Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ενώπιον δικαστηρίου σήμερα ο Στρος Καν

Με χειροπέδες εμφανίστηκε χθες το βράδυ ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν καθώς μεταφερόταν συνοδεία αστυνομικών από αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, μετά την απαγγελία κατηγοριών για απόπειρα βιασμού καμαριέρας σε ξενοδοχείο.

Ο Στρος-Καν αναμένεται να .......

παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης. Η εμφάνισή του, που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί χθες, μετατέθηκε για σήμερα καθώς ο επικεφαλής τους ΔΝΤ συμφώνησε να υποβληθεί σε ιατροδικαστικές εξετάσεις. Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, επρόκειτο να εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα.

«Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης και για την ώρα έχουμε συμφωνήσει για την αναβολή της κλήσης ενώπιον του δικαστηρίου μέχρι αύριο το πρωί (σ.σ. σήμερα Δευτέρα)», δήλωσε ο δικηγόρος του Στρος Καν, Ουίλιαμ Τέιλορ, στους δημοσιογράφους, έξω από το Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.

Όπως είπε, ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ ήταν ταλαιπωρημένος αλλά καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο Στρος-Καν θα προσαχθεί στο δικαστήριο στις 10.30 π.μ. τοπική ώρα. Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο Στρος-Καν δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας.

«Ο δικαστής θα αποφασίσει εάν ο Στρος-Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιές προϋποθέσεις», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ένας από τους δικηγόρους του Στρος-Καν, επανέλαβε πως ο πελάτης του θα αρνηθεί κάθε κατηγορία.

Εν τω μεταξύ, νέα υπόθεση σεξουαλική επίθεσης έρχεται στο προσκήνιο. Γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος που υποστηρίζει ότι είχε δεχθεί το 2002 σεξουαλική επίθεση από τον Ντομινίκ Στρος-Καν, «εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση», ανακοίνωσε σε διεθνή πρακτορεία ο δικηγόρος της.

Τον Οκτώβριο του 2008 ο Στρος-Καν είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη «λανθασμένη κρίση» του σε ερωτική σχέση με υφιστάμενή του οικονομολόγο στο ΔΝΤ. Η τότε εσωτερική έρευνα είχε καταλήξει πως στην υπόθεση εκείνη δεν είχε καταχραστεί τη θέση του ούτε είχε παρενοχλήσει την οικονομολόγο.

Σοκ στο ΔΝΤ και στη Γαλλία

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν τέθηκε υπό κράτηση στο αεροδρόμιο JFK ενώ επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ευρώπη, έχοντας προγραμματίσει να συναντηθεί αργότερα χθες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Σήμερα επρόκειτο να συμμετάσχει σε συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης με αντικείμενο την κρίση σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος στην ιεραρχία του, ο Τζον Λίπσκι, θα αναλάβει επικεφαλής. «Το ΔΝΤ παραμένει σε πλήρη λειτουργία», δήλωσε η Καρολάιν Ατκινσον, διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, η οποία υπογράμμισε ότι δεν θα γίνει κανένα σχόλιο για τη σύλληψη του Στρος-Καν, του οποίου η θητεία έληγε κανονικά στα τέλη του 2012.

Το ευρώ υποχώρησε σήμερα σε χαμηλά έξι εβδομάδων έναντι του δολαρίου, καθώς τα νέα της σύλληψης Στρος-Καν ενέτειναν την αβεβαιότητα για την Ελλάδα και άλλες υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν η σύλληψη του Στρος-Καν δεν θα έχει επίπτωση σε κανένα από τα προγράμματα στήριξης ευρωπαϊκών οικονομιών.

«Θα ήθελα να καθησυχάσω την κοινή γνώμη, τις αγορές και τον Τύπο, ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία: οι αποφάσεις που έχουν δρομολογηθεί δεν θα επηρεαστούν και αυτό δεν θα έχει επίπτωση στα προγράμματα που εφαρμόζονται», όπως είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ.

Οι κατηγορίες έχουν επίσης ανατρέψει τα δεδομένα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, όπου ο Ντομινίκ Στρος-Καν αναμενόταν να είναι ο αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί το 2012, με πολλές πιθανότητες να επικρατήσει.

Στη Γαλλία, οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων με δηλώσεις τους ισχυρίστηκαν ότι ο Στρος-Καν θα πρέπει να θεωρείται αθώος μέχρι να αποδειχθεί ένοχος, ωστόσο πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

«Ένα είναι σίγουρο: ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας», αναφέρει στο κύριο άρθρο της η συντηρητική Le Figaro.

«Μέσα σε 15 ημέρες το νέο είδωλο της γαλλικής Αριστεράς κατέρρευσε. Τόσο γρήγορη αποσύνθεση έχουμε δει λίγες φορές στο παρελθόν», αναφέρεται.

«Οι Σοσιαλιστές έχασαν έναν υποψήφιο που ήταν δημοφιλής σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και ήταν ο πλέον κατάλληλος για να επικρατήσει του Νικολά Σαρκοζί», ανέφερε η κεντροαριστερή Liberation.

Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
ΧΩΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟΓΕΡΟ. Πήδηξε μια ολόκληρη χώρα το σάψαλο και ήθελε να βιάσει και καμαριέρα. Έτσι κερατά στην στενή τώρα.
Αμ εκεί είναι Αμερική . Όχι σαν την Ελλάδα που οι πολιτικοί την έκαναν σαν τα μούτρα τους.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ Η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ?
    ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΟΙΚΟΣ ΜΕΣΑ..
    ΜΕΓΑΛΕ ΣΟΥ ΤΗ ΠΕΣΑΝΕ..
    ΟΜΩΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ..
    ΕΣΩΣΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ..
    ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΣΤΗΔΕΣ..
    ΣΕ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΗ ΡΙΞΑΝΕ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ..
    ΔΕ ΠΑΙΖΩΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΧΗΓΕ..
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΕΝΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή πήγε να stros και αυτός να το can.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.