε 5-3 στα πέναλτι τη Ατλέτικο και σήκωσε την 11η κούπα της.


Στο... αφιλόξενο γι' αυτήν Μιλάνο η Ρεάλ ήθελε νίκη για πρώτη φορά μετά από δέκα "στείρες" απόπειρες. Αν και χρειάστηκε την ευστοχία-τύχη στη διαδικασία των πέναλτι, αφού οι δικοί της παίκτες είχαν 5/5 και ο Χουανφράν αστόχησε, η... υπομονή της ανταμείφθηκε με την 11η κατάκτηση του Champions League!

Ο ισπανικός τελικός στο "Σαν Σίρο" είχε την εξέλιξη ανάλογη .....

του προ διετίας στη Λισαβόνα. Το σενάριο γράφηκε από το ίδιο χέρι και είχε τον Σέρχιο Ράμος να πρωταγωνιστεί πάλι. Σαν σε επανάληψη ο αρχηγός των "μερένγκες" σκόραρε πάλι σε ευρωπαϊκό αγώνα μετά τον τελικό του 2014. Προωθημένος στο φάουλ του Κρος και οριακά εκτεθειμένος μετά την πρώτη κεφαλιά του Μπέιλ έκανε το 1-0 στο 15' και μετέβαλε από νωρίς τα δεδομένα. Το γκολ ήταν το αποτέλεσμα της πίεσης που είχε ασκήσει η ομάδα του Ζιντάν στο πρώτο τέταρτο του μεγάλου αγώνα, έχοντας μάλιστα παρόμοια ευκαιρία με τον Μπενζεμά στο 6', όταν ο Όμπλακ έσωσε την Ατλέτικο.

Μάλιστα όσο οι "ροχιμπλάνκος" ήταν στο γήπεδο με τον Φερνάντες και όχι τον Καράσκο, η Ρεάλ κατάφερνε ν' αποφεύγει τους κινδύνους. Ο Σαούλ Νίγκεθ ήταν νευρικός και δεν πατούσε ως συνήθως περιοχή, ο Τόρες άφαντος (χωρίς σωστή ενέργεια στο πρώτο μισό) και ο Γκριεζμάν που έπαιζε στην πλάτη των αντίπαλων στόπερ, γινόταν μεν απειλητικός, αλλά χωρίς να είναι αποτελεσματικός.

Απέναντι σε μια "βασίλισσα" που έχει "χτιστεί" από τον Μπενίτεθ κιόλας για να μην κινδυνεύει, ο Σιμεόνε όφειλε να ρισκάρει. Ο Κάρασκο βρήκε θέση στον αγωνιστικό ρόλο και οι... ρόλοι διανεμήθηκαν εκ νέου, αφού η Ατλέτικο έγινε πολύ πιο δραστήρια μπροστά. Στο 47' το χαμένο πέναλτι του Γκριεζμάν (σουτ στο οριζόντιο δοκάρι) μετά το μαρκάρισμα του Πέπε στον Τόρες δεν κατέβαλε τους "ροχιμπλάνκος" που πάλευαν ν' ανταποκριθούν σ' ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Παιχνίδι πρωτοβουλίας που δεν το ξέρουν πολύ καλά, παρόλα αυτά το υπηρέτησαν ορθά. Ο Σάβιτς ξόδεψε ακόμη μια ευκαιρία στο 54' για το 1-1, ήταν φανερό πάντως πως η Ατλέτικο δεν θα εγκατέλειπε τη μάχη χωρίς να πέσει στο μέτωπο.

Πρώτα βέβαια χρειάστηκε ο Όμπλακ να βγάλει το τετ α τετ του Μπενζεμά στο 70' και στο 78' ο Ρονάλντο και ο Μπέιλ διαδοχικά να μην βρουν στόχο από θέση βολής, με τον Σάβιτς στη δεύτερη περίπτωση να διώχνει στη γραμμή. Στην ακριβώς επόμενη "κατεβασιά", 79' ήταν, η Ατλέτικο πήρε ό,τι άξιζε, αφού ο Χουανφράν δεν καθυστέρησε, σέντραρε και στην κίνηση ο Καράσκο, τον οποίο έχασε ο Βάθκεθ σκόραρε από κοντά. Ο πρώτος Βέλγος που σκόραρε ποτέ σε τελικό Champions League έστελνε το τελικό στην παράταση, αφού μετά το 80' τα ρίσκα ήταν ελάχιστα, ο... φόβος της ήττας κυριάρχησε και μονάχα η κοντινή κεφαλιά του Μπέιλ στο 85' καταγράφηκε ως αξιοποιήσιμη ευκαιρία.

Μετά από ένα εξουθενωτικό 90λεπτο η παράταση δεν ήταν καν μικρογραφία των όσων είχαν συμβεί προηγουμένως. Ο Ζιντάν είχε επέμβει πολύ νωρίς στο ματς, κάνοντας τρεις αλλαγές πριν από το 1-1, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ν' αλλάξει πράγματα, την ίδια στιγμή που ο Σιμεόνε υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές κινήσεις από τον πάγκο, αφού χτύπησαν Φιλίπε Λουίς και Κόκε, αδυνατώντας να διορθώσει ό,τι θεωρούσε πως χρειαζόταν βελτίωση.

Τα πέναλτι
1-0 Λούκας Βάσκεθ
1-1 Γκριζμάν
2-1 Μαρσέλο
2-2 Γκάμπι
3-2 Μπέιλ
3-3 Σαούλ
4-3 Σέρχιο Ράμος
ΔΟΚΑΡΙ Χουανφράν
5-3 Κ. Ρονάλντο

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (52’ Ντανίλο), Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος (72’ Ίσκο), Μόντριτς, Κασεμίρο, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77’ Λούκας Βάσκεθ).

Στον πάγκο: Κασίγια, Νάτσο, Χάμες, Χεσέ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γοδίν, Φελίπε Λουίς (109’ Λούκας Ερνάντες), Σαούλ, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες (46’ Καράσκο), Κόκε (116' Παρτέι) , Γκριζμάν, Τόρες.

Στον πάγκο: Μογιά, Τιάγκο, Κορέα, Χιμένεθ.

Γήπεδο: «Σαν Σίρο»

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.