Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Λαγκούβαρδος: Επίσκεψη Τατούλη στο έργο κατασκευής του νέου γεφυριού [ VIDEO ]

Το έργο κατασκευής νέου γεφυριού στο "S" του θανάτου στον Λαγκούβαρδο επισκέφθηκε χθες μετά τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στους Γαργαλιάνους, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Παρόντες ήταν .......

ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Στάθης Ανδρινόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, ο Πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων και ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας και Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μαραθούπολης Γιώργος Μίγγας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Γαργαλιάνων καπετάν Τέλος Αγρας και Δημ,οτικός Σύμβουλος Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς ενημέρωσε τον Πέτρο Τατούλη για τις εργασίες και την πορεία του έργου και τον ενημέρωση για τα επόμενα στάδια της κατασκευής του.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εργασίες και επεσήμανε στον Αντιπεριφερειάρχη την επίσπευσή των εργασιών για να μην έχουν πρόβλημα με τα νερά που θα κατεβάσει λόγω Χειμώνα το ποτάμι.

Χωρίς να μιλήσει στην κάμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε ότι με το έργο αυτό θα σταματήσει το θλιβερό φαινόμενο να σκοτώνεται κόσμος τόσο άδικα στο φονικό "S".

Στο περιθώριο της επίσκεψης Τατούλη στο υπό κατασκευή έργο του νέου γεφυριού στον Λαγκούβαρδο ο Περιφερειάρχης είχε συνομιλία και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης Γαργαλιάνων Καλλίνικο Κυριακουλόπουλο όπου ο τελευταίος ενημέρωσε τον Πέτρο Τατούλη για το πόσο σημαντικό ειναι να ξεμπλοκάρει η μελέτη που εκκρεμεί από το 2009 λογο οικονομικών εκκρεμοτήτων στον μελετητή για την αντικατάσταση του αμιαντοσωληνα 10 χιλιομέτρων από τις πηγές Αλικοντουζιου εως Τουλούπα χάνια.
Ένα έργο που είναι αναγκαίο να γίνει το ύψος του οποίου υπερβαίνει τα 2.500.000 € που φορέας υλοποίησης της μελέτης είναι ο Δήμος Πύλου Νέστορος προκειμένου να την παραλαβή ο σύνδεσμος ύδρευσης κ μέσο προγραμματικής σύμβασης να αναλάβει η περιφέρεια την ένταξη στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και στην υλοποίηση του έργου της επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ Περιφερειάρχη κ του προέδρου του συνδέσμου και εκεί θα συζητηθούν και άλλα θέματα που αφορούν τον Σύνδεσμο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.