Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Φιλιατρά: Με ψιλόβροχο γιορτάστηκε η επέτειος του ΟΧΙ. [ Φωτογραφίες και Video ]

Με συννεφιά και ψιλόβροχο αλλά όπως πάντα με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, γιορτάστηκε στα Φιλιατρά η επέτειος του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Η πόλη είχε σημαιοστολιστεί και ο κόσμος που παρακολούθησε τον εορτασμό ήταν πραγματικά πολύς παρά το κρύο και το ψιλόβροχο.
Στις εορταστικές .........

εκδηλώσεις παρέστησαν, ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Βασίλης Παπαθεοδοσίου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών κ. Φαρμάκης Παναγιώτης,
Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας αλλά και Συμβούλων του τοπικού συμβουλίου Φιλιατρών και πλήθος κόσμου.
Σημειώνουμε την παντελή απουσία των Φιλιατρινών συμβούλων της αντιπολίτευσης κ.κ. Στεργιόπουλου, Ασημακόπουλου και Τάμπαση (Δημοτικοί Σύμβουλοι) και του τοπικού Συμβουλίου κ.κ. Μαρκούλια και Γριβοκωστόπουλου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πήρε τέλος -επιτέλους- η παγκόσμια χαζομάρα που γινόταν στα Φιλιατρά με την τοποθέτηση της εξέδρας των επισήμων στο τέλος της πλατείας (απέναντι από την πρώην Αγροτική Τράπεζα και νυν Τράπεζα Πειραιώς) δηλαδή στο τέλος της παρέλασης γεγονός για το οποίο είχαμε γκρινιάξει πολλάκις στο παρελθόν.
Φέτος η εξέδρα στήθηκε στον φυσικό της χώρο στο μέσον της πλατείας Φιλιατρών -όπως γίνεται παντού άλλωστε- γεγονός που σχολιάστηκε θετικά από τον κόσμο που παρευρέθηκε για να παρακολουθήσει την παρέλαση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στις 10:30 τελέσθηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων από τον κλήρο της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων μαθητές σχολείων των Φιλιατρών και φορείς της πόλης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών κ. Παρασκευή Παντελάκη, και αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων.
Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με την μαθητική παρέλαση ενώ καταχειροκροτήθηκαν το ειδικό σχολείο Φιλιατρών και το Επαγγελματικό εργαστήρι Φιλιατρών.

Σας παραθέτουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον σημερινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

Δείτε Φωτογραφίες και Video από τον εορτασμό και την μαθητική παρέλαση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.