Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Φιλιατρά: Εξέτασαν το ενδεχόμενο δημιουργίας Κοινωνικού Ιατρείου και Κοινωνικού Φαρμακείου [ VIDEO ]

Μια συζήτηση για την διερεύνηση του ενδεχόμενου να δημιουργηθεί στα Φιλιατρά ένα κοινωνικό φαρμακείο και κοινωνικό Ιατρεία για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας πραγματοοποιήθηκε χθες στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών με πρωτοβουλία του Συλλόγου του Πυρσού.

Καλεσμένοι στην ημερίδα ήταν ο Πρόεδρος του ......

φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας k. Στέφανος Καμινιώτης, o Νευρολόγος κ. Πουλόπουλος Αναστάσιος ο οποίος έχει ασχοληθεί με το κοινωνικό Ιατρείο, Φαρμακοποιοί και ορισμένοι γιατροί άλλων ειδικοτήτων ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ Κώστας Κόλλιας, και φορείς της πόλης.

Ο Πρόεδρος του Πυρσού κ. Αντωναρόπουλος είπε ότι ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για την δράση αυτή.

Ο ιατρός κ Πουλόπουλος είπε ότι δυστυχώς κάθε μέρα έχουμε όλο και περισσότερο κόσμο που δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη.
Είναι σημαντικό που ξεκινάει μια τέτοια πρωτοβουλία.
Χρειάζεται κάποιος φορέας να μπορεί να ενισχύσει αυτό το εγχείρημα.
Οι Έλληνες ποσοστιαία είναι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς που καταφεύγουν στο κοινωνικό Ικατρείο.
Σαν κοινωνικό Ιατρείο έχουμε 300 ανθρώπους στους οποίους έχουμε παράσχει βοήθεια. Από αυτούς το 70% είναι Έλληνες.

Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας κ. Καμινιώτης, είπε ότι οι Φαρμακοποιοί κοιτάνε να καλύψουν το κενό της πολιτείας. Ο κόσμος που έχει φάρμακα και δεν τα χρειάζεται να τα παίρνουν να τα πάνε στο φαρμακοποιό, να τα αξιολογήσει ή να τα πάνε στο κοινωνικό φαρμακείο ή τα ληγμένα να τα ρίχνουν στον ειδικό πράσινο κάδο.
Το κοινωνικό φαρμακείο δεν έχει δράση μόνο στην Καλαμάτα αλλά σε όλη την Μεσσηνία.
Θεώρησε ότι το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε μια βάση στην Καλαμάτα γιατί εκεί θα συλλέγονταν φάρμακα από όλες τις περιοχές και θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν καλύτερα ολες οι περιοχές.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας είπε ότι Έχουμε Νοσοκομείο και Κ. Υ προσβάσιμα στον κόσμο. Η διαχείριση του προβλήματος αφορά την περιοχή μας.

ο Γιατρός κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος επεσήμανε ότι δεν πρέπει αυτό να αποτελέσει μόδα. Στην Περιοχή μας εδώ και πολύ καιρό υπάρχει στην περιοχή μας καθώς επαφίεται στην ευαισθησία ομάδων και έχει γίνει αξιοζήλευτος θεσμός.
Τα κοινωνικά Ιατρεία είναι δομές καθαρά αστικών κέντρων και όχι περιφέρειας.
Θεώρησε ότι στην περιοχή μας και ειδικά στα Φιλιατρά δεν έχουμε ανάγκη από Κοινωνικό Ιατρείο γιατί δεν έχουμε πολλούς τέτοιους ανθρώπους καθώς οι περισσότεροι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ.
Ακόμα και αυτοί ΄που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη έχουν πρόσβαση στο Κέντρο υγείας.
Εδω και χρόνια έχουμε αναρτήσει στο Κέντρο υγείας ανακοινώσεις που λέμε φέρτε μας τα φάρμακα που δεν χρειάζεστε πια. Και έχουμε πολλά φάρμακα στο κ. Υγείας αυτή την στιγμή.

Ο ιατρός κ. Πούλος είπε ότι η Υγεία δεν μπορεί να επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων αλλά πρέπει αν στηρίζεται από το επίσημο κράτος και αναρωτήθηκε ποιος εγγυάται για την ασφάλεια του ανθρώπου.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου Μεσσηνίας κ. Μπόζος είπε ότι είναι γεγονός πως υπάρχει γύρω μας πολύς πόνος και φτώχεια.
Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι βασικές δομές πρέπει αν αξιοποιηθούν από την πολιτεία και επεσήμανε ότι εμφανίζονται ασθένειες που είχαμε ξεχάσει.
Επεσήμανε ότι στην περιοχή μας κοινωνικό ιατρείο δεν μπορεί να στηθεί. Στήνονται μόνο σε μεγάλες πόλεις.
Και τόνισε ότι στα σπίτια υπάρχουν πάρα πολλά φάρμακα που δεν χρησιμοποιούνται. Πολλά από τα φάρμακα αυτά τα φέρνουν στο νοσοκομείο όπου αξιολογούνται

Στο θέμα τοποθετήθηκαν και φαρμακοποιοί και φορείς της πόλης.

Στον επίλογο του ο Δήμαρχος Δήλωσε ότι η Δημοτική αρχή είναι παρούσα σε αυτήν την προσπάθεια, ευχαρίστησε το ΔΣ του Πυρσού για την πρωτοβουλία που είχαν όπως επίσης και τους κ.κ. Καμινιώτη και Πουλόπουλο για την απουσία τους και την ενημέρωση που παρείχαν.
Επεσημανε οτι εδώ η επικοινωνία και η επαφή με τον κόσμο είναι πιο άμεση, έχουμε δομές υγείας.
Ο σπόρος που έπεσε σήμερα θα καλλιεργηθεί τις επόμενες μέρες, κατέληξε ο κ. Κόλλιας.

Δείτε ένα μεγάλης διάρκειας Video για το θέμα με όλες τις τοποθετήσεις που έγιναν.



2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...
    ΑΠΟΝΕΜΩ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΠΥ ΠΥΡΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ.
    ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ VIDEO MΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ Κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.
    ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλη η προσπαθεια σας να μας ενημερωσετε ανεβαζοντας ενα τοσο μεγαλο βιντεο. πραγματι ηταν σαν να ειμαστε εκει.
    Ο Δημητρης σωτηροπουλος εκανε την καλυτερη αναφορα στο θεμα. οταν στο κεντρο υγειας δινανε φαρμακα σε κοσμο που τα ειχε αναγκη δεν υπηρχαν κοινωνικα φαρμακεια και ο σωτηροπουλος εχει δωσει και την ψυχη του για το κεντρο υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.