Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Πέτρος Τατούλης: Συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους των Κοινοπραξιών που εκτελούν τα οδικά έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων στην κατασκευή των οδικών έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε να μην επαναληφθούν αστοχίες που οδήγησαν στην κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, επέστησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη στις 14 Ιανουαρίου 2010 με εκπροσώπους των κοινοπραξιών που εκτελούν τα έργα και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

"Πρωταρχικός στόχος μας είναι η περιφέρεια .........

Πελοποννήσου να αποκτήσει υποδομές μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Περιφέρειας που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας" επεσήμανε ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψη επί τόπου στην περιοχή των έργων που ακολούθησε την σύσκεψη. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα 10 χιλιόμετρα Παραδείσια Τσακώνα, ο Περιφερειάρχης κ Πέτρος Τατούλης, τόνισε ότι "επειδή στο συγκεκριμένο έργο υπήρξαν μεγάλες αστοχίες και κατασπαταλήθηκαν εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα"

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Διευθυντής του τμήματος παραχωρήσεων του Υπουργείου κ. Γιάννης Καρνέσης, ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων κ. Διονύσης Μακρής, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου κ. Νάκος Παπαϊωάννου και εκπρόσωποι των κοινοπραξιών ΜΟΡΕΑ και ΑΛΤΙΝΕ-ΤΕΡΝΑ κκ Γεωργόπουλο και Τσίμπα, καθώς και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου και οι Αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι εκπρόσωποι των παραχωρισιούχων εταιριών ενημέρωσαν τον κ. Τατούλη για την εξέλιξη των εργασιών στους οδικούς άξονες Λεύκτρο - Σπάρτη και Τσακώνα - Καλαμάτα, δίνοντας και χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των έργων.

Σε ότι αφορά τον οδικό άξονα Λεύκτρο - Καλαμάτα, έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των απαλλοτριώσεων αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες που αφορούν την αρχαιολογική υπηρεσία ιδιαίτερα στην περιοχή της Αρχαίας Σπάρτης. Η καταληκτική προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου είναι ο Σεπτέμβριος του 2012, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του, το έργο θα παραδοθεί ολοκληρωμένο μέσα στο 2012.

Όσον αφορά τον οδικό άξονα Τσακώνα - Καλαματα, αναμένεται η ολοκλήρωση του μέσα στο 2011, εκτός από τον περιμετρικό δρόμο της Καλαμάτας. Ιδιαίτερα για την ανακατασκευή του έργου Παραδείσια - Τσακώνα ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων κ Μαρκής επεσήμανε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η ολοκλήρωση του, παρά την οικονομική κρίση που υπάρχει, να γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2011. Το ίδιο χρονοδιάγραμμα δόθηκε και από τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας ΑΛΤΙΝΕ-ΤΕΡΝΑ κ Τσίρμπα ο οποίος επεσήμανε τις μεγάλες δυσκολίες στα γεωτεχνικά έργα αλλά κυρίως την δύσκολη κατασκευή της κοιλαδογέφυρας που περιλαμβάνεται στο έργο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου της ανακατασκευής του συγκεκριμένου κομματιού των 10 χιλιομέτρων θα αγγίξει τα 124 εκ ευρώ.

Βούγιας σε Νάντια Γιαννακοπούλου: «Εκπονείται ήδη από την ΥΠΑ μελέτη μικρής επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του κτιρίου του αεροσταθμού Καλαμάτας»

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου είχε καταθέσει ερώτηση στις 26/11/10, με την οποία ζητούσε τη βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου Καλαμάτας και τις προθέσεις αξιοποίησής του από την κυβέρνηση.
Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρος Βούγιας, απάντησε επισημαίνοντας ότι αν και στο καταρτισθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών παρέχεται η δυνατότητα παραχώρησης της εκμετάλλευσης των κρατικών αεροδρομίων σε Ανώνυμες Εταιρίες, επί του παρόντος δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την παραχώρηση εκμετάλλευσης συγκεκριμένων κρατικών αεροδρομίων. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι ο προγραμματισμός .........

της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την υλοποίηση έργων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει ως εξής:

- Εκπονείται ήδη από την ΥΠΑ μελέτη μικρής επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του υπάρχοντος κτιρίου του αεροσταθμού.

- Έχει δρομολογηθεί από την ΥΠΑ η απαλλοτρίωση της απαιτούμενης έκτασης για την επέκταση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Master Plan. Η διαδικασία αυτή έχει συνήθως χρονική διάρκεια 3 – 5 έτη, εξαρτώμενη και από άλλους εμπλεκόμενους φορείς, διαδικασίες ενστάσεων κλπ.

Ο κ. Μαγκριώτης κλείνοντας την απάντησή του στην κ. Γιαννακοπούλου σημειώνει ότι στη συνέχεια και ανάλογα με τις τότε οικονομικές δυνατότητες της Υπηρεσίας θα προωθηθεί η υλοποίηση των έργων επέκτασης των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου που προβλέπονται από το Master Plan.

Απάντηση Δημήτρη Κουσελά Υφυπουργού Οικονομικών σε Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με τις αυξήσεις του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς απαντώντας σήμερα στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευγενίας Αμανατίδου-Πασχαλίδου δήλωσε τα εξής:

«Οι αυξήσεις του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια δεν έγιναν για να επιβαρύνουν το καλλιεργητικό κόστος ούτε να δυσχεράνουν τη θέση του Έλληνα αγρότη. Έγιναν με την οικονομία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας.

Είναι γνωστό ότι απαγορεύονται οι ..........

εισοδηματικές ενισχύσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως εμείς βρήκαμε τρόπο να ενισχύσουμε τους αγρότες αυξάνοντας την επιστροφή του ΦΠΑ από 7% στο 11%, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα εισροή 150 εκατ. ευρώ στον αγροτικό τομέα. Μάλιστα, το όφελος από την αύξηση αυτή κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες είναι πολύ μεγαλύτερο από τις επιβαρύνσεις που εσείς επικαλείσθε, καθώς οι συνολικές εισροές που υπόκεινται στον ΦΠΑ, οι οποίες επιβαρύνθηκαν από τις αυξήσεις που αναφέρατε είναι 30% περίπου στο σύνολο των εισροών.

Την ίδια στιγμή, δώσαμε τη δυνατότητα σε όλους τους αγρότες που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές να τους επιστρέφεται ΦΠΑ με συντελεστή 5%. Ρυθμίσαμε μέσα στο 2010 ότι η καταβολή του κόστους ενεργοποίησης της ενιαίας ενίσχυσης δεν θα βαρύνει πλέον τους γεωργούς αλλά τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διατηρήσαμε τη απαλλαγή από τον φόρο στην αγορά γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Απαλλάξαμε από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας τα αγροτεμάχια και θεσπίστηκε αφορολόγητο 400.000 ευρώ ανά άτομο για τα γεωργικά κτίσματα».

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Κουσελάς μίλησε για την αναγκαιότητα ύπαρξης «επωνύμων, πιστοποιημένων, τυποποιημένων προϊόντων, τα οποία θα μπορέσουν να βγουν στις αγορές του εξωτερικού και να σταματήσουμε να πουλάμε χύμα και δη το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο».

Παράλληλα, υπογράμμισε τις δράσεις που ακολουθούνται και τη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής για κάθε προϊόν και ιδιαίτερα για το ελαιόλαδο, γεγονός που αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ιχνηλασιμότητας για την παρακολούθηση της ποιότητας και της προέλευσης των προϊόντων, καθώς με τον τρόπο αυτό θα παρακολουθείται εξολοκλήρου η πορεία τους από το χωράφι στο ράφι».

Τέλος, ο κ. Κουσελάς μίλησε για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας των αγροτών με ένα θεσμικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά τις συμπράξεις παραγωγών και συνεταιρισμών, -που έρχεται με νομοσχέδιο τις επόμενες μέρες στη Βουλή- και τη δημιουργία εμπορικού μητρώου, ώστε η διακίνηση των προϊόντων να πραγματοποιείται μόνο από τους εμπόρους εκείνους που είναι γραμμένοι σε αυτό».

Ο ίδιος υπογράμμισε την «ενεργοποίηση και συντονισμό όλων των ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ψαλίδας τιμών παραγωγού και καταναλωτή, τονίζοντας πως δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη του. Δημιουργούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις προκειμένου η χώρα στο σύνολό της αλλά και ο αγροτικός κόσμος να βγει από την κρίση».

Μέχρι τον Μάρτιο η συμφωνία για την τιμή των διοδίων

Μέχρι τον Μάρτιο εκτιμούν στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία με τους παραχωρησιούχους για το ύψος των διοδίων στα μεγάλα οδικά έργα που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Όπως ανέφερε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο υφυπουργός Γ. Μαγκριώτης, οι διαρπαγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. «Μέχρι το τέλος του Μάρτη πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι», τόνισε, προσθέτοντας:
«Συζητούμε τεχνικά θέματα και αποφάσεις ..........

του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι οριστικές, όπως στην περιοχή Καϊάφα και Ζαχάρως, αποκλείουν δε την κατασκευή σημαντικών τμημάτων των έργων, αλλάζουν το φυσικό αντικείμενο...και φυσικά θέματα χρηματοοικονομικά».

Εξήγησε επίσης ότι το Δημόσιο μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί τον έμμεσο φόρο υπέρ του Δημοσίου που έχει ενσωματωθεί στα διόδια μέσω των συμβάσεων παραχώρησης που υπογράφηκαν πριν από μερικά χρόνια. «Με αυτήν λοιπόν την έννοια», διευκρίνισε, «έχει τη δυνατότητα το Δημόσιο να επαναδιαπραγματευτεί και αυτό θα κάνουμε, γιατί πρέπει να μειωθούν τα διόδια, ιδιαίτερα στην κατασκευαστική περίοδο».

Ναυτεμπορική

Ξαναχτυπά η νέα γρίπη στην Ελλάδα. Tέσσερα άτομα στην εντατική

Τέσσερα περιστατικά με νέα γρίπη νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα σε μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας. Μεταξύ τους και μία 30χρονη που εμφανίζει βαριά αναπνευστική επιπλοκή, παρά το γεγονός ότι έχει καθαρό ιατρικό ιστορικό.

Οι επιστήμονες δηλώνουν πως η εξέλιξη αυτή είναι αναμενόμενη, ενώ από την επιδημιολογική επιτήρηση φαίνεται πως ο ιός Η1Ν1 είναι και φέτος ο επικρατέστερος.
Αυτό για τους ειδικούς χτυπάει καμπανάκι, ........

αφού δηλώνουν σχεδόν βέβαιοι πως και αυτή τη χρονιά θα νοσήσουν βαριά ακόμη και νέοι και υγιείς πολίτες.

Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένουν πως οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, οφείλουν να εμβολιαστούν με το κοινό εποχικό εμβόλιο, το οποίο φέτος προκαλεί και ανοσία έναντι της νέας γρίπης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως παρόλο που οι επιδημιολόγοι παραδέχονται τις τελευταίες εβδομάδες πως διανύουμε «την εποχή της γρίπης» και οι χώρες της Ευρώπης ανακοινώνουν καθημερινά επιδημιολογικά στοιχεία και λαμβάνουν μέτρα, οι υγειονομικές Αρχές της χώρας μας δεν ενημερώνουν για το πρόβλημα και την έκτασή του.

Το γεγονός της μη ενημέρωσης αποδίδεται στους περσινούς «υπερβολικούς» χειρισμούς, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί… ανοσία στον πληθυσμό σε ό,τι αφορά το θέμα της νέας γρίπης και τον εμβολιασμό.

ΤΑ ΝΕΑ

ΙΕΚ ΟΑΕΔ: Από 17 έως 28 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για 12 ειδικότητες

Την εισαγωγή 545 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 16 ΙΕΚ του Οργανισμού, προκειμένου να καταρτισθούν σε 12 σύγχρονες ειδικότητες κατά το εαρινό εξάμηνο του σχολικού έτους 2010-2011, ενέκρινε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση .........

στο ΙΕΚ προτίμησής τους από τις 17 έως τις 28 Ιανουαρίου 2011 και να είναι κάτοχοι απολυτηρίoυ Λυκείου ή πτυχίου ΤΕΕ Β΄ Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑ.Σ ή ΕΠΑ.Λ., ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 21 Φεβρουαρίου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr ή να απευθύνονται στις Γραμματείες των παρακάτω ΙΕΚ:

1 ΒΕΡΟΙΑΣ, ΑΣΩΜΑΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 23310-24640

2 ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, Λ.ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 15 - ΑΘΗΝΑ 210-2110871

3 ΔΡΑΜΑΣ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 25210-81162

4 ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 210-5548911,5560669

5 ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΛΑΓΚΑΔΑ 117-119 2310-721852

6 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 3ο χλμ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΑΘΗΝΩΝ 26510-68160

7 ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 6 - ΑΛΙΜΟΣ 210-9925288,9963721

8 ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 27210-99624

9 ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΤΕΡΜΑ ΟΔΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 24410-28900

10 ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΥΡΑ και ΤΑΤΟΪΟΥ 140 210-8002798

11 ΚΟΖΑΝΗΣ, 11ο χλμ.ΚΟΖΑΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑΣ 24610-20258,20282

12 ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10 2410-530082

13 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 25520-23307

14 ΠΥΡΓΟΥ, 4ο ΧΙΛ.ΛΕΩΦ.ΠΥΡΓΟΥ - ΠΑΤΡΩΝ 26210-22247

15 ΡΕΝΤΗ, ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ & ΚΗΦΙΣΟΥ 210-3478594

16 ΡΟΔΟΥ, Θ.ΣΟΦΟΥΛΗ 93 22410-22039, 22410-31077

ΟΑΕΔ

Κατατέθηκε η τροπολογία για την παράταση απαγόρευσης πλειστηριασμών

Κατατέθηκε η τροπολογία για την παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011 της απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης ή μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη, που προβλέπεται από τον νόμο για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (άρθρο 9, ν. 3869/2010).

Η ισχύς της απαγόρευσης έληγε στις 3 Φεβρουαρίου 2011 και με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή (στο νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών) παρατείνεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου ενόψει της κρίσιμης εναρκτήριας φάσης στην οποία βρίσκεται ο νόμος.
Στόχος, η επιτραπεί η απρόσκοπτη αξιοποίηση της .......

προβλεπόμενης φάσης του εξώδικου συμβιβασμού και ειδικότερα οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα πιστωτικά ιδρύματα και τους οφειλέτες για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στην αποπληρωμή των χρεών στις περιπτώσεις μόνιμης αδυναμίας.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η παράταση καθίσταται αναγκαία, λόγω του ότι τα πιστωτικά ιδρύματα δεν έχουν ακόμη επεξεργαστεί και απαντήσει στο πλήθος των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί για εξώδικη ρύθμιση των οφειλών.

Σε ρήξη κυβέρνηση - φαρμακοποιοί

Με πλήρη διάσταση απόψεων ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με τους φαρμακοποιούς, μετά και από την απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των θέσεων, που είχαν εκφραστεί σε πρώτο στάδιο.

«Τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικαιώνουν τις αρχικές προτάσεις της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος και ανακοίνωσε τις ρυθμίσεις που θα συμπεριληφθούν τελικά στο σχετικό νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.
Αυτές είναι: .........

- Απόλυτη απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού.

- Εξαίρεση μόνο για τις πληθυσμιακές ανάγκες με σκοπό την διασπορά των φαρμακείων και την εξυπηρέτηση του πολίτη (η Ελλάδα ως νησιωτική χώρα γεμάτη από ορεινό όγκο). Το κριτήριο από 1:1500, γίνεται 1:1000

- Πλήρης απελευθέρωση ωραρίου για Σάββατο - Δευτέρα - Τετάρτη.

- Η έκπτωση μεσοσταθμική ανέρχεται στο 4,5%. Εδώ να προστεθεί στα ακριβά φάρμακα το κέρδος των φαρμακοποιών έπεσε ευθέως στο 14,3% (από 35%). Τα ακριβά φάρμακα αποτελούν το 20% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων.

- Οι συμπράξεις/ συνεταιρισμοί/ εταιρείες αδειούχων φαρμακοποιών επιτρέπονται.

«Αιτία πολέμου» για τους φαρμακοποιούς είναι τα πληθυσμιακά κριτήρια που τίθενται για να ανοίξει ένα φαρμακείο, καθώς και η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας. Στα δύο αυτά ζητήματα οι είχαν εκφράσει εξαρχής σοβαρές αντιρρήσεις, ωστόσο οι θέσεις τους δεν εισακούστηκαν τελικά.

Λόγω της πλήρους ρήξης με την κυβέρνηση μάλιστα προανήγγειλαν κινητοποιήσεις και προσανατολίζονται σε κλιμακούμενες 48ωρες απεργίες.

«Οι φαρμακοποιοί αποφασίζουν πολύμορφες κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε το ρόλο μας, τις αποφάσεις μας, την οικονομική συμβολή σας», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου.

Θέλει και 4η θητεία στο επιμελητήριο ο Καραμπάτος. Ετοίμασε «Συμαχία» για την εκλογή του.

Με σύνθημα και με σλόγκαν αρκετά έξυπνο και χρησιμοποιώντας ειδική εταιρεία μάρκετινγκ από την Αθήνα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος γυρνά με μια πανστρατιά συμβούλων και στελεχών όλη τη Μεσσηνία. Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, προετοιμάζοντας έτσι την υποψηφιότητά του για την διεκδίκηση της 4ης !! για αυτόν τετραετίας, στην Προεδρία του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Καραμπάτος επέλεξε όχι τυχαία την καμπάνια αυτή στη Μεσσηνία που έχει τίτλο «Συμμαχία για την ενδυνάμωση της τοπικής αγοράς», καταβάλλοντας στην εταιρεία αυτή άγνωστο μέχρι τώρα ποσό και χρησιμοποιώντας έτσι τις αρκετές ημερίδες και διασκέψεις σε ολόκληρο το νομό και για την προσωπική του προβολή.
Πολλοί πλέον αναρωτιούνται μετά και τις .........

τελευταίες αναφορές επαγγελματιών και πολιτών πως ο κ. Καραμπάτος επέλεξε τώρα να δώσει το παρών στη Μεσσηνία – ενώ τον υπόλοιπο καιρό έκανε το... γύρο του κόσμου – η απάντηση απ’ ότι καταλαβαίνετε είναι ευνόητη.

Έρχονται σε 70 ημέρες οι επιμελητηριακές εκλογές... Αξίζει να σημειώσουμε όμως ότι ο τίτλος «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» είναι της Ντόρας… κ. Καραμπάτο μήπως έχετε καμία σχέση?

Best

Κόβουν την πίτα τους στην Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ -ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ την Τετάρτη 26-1-2011 και ώρα 18.30 στο ξενοδοχείο ATHENS IMPERIAL Μ.Αλεξάνδρου 2 - 4 στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζοντας να τιμά Τριφύλιους που έχουν βοηθήσει τη περιοχή μας και έχουν προσφέρει στις τέχνες και τα γράμματα φέτος θα τιμήσει τον επιχειρηματία ΑΡΝΟΚΟΥΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ και τον ηθοποιό ΝΙΚΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ.

Τους πιο πάνω συμπατριώτες μας θα ..........

προσφωνήσουν ο εκπαιδευτικός & Αντιδήμαρχος Τριφυλίας ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ τ. προϊστάμενος επιστημονικής παιδαγωγικής καθοδήγησης περιφέρειας Πελοπονήσσου και ο συγγραφέας Γιωργής Χριστοφιλάκης γραμματέας της εταιρείας ελλήνων θεατρικών συγγραφέων αντίστοιχα.

Ξεκινά το Σάββατο το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Σε ρυθμούς συνεδρίου κινείται η Δημοκρατική Συμμαχία, το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η Οργανωτική Επιτροπή του κόμματος συνεδριάζει το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, στις 10:00 το πρωί. Το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα είναι τριήμερο και θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 27, 28 και 29 Μαΐου, ημερομηνίες που, όπως επισημαίνουν με νόημα στελέχη του κόμματος, δεν είναι τυχαίο ότι συμπίπτουν με την επέτειο από την υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης της χώρας στην Ε.Ο.Κ. από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή πριν από 42 χρόνια, στις 28 Μαΐου του 1979, στο Ζάππειο.

Για την προετοιμασία του συνεδρίου, η κα ........

Μπακογιάννη έχει ξεκινήσει ήδη περιοδείες με πρώτο σταθμό την Κρήτη, όπου είχε εκτενείς συζητήσεις και συνεργασία με τα τοπικά στελέχη του κόμματος.

Πρόθεσή της είναι να περιοδεύσει σε όλη την επικράτεια και στο πλαίσιο αυτό επόμενος σταθμός θα είναι η Ήπειρος. Παράλληλα, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα οκτώ ομάδων πρωτοβουλίας που συστάθηκαν σε ισάριθμους δήμους και τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν κι άλλες σταδιακά σε όλη την Ελλάδα.

Οι ομάδες πρωτοβουλίας λειτουργούν ως τοπικές οργανώσεις, ενώ αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα και κάποιες εντός Αττικής, όπου προγραμματίζεται να ανοίξουν και τοπικά γραφεία του κόμματος.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία αριθμεί 113 μέλη, έχει οριστεί ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι «κύρια επιδίωξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι ένα ανοικτό συνέδριο προς την κοινωνία που "να δημιουργήσει μια νέα συλλογικότητα, διότι αυτή είναι η ουσία ενός κόμματος που καλείται να καλύψει έναν καινούργιο πολιτικό χώρο''».

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής κατανέμονται σε τέσσερις τομείς, με αντικείμενο την προετοιμασία του καταστατικού του κινήματος, την επεξεργασία των προγραμματικών κατευθύνσεων, τη χάραξη της στρατηγικής και πολιτικής δράσης και την οργανωτική συγκρότηση και προετοιμασία.

Μεγάλο μέρος του προσυνεδριακού διαλόγου θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά και θα συμμετάσχουν προσωπικότητες και ειδικοί που δεν είναι μέλη του κόμματος.

Στόχος είναι η σύνθεση απόψεων και η διεξαγωγή ενός ιδρυτικού συνεδρίου ανοικτού σε διαφορετικές ιδέες, νέα ρεύματα σκέψης και σύγχρονες τάσεις, ώστε, όπως δηλώνει η κυρία Μπακογιάννη, «να διοργανωθεί ένα συνέδριο που θα καταστήσει τη Δημοκρατική Συμμαχία μια ισχυρή και δυνατή συμμαχία ιδεών».

Zougla.gr

Τέλος η Ριγήλλης. Τέλη Ιανουαρίου «μετακομίζει» στη Λ. Συγγρού η Νέα Δημοκρατία

Μια νέα εποχή αρχίζει για τη Ν.Δ. με τη μετακόμιση όλων των υπηρεσιών του κόμματος στο νέο κτήριο στη Λεωφόρο Συγγρού.

Στο τέλος του μήνα θα φύγουν και τα τελευταία στελέχη από το ιστορικό κτήριο της Ρηγίλλης, καθώς το 7.000 τ.μ. κτήριο στη Λεωφόρο Συγγρού 360 είναι καθ’ όλα έτοιμο για να φιλοξενήσει 640 άτομα, που απαρτίζουν ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό.

Η πρόσβαση στα νέα γραφεία μπορεί να .........

γίνεται από δύο εισόδους. Από το ισόγειο της οδού Δοϊράνης θα υπάρχει πρόσβαση στις υπηρεσίες συντήρησης του κτηρίου, στη Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος αλλά και σε μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων.

Η αίθουσα αυτή έχει χωρητικότητα άνω των 520 ατόμων και εκεί θα γίνονται όλες οι ομιλίες και οι συγκεντρώσεις που μέχρι τώρα γίνονται σε διάφορα ξενοδοχεία της Αθήνας, με υψηλό πολλές φορές αντίτιμο.

Από το ισόγειο της Λεωφόρου Συγγρού υπάρχει πρόσβαση στον μεγάλο χώρο υποδοχής, ενώ στην αριστερή πλευρά υπάρχει μια μεγάλη βιβλιοθήκη με βιβλία που σχετίζονται με τον χώρο και το κόμμα και τα οποία τα στελέχη θα μπορούν να διαβάζουν ή και να δανείζονται. Δεξιά υπάρχει το εστιατόριο με πλήρες μενού, ένα μεγάλο σαλόνι, αλλά και όλες οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του κόμματος.

Στο ισόγειο βρίσκονται και το press room, όπου θα πραγματοποιούνται οι δηλώσεις του προέδρου και του εκπροσώπου, αλλά και ο χώρος των δημοσιογράφων με τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και με πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο που υπάρχει σε όλους τους χώρους των νέων γραφείων του κόμματος.

Στον ίδιο χώρο υπάρχει και μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων και χωρητικότητας 120 ατόμων με σύγχρονο multimedia εξοπλισμό, όπου θα πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων και οι συνεδριάσεις κομματικών οργάνων, όπως της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Στον 2ο όροφο βρίσκεται όλος ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, όλες οι γραμματείες καθώς και αίθουσα μηχανογράφησης. Κάθε όροφος, μάλιστα, έχει ένα δικό του εκτυπωτικό κέντρο, μια κουζίνα, ένα αρχείο αλλά και τρεις αίθουσες συνεδριάσεων.

Στον 3ο όροφο βρίσκονται τα γραφεία του προέδρου, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του υπόλοιπου ηγετικού δυναμικού της Ν.Δ., δηλαδή τα γραφεία των αντιπροέδρων, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Σταύρου Δήμα, ορισμένα γραφεία τομεαρχών, το γραφείο του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Λυκουρέντζου, και η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, το γραφείο Τύπου, καθώς και τα γραφεία του εκπροσώπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, και των αναπληρωτών του.

Στο κτήριο υπάρχει κλειστό υπόγειο πάρκιγκ 150 θέσεων και υπερσύγχρονο σύστημα ασφαλείας με κάμερες. Η πρόσβαση σε κάθε όροφο θα είναι διαβαθμισμένη με ειδικές κάρτες που θα έχουν τα στελέχη και οι επισκέπτες της Ν.Δ..

Παράλληλα, ένα υπερσύγχρονο τηλεφωνικό δίκτυο δίνει τη δυνατότητα της επικοινωνίας με όλες τις περιφερειακές οργανώσεις του κόμματος με μηδενικό κόστος.

Μέχρι τώρα όλες οι υπηρεσίες της Ν.Δ. ήταν διασκορπισμένες σε 24 κτήρια και διαμερίσματα σε όλη την Αθήνα.

Το νεοκλασικό κτήριο της οδού Ρηγίλλης, πάντως, δεν θα ξενοικιαστεί. Θα μετακομίσει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ σε μια αίθουσα θα υπάρχει οπτικό υλικό από την ιστορία του κόμματος. Θα διατηρήσει επίσης εκεί γραφείο και ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, για «έκτακτες περιπτώσεις».

Ζοugla.gr

Αυξάνονται σε έναν χρόνο -και πάλι- τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

Τους τελευταίους μήνες, οι περισσότεροι θα έχουν παρατηρήσει μία αύξηση των ασφαλίστρων στα αυτοκίνητά τους. Αυτή κυμαίνεται στο 5-10% και έχει να κάνει με την εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία.

Η κίνηση αυτή γίνεται για λόγους που σχετίζονται με την αύξηση των αποζημιώσεων σε περίπτωση θανατηφόρου τροχαίου, αλλά, όπως αποκάλυψε στο Radio Zougla και στην εκπομπή «Μπιπ Μπιπ» ο πρόεδρος της επιτροπής αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, θα υπάρξει και συνέχεια.

Συγκεκριμένα, στα μέσα του 2012 οι .......

ασφαλιστικές εταιρείες θα προχωρήσουν σε περαιτέρω αύξηση που θα ξεπερνά το 5%, γεγονός που σημαίνει πως θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο ο οικογενειακός προϋπολογισμός αλλά και το κόστος συντήρησης των αυτοκινήτων.

Zougla

"Ούζο Καλαμάτας" Υπεγράφη η απόφαση απο τον Δημήτρη Κουσελά.

Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά η Υπουργική απόφαση ασχετικά με τους όρους χρήσης της γεωγραφικής ένδειξης «Ούζο Καλαμάτας». Με την απόφαση καθορίστηκαν οι όροι παραγωγής και οι διαδικασίες ελέγχου, προκειμένου το ούζο να διατίθεται στην κατανάλωση με την ένδειξη «Ούζο Καλαμάτας» ή «Ούζο Καλαματιανό».

Η ένδειξη θα πρέπει να αναγράφεται .........

πλησίον της επωνυμίας πώλησης, ενώ η διαδικασία παραγωγής -από το στάδιο αρωμάτισης με απόσταξη της αιθυλικής αλκοολης έως την τελική παρασκευή του ποτού- και η εμφιάλωση πρέπει να πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου σε επιχειρήσεις που έχουν τις παραγωγικές εγκαταστάσεις τους εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας. Οι ποτοποιοί που ενδιαφέρονται για την παραγωγή και διάθεση στην κατανάλωση ούζου με τη γεωγραφική ένδιεξη «Καλαμάτας» ή «Καλαμάτιανό» να υποβάλλουν στη Χημική Υπηρεσία Καλαμάτας όλα τα σχετικά στοιχεία που αποδεικνύουν το δικαίωμα χρήσης, εκ μέρους τους, της εν λόγω γεωγραφικής ένδειξης.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουσελάς για το συγκεριμένο θέμα «η στήριξη και η προώθηση επωνύμων και ποιοτικών προιόντων της Μεσσηνίας αποτελούν προυπόθεση για την ανάπτυξή της και θα μας βρίσκει πάντα αρωγούς και συμπαραστάτες».

Συνάντηση Τατούλη για το θέμα του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο

Με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, συνδικαλιστές των υπαλλήλων του σιδηρόδρομου Πελοποννήσου και τον επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», Περιφερειακό Σύμβουλο, Θανάση Πετράκο, συναντήθηκε μετά από αίτημα τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Πουλουκέφαλος, και οι τρεις θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Νικολάκου , Απόστολος Παπαφωτίου και Ανδρέας Πουλάς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ........

τον λόγο έλαβαν, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αριστείδης Μπουρμάς, ο συνδικαλιστής εκπρόσωπος των υπαλλήλων του ΟΣΕ και ο κ. Πετράκος, παρουσιάζοντας την αγωνία τους για την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τα δρομολόγια του τρένου στην Πελοπόννησο και ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, να μεσολαβήσει ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα.

"Το θέμα του σιδηροδρόμου αποτελούσε πάντα για μένα προτεραιότητα, ήμουν ο μοναδικός βουλευτής που είχα καταθέσει τόσο πολλά ερωτήματα για αυτό το θέμα στην βουλή διότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ήμουν αντίθετος με το σχεδιασμό που υπήρχε και τις πολιτικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί και αφορούσαν τον σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο" σημείωσε ο Περιφερειάρχης απαντώντας στις τοποθετήσεις των συνομιλητών του εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευαισθησία του για την αγωνία των εργαζομένων "πρέπει να υπάρχει σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο" σημείωσε "αλλά πρέπει να είναι και βιώσιμος".

Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε άλλωστε ότι "η αιρετή περιφέρεια έχει ήδη προβεί σε σχετική παρέμβαση για το σιδηρόδρομο στον Υπουργό, με σαφή πρόταση που καταγράφεται άλλωστε και στο Σχέδιο Δράσης του Συνδυασμού για το οποίο μας επέλεξαν οι συμπολίτες μας να υλοποιήσουμε". Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προσέθεσε ωστόσο ότι "όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ πρέπει να αναλογιστούμε και τις ευθύνες τις δικές μας, γιατί ενώ βλέπαμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον σιδηρόδρομο το αντιμετωπίζαμε κοντόφθαλμα και δεν είχαμε δει το θέμα με προοπτική ώστε να μπορούσε σήμερα ο σιδηρόδρομος να είναι βιώσιμος".

Στο πλαίσιο αυτό αποδέχθηκε να μεσολαβήσει για την διεξαγωγή αυτής της συνάντησης η οποία εάν τελικά δεν επιτευχτεί θα είναι με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.