Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Γιατί κοιτάνε να κυνηγήσουν την ΔΕΗ Από τα Φιλιατρά;;;

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Μια υπόθεση έφτασε στ' αφτιά μας τις τελευταίες ημέρες και έχει να κάνει με την ΔΕΗ Φιλιατρών και την ιδιοκτήτρια του κτηρίου όπου στεγάζεται.
Πληροφορίες που έχουν φτάσει στην ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά News αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΔΕΗ ζήτησε με έγγραφο της από την ιδιοκτήτρια του κτηρίου όπου στεγάζεται η ΔΕΗ, να γίνει μείωση του μισθίου για το κτήριο, αίτημα όμως το οποίο απορρίφθηκε από την ιδιοκτήτρια του οικήματος.

Έτσι λοιπόν τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ ..........

αναζητούν χώρο στα Φιλιατρά για να στεγάσει την Τεχνική διεύθυνση της επιχείρησης. Χώρο σαν τον παλιό Βωμό (εκτός πόλης) στην περιοχή του Αγιαννάκη Φιλιατρών αφού κάπου στο κέντρο της πόλης δεν υπάρχει κτήριο το οποίο θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της τεχνικής υπηρεσίας.

Έτσι λοιπόν με την άρνηση της ιδιοκτήτριας να μειώσει το ενοίκιο (το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι αρκετά "αλμυρό") η ΔΕΗ κινδυνεύει να κοπεί σε δυο κομμάτια. Το ταμείο ή θα παραμείνει εκεί που είναι ή εάν δεν θέλει η ιδιοκτήτρια κάπου αλλού (πάντα στο κέντρο).
Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι η ταλαιπωρία του πελάτη, αφού για 2 διαφορετικές περιπτώσεις θα πρέπει να πάει σε 2 διαφορετικά σημεία. Και αυτό θα είναι κατά του πελάτη πρώτα και κύρια και θα έχει ζημιά στην συνοχή της ΔΕΗ (εκτός πάντα από την ταλαιπωρία των πολιτών).
Η πόλη μας έχει την τύχη να φιλοξενεί μια πολύ μεγάλη εταιρία όπως η ΔΕΗ. Να έχει στην πόλη μας τα κεντρικά της γραφεία τουλάχιστον για όλη την Τριφυλία.
Μια τέτοια ενέργεια από πλευράς της ιδιοκτήτριας του οικήματος κρύβει τον κίνδυνο η ΔΕΗ να μεταφερθεί ολόκληρη στην Κυπαρισσία αν υπάρχει εκεί χώρος. Άλλο που δεν θέλουν οι άπληστοι και αχόρταγοι Κυπαρίσσιοι.

Γιατί να τους δώσουμε την ευκαιρία να κατασπαράξουν άλλη μια Δημόσια Υπηρεσία; Δεν τους φτάνουν όσες έχουν αρπάξει και κατασπαράξει από Φιλιατρά και Γαργαλιάνους; Είναι απαραίτητο να πάρουν κι άλλη; Γιατί κοιτάμε μόνοι μας να βγάλουμε τα μάτια μας;
Θεωρούμε ότι η διάσπαση της ΔΕΝ σε δυο κομμάτια είναι τεράστιο λάθος και η ιδιοκτήτρια του οικήματος θα πρέπει να βάλει λίγο "νερό στο κρασί της " και να κάνει μείωση στο μίσθιο.
Άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν είναι και λίγα τα χρήματα του ενοικίου κάθε μήνα.

Σε τέτοια περίοδο κρίσης, που επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, είναι προτιμότερο να πάρει λίγα λιγότερα χρήματα ως ενοίκιο αλλά να είναι "δεδομένα" και σίγουρα τον μήνα παρά το να αποχωρήσει μια τέτοια υπηρεσία και οι χώροι του οικήματος να μείνουν ξενοίκιαστοι.
Νομίζουμε ότι με λίγη καλή θέληση μπορεί να βρεθεί μια χρυσή λύση στο θέμα και να συνεχίσει η ΔΕΗ να βρίσκεται στην πόλη μας ολόκληρη όπως είναι τώρα και όχι σε κομμάτια όπως κινδυνεύει να γίνει.
Αν δεν κάνουμε λάθος, υπάρχει ήδη και δεδικασμένο με ανάλογες περιπτώσεις μείωσης μισθίων. Δεν νομίζουμε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει τέτοια εξέλιξη στο θέμα.
Λίγη καλή θέληση να υπάρχει και από τις δυο πλευρές και όλα θα λυθούν.

11 σχόλια:

  1. απορω που δεν ειναι ιδιοκτητο της ΔΕΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΞΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΝΕΙ ΑΔΕΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΣ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai se poso kairo tha xanazitisi i dei kai ali miosi. min xexnas oti to 45% apo to noiki to pairni to kratos. den ypostirizo tin idioktitria alla kai den katalabaino ta ...ypoyla sxedia afedeismoy ton filiatron... oso gia to an menei xenoikiasto ayto einai thema toy kathe idioktiti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΤΟΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ.ΒΛΕΠΕ ΔΕΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΚΕΠ, ΔΟΥ, Κ.Λ.Π ΑΠΛΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλους. Επειδή τυχαίνει να είμαι ένας από τους 2 ιδιοκτήτες του κτηρίου (ιδιοκτήτρια δεν υπάρχει) θα ήθελα να σας ενημερώσω πως οι πληροφορίες που γράφετε περί "αλμυρού" ενοικίου είναι εντελώς ψευδείς.
    Συμπεραίνω λοιπόν ότι είτε οι πηγές σας δεν είναι τόσο έγκυρες, ή υπάρχει κάποια σκοπιμότητα από μέρους σας που δεν κατανοώ.
    Αν έχετε λοιπόν πιο συγκεκριμένα στοιχεία θα σας παρακαλούσα να τα δημοσιοποιήσετε επώνυμα αυτήν την φορά για να ξέρω και σε ποιόν αναφέρομαι.

    Ευχαριστώ πολύ.
    Παπαδήμος Αριστείδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ? ΤΟ ΚΕΠ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΝΙΑΔΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ κύριε.
    Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα σε αυτό το δημοσίευμα. Είχαμε αυτές τις πληροφορίες (περί "αλμυρού" ενοικίου και ιδιοκτήτριας) από την προηγούμενη εβδομάδα.
    Οι πηγές μας κάνουν λόγο για αρκετά μεγάλο ενοίκιο για το κτήριο.
    Εσείς μας λέτε ότι είναι ψευδής η πληροφορία μας. Εμείς να την δεχτούμε όπως ακριβώς την αναφέρετε.

    Γιατί δεν μας λέτε εσείς που είστε και ο ιδιοκτήτης τι ενοίκιο καταβάλει η ΔΕΗ για να ισχυροποιήσετε τον χαρακτηρισμό ψευδής?
    Όχι δεν είμαστε εφοριακοί αλλά αν πράγματι είναι αβάσιμος ο λόγος που ζητούν μείωση του ενοικίου εμείς πρώτοι θα την κατηγορήσουμε.

    Δεν σας κατηγορήσαμε για το ποσό που εισπράττετε ως ενοίκιο -που καλά κάνετε και το εισπράττετε-, αλλά τονίσαμε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα να παραμείνει ενωμένη η ΔΕΗ όπως είναι αυτή την στιγμή χωρίς να είναι σε δυο η περισσότερα κομμάτια.
    Είναι η μοναδική μεγάλη Δημόσια υπηρεσία στην πόλη μας και κατα την γνώμη μας αυτό θα έπρεπε να κοιτάξουμε να την προστατεύσουμε όλοι μας.
    Ακόμα και αν χρειαστεί να κάνετε και από δική σας πλευρά κάποια μικρή μείωση στο μίσθιο (εφόσον υπάρχει περιθώριο) ως ιδιοκτήτης πλέον αφού δεν υπάρχει ιδιοκτήτρια.
    Συνυπολογίστε ότι είναι μια εταιρία όπου η Κυπαρισσία την λιγουρεύεται και της τρέχουν τα σάλια για να την αρπάξουν οι άπληστοι "γείτονες" μας.

    Παρακαλάνε γονατιστοί να παρθεί από τα Φιλιατρά και να "ταξιδέψει" για εκεί. Και θα είναι η καλύτερη γι αυτούς εκδοχή. Γη και ύδωρ θα προσέφεραν για να πάει εκεί. Τους ξέρουμε δά τους Κυπαρίσσιους και τον τρόπο σκέψης τους. Μόνο η πάρτη τους και οι άλλοι να πάνε να....
    Μια ενδεχόμενη διάσπαση της υπηρεσίας σε δυο κομμάτια (ακόμα και αν και τα δυο είναι στα Φιλιατρά) θα δημιουργήσει πρόβλημα τόσο στην υπηρεσία την ίδια όσο και στους συναλλασσόμενους καθώς θα απαιτείται διπλή επίσκεψη σε διαφορετικά σημεία για δυο διαφορετικές περιπτώσεις.

    Για καλό έγινε λοιπόν αυτό το δημοσίευμα και δεν είχε κανένα απολύτως σκοπό να σας θίξει.
    Άλλωστε καταθέσαμε ένα επιχείρημα ότι σε τέτοια περίοδο κρίσης που μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που στεγάζονται σε μαγαζιά κλείνουν και τα καταστήματα μένουν τελείως ξενοίκιαστα (κάντε μια μικρή βόλτα στα Φιλιατρά να δείτε) αρα ο ιδιοκτήτης δεν λαμβάνει κανένα ενοίκιο, είναι προτιμότερο να εισπράττονται έστω και λίγα λιγότερα αλλά σίγουρα παρά το απολύτως τίποτα.
    Όπως και να έχει το θέμα σας διαβεβαιώνουμε ότι στη δημοσίευση μας δεν υπήρξε καμία απολύτως πρόθεση να σας θίξουμε προσωπικά.
    Νομίζουμε ότι όλοι οι Φιλιατρινοί γνωρίζοντας την λύσσα που έχει η Κυπαρισσία να αρπάζει τα πάντα θα ήταν το καλύτερο να παραμείνει εδώ η ΔΕΗ.

    Από την ομάδα Διαχείρισης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ κ.Διαχειριστή,

    Αν και δεν θα ήθελα να δώσω συνέχεια σε αυτόν τον διάλογο, να σας ενημερώσω ότι τα στοιχεία ενός ιδιωτικού συμφωνητικού δεν έχουν κανένα λόγο να δημοσιοποιούνται επειδή κάποιος - και μάλιστα ανώνυμος - ισχυρίζεται ότι γνωρίζει το περιεχόμενό του και διαδίδει εσφαλμένες πληροφορίες για αυτό.
    Δεδομένου λοιπόν ότι η γνώση σας είναι περιορισμένη σε αυτό το θέμα και οι πηγές σας δεν φαίνονται να είναι τόσο έγκυρες, θα σας παρακαλούσα να μην κάνετε υποδείξεις ως προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση απλά για να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Εξάλλου, δεν είστε σε θέση να γνωρίζετε τις όποιες διαπραγματεύσεις έχουν γίνει για το συγκεκριμένο θέμα.

    Ευχαριστώ και πάλι,
    Παπαδήμος Αριστείδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάζω το δημοσίευμά σας και απορώ που θέλετε δήθεν να συμβάλλετε στην ανάπτυξη του τόπου μας με άθλιο "δημοσιογραφικό" λόγο και πενιχρότατο λεξιλόγιο!Απορώ πραγματικά πόσα κομπλεξικά σύνδρομα κρύβονται πίσω από την ανωνυμία των διαχειριστών αυτής της ιστοσελίδας ...Και κάτι ακόμα...Εσεί ακριβώς ως τι κάνετε υποδείξεις στον εκάστοτε ιδιοκτήτη του κάθε κτιρίου για το πώς θα διαχειριστεί την περιουσία του??Την ίδια ώρα μάλιστα που η περίφημη ΔΕΗ την οποία τόσο απροκάλυπτα υποστηρίζετε έχει αυξήσει τα τιμολόγια της -σε αυτή την περίοδο κρίσης-τουλάχιστον κατά 20%??
    ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:Ελπίζω να απαλλαγείτε από τα σύνδρομα κατωτερότητας που σας δικαρίνουν και να δημοσιεύσετε το σχόλιο μου ως μια ύστατη προσπάθεια να υποστηρίξετε το επάγγελμα του δημοσιογράφου που λέτε ότι είστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. στηριξτε πρωτοι εσεις την αγορα των φιλιατρων που τοσο υπεραμυνεστε και μετα διαμορφωστε και την κοινη γνωμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσυ 11:20 που ξέρεις οτι δεν στηρίζουμε την αγορά των Φιλιατρών; Την στηρίζουμε όσο κι εκείνη στηρίζει τους πολίτες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.