Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Έρχεται ο νέος Firefox το Φεβρουάριο!

Στέλεχος της Mozilla διέρρευσε φήμες οτι ο νέος Firefox θα κυκλοφορήσει μέσα στο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με μία ανάρτηση του Damin Sicore, Director of Platform Engineering στην Mozilla η τελική έκδοση του Firefox 4 θα είναι έτοιμη μέσα στο Φεβρουάριο.

Το μόνο που μένει για να κυκλοφορήσει ο νέος Browser της Mozilla είναι να διορθωθούν 160 κρίσιμα λάθη τα 100 από τα οποία, σύμφωνα πάντα με τον Sicore, οι προγραμματιστές θα χρειαστούν περίπου έξι εβδομάδες για να τα έχουν διορθώσει.
Όπως είναι λογικό με τόσα προβλήματα το πιο πιθανό ........

είναι να κυκλοφορήσει ακόμα μία δοκιμαστική έκδοση πριν την τελική ενώ όλα τα λάθη θα έχουν διορθωθεί μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.
Αν γίνουν αυτά τότε ίσως στα τέλη Φεβρουαρίου να δούμε την τελική έκδοση του Firefox 4 διαθέσιμη για download.

Ερώτηση βουλευτών ΠΑΣΟΚ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από αγρότες

Ερώτηση για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων παραγωγής ενέργειας από επαγγελματίες αγρότες, λόγω του κορεσμού των δικτύων της ΔΕΗ, κατέθεσαν 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς τους υπουργούς ΠΕΚΑ και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων, οι κυβερνητικοί βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

α) Ποια είναι η μελέτη που είχε ..........

πραγματοποιηθεί από το ΥΠΕΚΑ, τη ΔΕΗ ή άλλο κρατικό φορέα για την αποτύπωση του βαθμού κορεσμού των δικτύων - ή των γραμμών τάσης - της ΔΕΗ στους νομούς της χώρας, ενόψει της νομοθέτησης της δυνατότητας εγκατάστασης φωτοβολταϊκών γενικότερα αλλά και ειδικότερα από αγρότες;

β) Ποια είναι η προοπτική επέκτασης των δικτύων στους νομούς στους οποίους τα δίκτυα είναι κορεσμένα, με ποιο χρονοδιάγραμμα και με δαπάνη ποιού μέρους;

γ) Ποιος είναι ο αριθμός των αιτήσεων αγροτών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συνολικά και χωριστά σε κάθε ένα από τους 16 παραπάνω νομούς;

δ) Ποια τα περιθώρια εγκατάστασης φωτοβολταϊκών από αγρότες σε καθένα από τους υπόλοιπους νομούς της χώρας και πόσες αιτήσεις αγροτών μπορεί να ικανοποιήσουν;

ε) Ποιο το χρονοδιάγραμμα της ΔΕΗ για την εξέταση των αιτήσεων των αγροτών για την εγκατάσταση φωτοβολταικών στους νομούς που δεν έχουν πρόβλημα κορεσμού στα δίκτυα τους;

στ) Πόσες από τις αιτήσεις των αγροτών (ως προς την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών) προετοιμάστηκαν, ως προς την αναγκαία τεχνική μελέτη, μέσω των μελετητικών γραφείων με τα οποία συνεργάσθηκε η ΠΑΣΕΓΕΣ;

ζ) Σε περίπτωση που δεν προκύψει δυνατότητα έγκρισης αιτήσεων τόσο στους 16 νομούς που αντιμετωπίζουν ήδη το πρόβλημα κορεσμού στα δίκτυα της ΔΕΗ όσο και στους υπόλοιπους νομούς, αν εξετάζεται η επιστροφή του παραβόλου που έχει κατατεθεί από τους αγρότες κατά την υποβολή των αιτήσεων τους στη ΔΕΗ;

η) Σε ποιες διορθωτικές ενέργειες προτίθενται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους αγρότες;

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Κωνσταντίνος Καρτάλης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σούλα Μερεντίτη, Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης, Γιάννης Αμοιρίδης, Σοφία Γιαννακά, Γιώργος Φλωρίδης, Μαρία Θεοχάρη, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Έκτορας Νασιώκας, Θανάσης Παπαγεωργίου, Τόνια Αντωνίου, Πάρις Κουκουλόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης, Μιχάλης Τζελέπης, Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου.

Το ΠΑΜΕ ανοίγει τα διόδια στην Πελοπόννησο

Σε κατάληψη των διοδίων σε όλους τους σταθμούς του αυτοκινητοδρόμου Ανατολικής Πελοποννήσου θα προχωρήσουν αύριο μέλη του ΠΑΜΕ, σηκώνοντας τις μπάρες για να περνούν ελεύθερα τα διερχόμενα οχήματα.

Εν τω μεταξύ οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αφορμή τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.

Μεταξύ άλλων οι βουλευτές της Δημοκρατικής .........

Αριστεράς ερωτούν τον υπουργό αν προτίθεται να επανεξετάσει και να τροποποιήσει τους όρους των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων με στόχο την άμεση ανάκληση των αυξήσεων στα διόδια, καθώς και αν προτίθεται να αλλάξει το καθεστώς είσπραξης των διοδίων ώστε αυτό να εξαρτάται από την πρόοδο των εργασιών στο πραγματικό οδικό δίκτυο και όχι σε αυτό που είναι υπό διαμόρφωση.

Ρωτούν επίσης αν αληθεύουν οι πληροφορίες για εγκατάσταση τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων στις εξόδους-εισόδους της εθνικής οδού στο ύψος της ΒΑ Αττικής και εάν ναι, αν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου, προκειμένου οι κάτοικοι να μετακινούνται εναλλακτικά χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Πρό των πυλών η ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Σε δύο εβδομάδες αναμένεται ότι θα ξεκινήσει η ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Στο πλαίσιο αυτό, τα εξωτερικά ιατρεία θα λειτουργούν, εκτός από τις πρωινές ώρες, κι από τις 3 το μεσημέρι ώς τις 10 τη νύχτα τις καθημερινές, ενώ θα γίνονται εξετάσεις και το Σάββατο από τις 8 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι.

Ηδη, στη γραμματεία του νοσοκομείου γίνονται δεκτές αιτήσεις από γιατρούς που ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τις απογευματινές ώρες. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν επίσης το .........

νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό.
Οπως έγινε γνωστό, η αρχική καταληκτική προθεσμία για τις αιτήσεις έληγε σήμερα, ωστόσο -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι πιθανό να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.
Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, η απογευματινή λειτουργία του νοσοκομείου θα γίνεται με την απασχόληση μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού κατά προτεραιότητα.

Σημειώνεται παράλληλα ότι το προσωπικό που θα δηλώσει την επιθυμία συμμετοχής δεν απαλλάσσεται από τα καθήκοντα που του αναλογούν κατά την τακτική λειτουργία του Νοσοκομείου.

Κύπελλο Ελλάδας: Το πρόγραμμα των προημιτελικών

Στην ανακοίνωση του προγράμματος των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας προχώρησε η ΕΠΟ η οποία έβαλε την ίδια ημέρα τα παιχνίδια των ζευγαριών Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Οι πρώτοι αγώνες ..........


18/1/2011 Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου 17:00 ΕΑΚ Κέρκυρας

19/1/2011 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 18:00 "Γ. Καραϊσκάκης"

19/1/2011 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 21:00 ΟΑΚΑ

20/1/2011 Ατρόμητος Αθηνών-Διαγόρας 19:00 Περιστερίου

Οι επαναληπτικοί

2/2/2011 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 18:00 Τούμπας

2/2/2011 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 21:00 ΟΑΚΑ

3/2/2011 Διαγόρας-Ατρόμητος Αθηνών 16:00 "Διαγόρας"

3/2/2011 Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα 17:00 Πανθεσσαλικό

Οι δηλώσεις του Γκλέτσου με τα μάτια του Ραδιο Αρβύλα: This is Stylida

Οι δηλώσεις που είχε παραχωρήσει στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη για το άνοιγμα των μπαρών στα διόδια της Πελασγίας, έκαναν τους Ράδιο Αρβυλα να γράψουν για μια ακόμα φορά ΙΣΤΟΡΙΑ.

Πήραν το video από τον Παπαδάκη και προσάρμοσαν σκηνές από ταινίες και έφτιαξαν το παρακάτω:





Γκλέτσος κατά νταβατζήδων και δημοσιογράφων

Μετά την επίθεση στο ΣΚΑΪ και τους Λυριτζή - Οικονόμου, ο δήμαρχος Στυλίδας «στολίζει» και τον Βασίλη Χιώτη στο «Βήμα FM».

«Είστε γελοίος», είπε στον παραγωγό-δημοσιογράφο και τον απείλησε με μήνυση.

Μην αντέχοντας τις «επιθέσεις» από τα ΜΜΕ, επειδή έκανε το αυτονόητο, να προστατεύσει δηλαδή τους πολίτες της περιοχής του από τα συμφέροντα, βάλλει κατά εκείνων, που, όπως λέει, εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα.

Με το φόβο το «φαινόμενο Γκλέτσος» να βρει κι άλλους μιμητές, κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν την κίνηση ενός δημάρχου να κόψει τις μπάρες από τα διόδια, ως άκρως παραβατική.

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης από τον όμιλο ........

ΔΟΛ, επικοινώνησε με τον Απόστολο Γκλέτσο στο ραδιόφωνο «Βήμα FM».

Ακούστε τον διάλογο που είχαν:



Και χθες όμως στην τηλεοπτική πρωινή εκπομπή του Σκάι, με παρουσιαστές τους Λυριτζή - Οικονόμου, η συνομιλία έφτασε στα άκρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.
Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι έχουν «βαφτίσει» την κίνηση του δημάρχου Στυλίδας, ως «κίνημα Γκλέτσου» και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να υπάρξουν παρόμοια περιστατικά αντίστασης των πολιτών.



Newsday

Αναταράξεις στην αγορά ενέργειας από τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ και τις προτάσεις για το λιγνίτη

Αναταράξεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προκαλούν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ και οι προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απελευθέρωση της λιγνιτικής παραγωγής.

Η διοίκηση του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιριών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ) αμφισβητεί τη μεθοδολογία υπολογισμού των χρεώσεων για τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής καθώς και για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ενώ αναφορικά με τις προτάσεις για τη λιγνιτική παραγωγή θεωρεί ότι πλήττουν τους εγχώριους ηλεκτροπαραγωγούς.

Με δηλώσεις του σε εκδήλωση, την Τετάρτη, ........

ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιριών Ηλεκτρικής Ενέργειας, Αν.Καλλιτσάντσης, ζήτησε άμεση απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ανέφερε ακόμη ότι οι εταιρίες - μέλη του Συνδέσμου έχουν επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 2.175 μεγαβάτ οι οποίες υποαπασχολούνται και παράγουν ζημιές.

Ειδικότερα, για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ ο ΕΣΑΗ θεωρεί ότι έχουν υπερεκτιμηθεί οι «μονοπωλιακές χρεώσεις» (δίκτυα, ΥΚΩ) και έχουν συμπιεστεί αντίστοιχα, οι «ανταγωνιστικές» που εκφράζουν το κόστος παραγωγής.

Ο ΕΣΑΗ υποστηρίζει επίσης ότι διατηρούνται τεχνητά σε χαμηλά επίπεδα οι χονδρικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, σε βάρος των ηλεκτροπαραγωγών ανταγωνιστών της ΔΕΗ. Όλα αυτά, πάντα κατά τον Σύνδεσμο, εμποδίζουν την απελευθέρωση της αγοράς και την ανάπτυξη ανταγωνισμού.

Για τις προτάσεις που κατέθεσε την Τετάρτη η κυβέρνηση στην ΕΕ, που προβλέπουν ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ ΔΕΗ και ευρωπαϊκών εταιριών οι οποίες θα αποκτήσουν έτσι πρόσβαση στη λιγνιτική παραγωγή ο ΕΣΑΗ υποστηρίζει αφενός ότι δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις του Μνημονίου και αφετέρου ότι αποκλείουν τους Έλληνες ηλεκτροπαραγωγούς από την πρόσβαση στο λιγνίτη αφού η ανταλλαγή θα γίνεται με παραγωγή σε άλλη χώρα - μέλος.

Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ακόμα ότι η αξιοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής από τις υπάρχουσες μονάδες φυσικού αερίου είναι ο φθηνότερος τρόπος για να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% ως το 2020, διαφορετικά χρειάζονται επενδύσεις ύψους 21 δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές την επόμενη δεκαετία, οι οποίες με τις παρούσες συνθήκες θεωρείται απίθανο να υλοποιηθούν.

Ήδη, αν δεν αλλάξει το «μείγμα» της ηλεκτροπαραγωγής, από το 2013 με την κατάργηση της δωρεάν κατανομής δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα η ηλεκτροπαραγωγή (και σε τελικό στάδιο οι καταναλωτές) θα επιβαρύνονται με 1 δισ. ευρώ ετησίως για την αγορά δικαιωμάτων.

Πυρετός διαβουλεύσεων στην κυβέρνηση για τα κλειστά επαγγέλματα

Πυρετός διαβουλεύσεων σήμερα, Πέμπτη, για τα κλειστά επαγγέλματα. Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου έχει αυτή την ώρα στο υπουργείο συνεργασία με τους υπουργός Περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη και Υποδομών Δ. Ρέππα για τους όρους απελευθέρωσης του επαγγέλματος των μηχανικών. Στην σύσκεψη μετέχει και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Χρήστος Σπίρτζης.

Το ΤΕΕ υποστηρίζει πως το Ευρωπαϊκό .......

Δίκαιο αποδέχεται την ύπαρξη ελάχιστων αμοιβών μηχανικών, ενώ σε 9 από τις 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει μηχανισμός καθορισμού τους. Οι μηχανικοί θεωρούν πως η κατάργηση του Κώδικα Αμοιβών θα οδηγήσει σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό που θα επηρεάσει την ποιότητα των έργων και θα οδηγήσει σε απώλεια πόρων, φόρων και εισφορών, αλλά και επιστημονικού προσωπικού.

Εντός της ημέρας, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση με τους εκπρόσωπους της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη. Οι δικηγόροι αντιτάσσονται στην κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί σε κατάρρευση των Ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αντιπροτείνουν δε να εφαρμοστεί το γερμανικό μοντέλο, που καθορίζει ενδεικτικές αμοιβές

Σύμφωνα με τους ίδιους εάν η κυβέρνηση παραμείνει σταθερή στις θέσεις της για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος και ειδικά για την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, τότε θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρι και το καλοκαίρι.

ΤΑ ΝΕΑ

Ο Νέος Νόμος για το κάπνισμα. Θα επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση σε µεγάλα καταστήµατα όπου σερβίρεται αλκοόλ

Νέες ρυθµίσεις για την απαγόρευση του καπνίσµατος ανακοινώνει την προσεχή εβδοµάδα η κυβέρνηση, προκειµένου να σταµατήσει το νόθο καθεστώς που ισχύει, µε τη σχεδόν ολοκληρωτική ακύρωση του ισχύοντος νόµου.

Οπως έγινε γνωστό,η κυβέρνηση προτίθεται να τροποποιήσειτον νόµο για την απαγόρευση του καπνίσµατος επιβάλλοντας φόρο, τον οποίο θα καταβάλλουν τα κέντρα διασκέδασης που θα επιτρέπουν το κάπνισµα για τους πελάτες τους.
Σύµφωνα µε όσα µελετά η κυβέρνηση, το .........

κάπνισµα θα επιτρέπεται σε κέντρα όπου σερβίρεται κυρίως αλκοόλ, συγκεκριµένα στα κέντρα διασκέδασης (µπουζούκια, µιούζικ χολ, ντίσκο κ.λπ.), στα µπαρ κάθε µορφής και στα καζίνα.

Ο φόρος θα επιβάλλεται µεβάση τα τετραγωνικά µέτρα πουκαταλαµβάνουν τα συγκεκριµένα κέντρα διασκέδασης – σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις, αυτά θα προσδιοριστούν σε 300 ή 400 τ.µ. –και όχι µε βάση τοντζίρο των καταστηµάτων, για να αποφευχθούν περιπτώσεις συναλλαγής µε τους ελεγκτικούςµηχανισµούς που θα αναλάβουν την τήρηση του νόµου. Κάθε κέντρο διασκέδασης που θα εντάσσεται στη ρύθµιση για τη λήψη της ειδικής άδειας µε την οποία θαεπιτρέπεται το κάπνισµα, θα καταβάλλει τον αναλογούντα φόρο σε µηνιαία βάση και ανεξάρτητα από τις ώρες ή τις ηµέρες λειτουργίας του.

Στις τροποποιήσεις τουνόµου θα περιληφθούν σκληρές κυρώσεις για όσους ενταχθούν στη ρύθµιση για να επιτρέπεταιστα καταστήµατά τουςτο κάπνισµα, αλλάστη συνέχεια αποφεύγουν την καταβολή της µηνιαίας εισφοράς. Θα προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία για τους ίδιους, ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήµατος ή ακόµη και οριστικό σφράγισµα.

Ανάλογες θα είναι οι κυρώσεις και σε όσα κέντρα διασκέδασης δεν επιτρέπεται το κάπνισµα, αλλά καταστρατηγούν την απόφαση: θα επιβάλλονται σκληρά πρόστιµα ταοποία θα είναι σε συνάρτηση µε τον τζίρο τους και παράλληλα θα σφραγίζονται τα καταστήµατα για χρονικά διάστηµα και σε περιπτώσεις υποτροπής οριστικά.

Σύµφωνα µε τις κυβερνητικές αποφάσεις, θα απαγορεύεται το κάπνισµα σε:

n Εστιατόρια, ταβέρνες, καταστήµατα γρήγορου φαγητού.

n Κινηµατογράφους, θέατρα, ξενοδοχεία, αίθουσες παιχνιδιών.

n Αίθουσες εκδηλώσεων κάθε µορφής. Πόρος για το ΕΣΥ
Με διάταξη του ίδιου νόµου,όλα τα έσοδα από την επιβολή του «τσιγαρόσηµου» θα πηγαίνουν για τη βελτίωση της υποδοµής των νοσοκοµειακών µονάδων της χώρας καθώς και για την κάλυψη των πρωτογενών ελλειµµάτων τους. Από µελέτη που έκανε το υπουργείο Οικονοµικών, που θα εφοδιάζει τα κέντραδιασκέδασης στα οποία θα επιτρέπεται το κάπνισµα µε ειδικό «σήµα καπνίσµατος», υπολογίζεται ότιµπορεί να εισπράττονται ετησίως περί τα 100 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ηκυβέρνηση εξέτασε και το ενδεχόµενο στο ίδιο σύστηµα για το κάπνισµα να ενταχθούν και οι καφετέριες, οι οποίες σερβίρουν αποκλειστικά και µόνο καφέ και γλυκά. Οι απόψεις διίστανται επί του παρόντος και δεν έχει ληφθεί απόφαση. Πάντως, αν δοθεί άδεια και στις καφετέριες να επιτρέπουν το κάπνισµα και να καταβάλλουν τον αναλογούντα φόρο, εκτιµάται ότι το ∆ηµόσιο θα εισπράττει άλλα 30 - 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΤΑ ΝΕΑ

900 μέρες αναρρωτική από υπάλληλο του ΙΚΑ. Δημοσίευμα σε Μεσσηνιακή Εφημερίδα

Σάλος έχει ξεσπάσει με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία» που... άναψε φωτιές και σε πολιτικό σκηνικό και στο οποίο σημειωνόταν χαρακτηριστικά: «900 ημέρες αναρρωτική από υπάλληλο του ΙΚΑ».

Σε αυτό υπογραμμιζόταν: « οι αρμόδιοι ...........

ελεγκτικοί μηχανισμοί της διοίκησης του ΙΚΑ ερευνούν την περίπτωση υπαλλήλου του ιδρύματος στην Καλαμάτα που έχει πάρει 900 ημέρες αναρρωτική άδεια από το 2001, εκ των οποίων οι 600 περίπου είναι οφθαλμοφανώς παράνομες...».Στις αναφορές στην συνέχεια για την συμπλήρωση φακέλων τμηματαρχών που ζήτησαν οι κεντρικές υπηρεσίες τονιζόταν:
«...Βέβαια, δεν θα πρέπει να εξεπλάγησαν ιδιαιτέρως καθώς μέσες – άκρες το θέμα ήταν γνωστό, όπως κοινό μυστικό αποτελεί και ο τρόπος με τον οποίο αυτό γινόταν, αλλά και το πρόσωπο που στήριζε τον δήθεν άρρωστο υπάλληλο του ΙΚΑ».

Η κατάληξη όμως του δημοσιεύματος ήταν και εκείνη που πυροδότησε τα... υπόλοιπα: «...στην προσπάθειά μας να συγκεντρώσουμε περισσότερες στοιχεία για την περίπτωση – λόγω απουσίας του διευθυντή Περ. Γεωργακόπουλου σε κανονική άδεια – το μόνο που καταφέραμε να μάθουμε, από ακριτομυθίες στο χώρο εργασίας του, είναι ότι ο εν λόγω υπάλληλος φέρεται να έκανε χρήση αναρρωτικής άδειας παίζοντας ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία υποψηφίου περιφερειάρχη, με τον οποίο πολιτευόταν η σύζυγός του».

Η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου – της οποίας το σύζυγο και την ίδια φωτογράφιζε το ρεπορτάζ – να δηλώσει ξεκάθαρα πως το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη, όντας αποφασισμένη σε δηλώσεις έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Σε αυτές τόνιζε μεταξύ άλλων: «...για όσα ψευδή, συκοφαντικά, μα πάνω από όλα μικρόψυχα αναφέρει στο φύλλο της η εφημερίδα Ελευθερία, θέλω να πω, πως και πάλι θα μιλήσει η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα, η δικαιοσύνη η οποία πρόσφατα με δικαίωσε πανηγυρικά, σε μια άλλη αντιδικία εις βάρος μου από την συγκεκριμένη εφημερίδα.

Θέλω να πω πως οι Μεσσήνιοι πολίτες που με ξέρουν καλά και με επιβραβεύουν τόσα χρόνια και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό, ξέρουν ότι δεν χειραγωγούμαι. Ξέρουν ότι δεν υποκύπτω σε κανέναν και σε οποιοδήποτε μήνυμα υπονοεί πολιτικούς εκβιασμούς, από όπου και εάν προέρχεται αυτό το μήνυμα».Το θέμα τώρα είναι διττό και σε πολιτικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Ως προς την πολιτική του διάσταση αξίζει να διερωτηθεί κανείς εάν οι πληροφορίες της εφημερίδας και η έρευνα που διεξήγαγαν δημοσιογράφοι της ήταν γνωστές (;) πριν από τις εκλογές, καθότι πριν από μερικές ημέρες η κα Νικολάκου ορίστηκε από τον Π. Τατούλη ως αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και ποιά θα είναι η στάση του κ. Τατούλη σε περίπτωση που θα αποδειχθεί ότι το ρεπορτάζ ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα.

Επίσης εύλογο είναι το ερώτημα γιατί όταν μια αντίστοιχη καταγγελία όπως αυτή της κας Πιπιλή για τον Π. Τατούλη (που προεκλογικά έκανε το γύρο της Ελλάδας ως θέμα) δεν έτυχε της ανάλογης «έντασης» και «πρωτοσέλιδης δημοσιοποίησης» από την εν λόγω εφημερίδα και ειδικά από την στιγμή που αφορούσε όχι σε έναν απλό υπάλληλο ασφαλιστικού φορέα που τυγχάνει (πλέον) σύζυγος αντιπεριφερειάρχη, αλλά σε έναν (υποψήφιο) περιφερειάρχη μιας μεγάλης περιφέρειας.

Ως προς το κοινωνικό επίπεδο, τώρα, προβληματισμό προκαλεί πως είναι δυνατόν να δοθεί – εφόσον ευσταθή το ρεπορτάζ – τόσο μεγάλη σε διάρκεια αναρρωτική άδεια (η οποία δεν είναι άνευ αποδοχών) σε έναν υπάλληλο διαχρονικά, από το 2001!!!

Έριχνε πασιέντζα την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου..!!!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Κόσμος της Ενημέρωσης» δημοτικός σύμβουλος στην Πάτρα κατά την διάρκεια του πρώτου δημοτικού συμβουλίου την ώρα που ο δήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράς τόνιζε πως «σηκώνουμε τα μανίκια και πιάνουμε δουλειά» έπαιζε στον υπολογιστή του πασιέντζα...!!!

Την σκηνή κατέγραψε η φωτογραφική μηχανή ..........

φωτορεπόρτερ αλλά εκείνος... Αγρόν αγόραζε...
Και μετά λένε ότι λένε προεκλογικά στον κόσμο ότι θέλουν να βοηθήσουν και να αλλάξουν τον τόπο προς το καλύτερο....

Report24

Υποχρεωτική η έκδοση προσωρινών συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία

ΣTHN καθιέρωση έκδοσης προσωρινών συντάξεων - εξπρές προχωρά ολοταχώς η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μετά τη συμφωνία και του Yπουργικού συμβουλίου χθες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, τρεις μήνες μετά την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης που θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (αναμένεται να κατατεθεί τέλη Ιανουαρίου στη Βουλή) αναμένεται να ξεκινήσει η υποχρεωτική έκδοση προσωρινών συντάξεων από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία για την κύρια σύνταξη και σε έξι μήνες για την επικουρική.

Πάντως, όπως επισήμανε ο κ. Γιώργος .......

Κουτρουμάνης, ο περιορισμός του απαιτούμενου χρόνου για την έκδοση των συντάξεων αποτελεί στόχο, ο οποίος αναμένεται να επιτευχθεί σε περίπου ενάμιση χρόνο με την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης του μητρώου ασφαλισμένων στα ταμεία.

Eως τότε ο σχεδιασμός του Yπουργείου Εργασίας, προβλέπει:

· Την απονομή της σύνταξης σε 1 με 1,5 μήνα για τις περιπτώσεις που η ασφάλιση έχει γίνει σε ένα ταμείο (σήμερα κυμαίνεται από 6 έως 14 μήνες) και εντός 1,5 έως 2,5 μηνών στην περίπτωση ασφάλισης σε δύο ή περισσότερα ταμεία (σήμερα κυμαίνεται από 8 μήνες έως 2,5 χρόνια).

· Η προσωρινή σύνταξη εκτιμάται ότι θα φθάνει ακόμη και το 95% του οριστικού ποσού που δικαιούται κάθε συνταξιούχος, ο οποίος θα λάβει αναδρομικά το ποσό που υπολείπεται με την έκδοση της οριστικής απόφασης.

Προκειμένου να δοθεί η απαιτούμενη ώθηση στη διαδικασία έκδοσης της προσωρινής σύνταξης:

· Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης, που συστήνονται στα ταμεία και συνδέονται στη συνέχεια με τα ΚΕΠ.

· Η αίτηση του ενδιαφερόμενου θα εξετάζεται άμεσα από τις υπηρεσίες σε συνεργασία με τον ίδιο, κυρίως όμως

· Θα συσταθεί σώμα από πιστοποιημένους εισηγητές για την έκδοση των αποφάσεων. Πρόκειται ουσιαστικά για μία λίστα σε όλα τα ταμεία που αποτελείται από έμπειρους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα μέσα σε λίγα λεπτά να διαπιστώσουν εάν υπάρχει δικαίωμα για σύνταξη καθώς και κατά προσέγγιση το ποσό.

Express

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.