Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Στο ΤΑΧΙSnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για έκπτωση και απαλλαγή

Ξεκινά από σήμερα το βράδυ η ανάρτηση στο ΤΑΧΙSnet των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)για όσους δικαιούνται μείωση του φόρου κατά 50% ή πλήρη απαλλαγή.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των δικαιούχων αυτών φθάνει το 1 εκατομμύριο.

Πρόκειται για .....

οικονομικά αδύναμους και για φορολογούμενους με αναπηρία άνω του 80%. Για τους φορολογούμενους αυτούς, οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου, στις επόμενες δόσεις θα γίνει ο συμψηφισμός με βάση την έκπτωση που δικαιούνται.

Όμως οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι άνεργοι και όσοι έχασαν τη δουλειά τους και πήραν αποζημίωση απόλυσης.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι απαλλαγές ισχύουν ως εξής:

- Έκπτωση 50% χορηγείται εφόσον το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε παιδί, το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον/την σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογενεϊκές οικογένειες με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

- Για τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία άνω του 80% εφόσον το εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τον /την σύζυγο και κάθε παιδί και εφόσον συντρέχει το κριτήριο επιφάνειας της ακίνητης περιουσίας, προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από το φόρο ακινήτων.

- Υπενθυμίζεται ότι για τις εκπτώσεις στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση που θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.