Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Φιλιατρά: Επίσκεψη Μπασδάνη στο ΚΑΦΚΑ για ενημέρωση για το ίδρυμα και τα προβλήματα του.

Επίσκεψη στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Δημήτρης Μπασδάνης προκειμένου να ενημερωθεί για την λειτουργία του Κέντρου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο σε κτιριακές εγκαταστάσεις, όσο και σε στελεχιακό δυναμικό.

Μια επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κάμερας και ......

δημοσιογράφων χωρίς φανφάρες και Δελτία Τύπου και έγινε μετά από παραίνεση συνεργάτη μας -αλλά και ενδιαφέρον που έδειξε από την πλευρά του ο κ. Μπασδάνης- στο περιθώριο του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου που είχε σαν μοναδικό θέμα συζήτησης τις δομές υγείας στον Δήμο Τριφυλίας.
Σε εκείνο το συμβούλιο είχε ακουστεί από Δημοτικό Σύμβουλο της συμπολίτευσης ότι τα Φιλιατρά είναι ευνοημένα σε δομές υγείας καθώς διαθέτουν τρεις ολόκληρες μονάδες. Κέντρο Υγείας, ΚΑΦΚΑ και ΕΚΑΒ!!!

Προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, ο συνεργάτης μας ενημέρωσε -εκτός συνεδρίασης- και σε πολύ προσωπικό επίπεδο τον κ. Μπσδάνη για την πραγματικότητα που υπάρχει με τις τρεις δομές και ιδιαίτερα με το ΚΑΦΚΑ και ορισμένα εκ των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Ευαισθητοποιημένος από την αποκάλυψη ο κ. Μπασδάνης εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί το ίδρυμα, και να συνομιλήσει σε θεσμικό επίπεδο με τους ιθύνοντες και να αφουγκραστεί τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα με την έλλειψη προσωπικού, με την υπολειτουργία τμημάτων όπως των Φυσιοθεραπειών που έχουν την δυνατότητα να παράσχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που διαθέτει, άλλα και κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη συντήρησης.

Ο κ. Μπασδάνης συνοδευόμενος από διοικητική υπάλληλο του ΚΑΦΚΑ ξεναγήθηκε σε όλες τις πτέρυγες του ιδρύματος, συνομίλησε με την προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Φωτεινή Μπαρμαγιαννοπούλου η οποία τον ενημέρωσε για την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού που υπάρχει στην υπηρεσία κυρίως λόγω πολλών αποσπάσεων σε άλλες υπηρεσίες, ενώ έχουν οργανική θέση στο ΚΑΦΚΑ και ζήτησε την επιστροφή τους στην υπηρεσία προκειμένου να μην υπάρχει επισφάλεια με τους νοσηλευόμενους τροφίμους του ιδρύματος.
Τα προβλήματα έχουν ιεραρχηθεί, έχουν επισημανθεί στους αρμόδιους με έγγραφα και αναμένουμε να δοθούν λύσεις τόνισε στον κ. Μπασδάνη η Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Από την πλευρά του ο κ. Μπασδάνης έμεινε έκπληκτος από την εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί σε όλο το κτήριο αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Μια δομή που έχει αφεθεί στην κυριολεξία στην μοίρα της και είπε ότι την εικόνα που αντίκρισε θα την μεταφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ζητήσει από όλους από όποιο μετερίζι μπορούν να συμβάλλουν όλοι μαζί ώστε να ενδιαφερθούν να δουν πως μπορεί αυτός ο γίγαντας που βρίσκεται σε χειμερία νάρκη να ξυπνήσει και να προσφέρει πραγματικά στην κοινωνία.

Για το προσωπικό ο Κ. Μπασδάνης είπε ότι το εναπομείναν προσωπικό σε πολλές περιπτώσεις υπερβάλει εαυτόν προκειμένου να βοηθήσουν και να εξυπηρετήσουν τους 31 ασθενείς που η μοίρα τους τους έλαχε να ζουν στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.
Επεσήμανε ότι η παρουσία του στο ΚΑΦΚΑ είναι θεσμική, και υπογράμμισε ότι σκοπό έχει να μεταφέρει τις εικόνες που κατέγραψε στους συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να γίνει μια κουβέντα για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας Δημοτικός Σύμβουλος για να βοηθησει και να απαλύνει τα πολλά προβλήματα.
Θεώρησε σπουδαίο και βασικό ότι μπορεί να κάνει ο καθένας να το κάνει άμεσα.
Ο Δήμος θα πρέπει να παρέμβει πολιτικά και να πιέσει να επανέλθουν τα στελέχη της δομής για να υπηρετήσουν αυτές τις ανάγκες και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ενημέρωση του θα βρει ευήκοα ώτα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Για την κοινωνία είπε ότι είναι παρούσα, δεν κλείνει αφτιά και μάτια στο πρόβλημα και βοηθάει όσο μπορεί και πιστεύει ότι το ίδιο θα συνεχιστεί να γίνεται από πλευράς κόσμου.

Οι κοινωνικές δομές που έχουν χαρακτηριστεί ως πλέγμα προστασίας, υποχωρούν. Υποχρέωση των θεσμών είναι ότι όσο αυτές οι δομές υποχωρούν οι θεσμοί να τις στηρίζουν. Παρόλο που η κοινωνία δεν κλείνει αφτιά και μάτια στο πρόβλημα, η όλη αυτή κατάσταση ενοχοποιεί όλους μας.

Ευχαρίστησε το προσωπικό για την ενημέρωση που του παρείχε και εξέφρασε την ευχή όλοι να μπορέσουν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της επανενεργοποίησης αυτής της τόσο σημαντικής δομής που υπάρχει στον Δήμο Τριφυλίας.

10 σχόλια:

  1. Ο ΚΟΛΛΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ;
    ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΜΗ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΌΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΕΙ.
    ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΑΣ.
    ΚΩΣΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια απορια. Κανενας πολιτικος πηγε στο καφκα? το ειδε απο κοντα?
    ολα αυτα που ειδε ο ανθρωπος αυτος οι πολιτικοι του νομου μας τα ξερουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ. Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΓΑΝΗ ΩΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Πρώην Διαχειριστής15 Νοεμβρίου 2013 στις 4:54 μ.μ.

    Λυπάμαι χάσατε. Η κ. Παγάνη είναι ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΗ ΕΚΕΙ για λίγο καιρό. ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι προϊσταμένη.
    Η κ. Μπαρμπαγιαννοπούλου ως Μόνιμη με οργανική θέση στο ΚΑΦΚΑ και ελλείψει ΤΕ ΕΙΝΑΙ προϊσταμένη.
    Μην εκτίθεστε τσάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Apo prosopiki mou empeiria synxairw th Ka Mparmpaggianopoulou gia ton tropo pou ferete sta paidia tou KAFKA kai olous osous ergazonte ekei kai to 8ema den einai th diplwmata exoun alla ti psixh kouvalaei o ka8e ergazomenos pou opws exw grapsei kai priv oloi me osa kseroun prospa8oun na diwksoun tous apo ta miala twn paidiwn. Auto pou proexei twra einai na mhv minoume stis yposxeseis twn ypeu8ynwv opws sto parel8on alla na lif8ouv metra epigwntws kai gia ton giganta pou argopai8ainei kai gia tous trofimous pou exoun eleipseis apo giatro farmakai kai diatrofh. Sygnwmh gia ta greekish alla elpizw na katalabainete ti grafw .Mar8a Tsafou Georgopoulou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ Κ ΚΡΑΖΕΙ ΤΗ ΝΔ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΟ ΚΑΦΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ. ΜΟΝΟ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΝ ΤΟ ΚΑΦΚΑ Η ΝΔ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο Δημοτικό Συμβούλιο να καταγγείλει τη Κυβέρνηση το Σαμαρά και το Κατσιβελα γιατι εχουνε αφησει το ΚΑΦΚΑ στη μοίρα του για τη εγκατάλειψη και να παρουνε απόφαση να παραιτηθουνε εάν η Κυβέρνηση δε στειλει προσωπικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπασδάνης ξεβρακώνει Σαμαρά κ Κατσίβελα. Μάγκας. Που πα ρε καραμήτρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. poli noris to thimithikate pou isastan toso kairo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.