Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Το ΣτΕ ακύρωσε το πρόστιμο των 83.5 εκατ. ευρώ σε Vodafone και Ericsson για τις υποκλοπές!

Το ποσό των 83,5 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να καταβάλει η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στις εταιρίες Vodafone και Ericsson, όπως αποκάλυψε σήμερα στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Α. Λαμπρινόπουλος.

Το ποσό αφορά στο πρόστιμο το οποίο είχε επιβληθεί στις δύο πολυεθνικές για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Όμως το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε το ..........

πρόστιμο άκυρο και τώρα η υπηρεσία πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα αυτά και μάλιστα εντόκως.

Το ΣτΕ επικαλείται για την ακύρωση του προστίμου το γεγονός πως η απόφαση της ΑΔΑΕ έπρεπε να προέλθει ύστερα από δημόσια συνεδρίαση και όχι κλειστή.

Όμως ο πρόεδρος της Αρχής, Α. Λαμπρινόπουλος δήλωσε πως έχουν εντοπιστεί και διαπιστωθεί πλήθος παραβιάσεων και υποκλοπών σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ. Μάλιστα όπως είπε έχουν βρεθεί σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και κασετοφωνάκια μέσα σε ΚΑΦΑΟ.

Τέλος, ο κ. Λαμπρινόπουλος αναφέρθηκε και στον έλεγχο της ΕΥΠ παραδεχόμενος πως η ΑΔΑΕ δεν είναι σε θέση να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ. «Επισκεφθήκαμε την ΕΥΠ, μας έδειξε ένα βαλιτσάκι και είχαμε πει ότι αν αυτός είναι ο εξοπλισμός τότε η ΕΥΠ είναι φτωχή. Η ΕΥΠ πρέπει να έχει ένα καλύτερο εξοπλισμό για να παίξε τον ρόλο της. Δεν διαπιστώσαμε κατι επιλήψιμο στον έλεγχο στην ΕΥΠ. Ψαξαμε και το βαλιτσάκι και τον σκληρό δίσκο που περιέχει. Όμως δεν νομίζω ότι η ΑΔΑΕ μπορεί να κάνει ουσιαστικό έλεγχο της ΕΥΠ.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινόπουλος.

Newpost

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτό και αν είναι σκάνδαλο!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.