Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Δεν είναι η πρώτη φορά…

Ελληνογαλλικός… πόλεμος ξέσπασε με αφορμή τον Πύργο του Άιφελ. Όχι αυτόν των Παρισίων, αλλά τον άλλο, των Φιλιατρών. Αν πίστευε κανείς το ελληνικό διαδίκτυο χθες, τότε αυτή η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή, τεκμηριωμένη, με δηλώσεις του προβεβλημένου δημάρχου των Παρισίων, Μπερτράν Ντελανοέ, να ξιφουλκεί κατά των Φιλιατρινών και του ευεργέτη των Φιλιατρών, Χ. Φουρναράκη, που είχε την έμπνευση να φτιάξει το ομοίωμα του συμβόλου της πόλης του φωτός στη γραφική πατρίδα του. Μήπως, όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα;

Όσοι αναπαρήγαγαν χθες την «είδηση», δηλαδή δεκάδες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και μπλογκ, απλώς είχαν καταπιεί… αμάσητο το πρωταπριλιάτικο ψέμα της εφημερίδας «Θάρρος» της Καλαμάτας. Ο συντάκτης της εφημερίδας, Ηλίας Γιαννόπουλος, έχει παρελθόν στα επιτυχημένα πρωταπριλιάτικα «Ρεπορτάζ».
Πρόπερσι η Κυπαρισσία αναζητούσε στα στενά της .............

Άνω Πόλης τους χολιγουντιανούς ηθοποιούς που θα γύριζαν ταινία για τον Τρωικό Πόλεμο.
Πέρυσι κάθε σαραντάρα στους Γαργαλιάνους ήταν ύποπτη για συμμετοχή σε όργια με νεαρούς και φέτος σκαρφίστηκε την αντίδραση Ντελανοέ για την ύπαρξη αντιγράφου του Πύργου στα Φιλιατρά.

Από όσους, μάλιστα, έκαναν αναπαραγωγή του πρωταπριλιάτικου αστείου, κάποιοι έβαλαν και τις υπογραφές τους φαρδιές πλατιές στα διαδικτυακά… ρεπορτάζ τους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αναπαράγεται στο Ίντερνετ ως πραγματική είδηση ένα μήνυμα χωρίς έλεγχο και διασταύρωση.

Αναδημοσίευση από «ΤΑ ΝΕΑ»
Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Θα ακούτε Γιαννόπουλος από το Θάρρος και θα τρέμετε........

1 σχόλιο:

  1. Προσωπικά έστειλα σχόλιο στο newsbeast λέγοντας τους πως είναι πρωταπριλιάτικο και πως την πάτησαν αλλά δεν το δημοσίευσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.