Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΕΑΣ Μεσσηνίας Ανάσα για τη ρευστότητα η επιστροφή ΦΠΑ

Σήμερα αναμένεται η κατάθεση, στο λογαριασμό της ΕΑΣ στην Αγροτική Τράπεζα, των χρημάτων για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, τα οποία θα σταλούν στα υποκαταστήματα της Ένωσης στη Μεσσηνία.

«Ίσως προλάβουμε να πληρώσουμε και από αύριο (σήμερα), αλλά σίγουρα την Πέμπτη» μας είπε χθες ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣ Δημήτρης Ραπτέας, ενώ με δεδομένο ότι η Ένωση κρατά κάποιο ποσοστό από τα χρήματα, χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα έσοδα ανάσα για τη ρευστότητα της οργάνωσης, που τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα.
Έτσι, υπολογίζεται ότι, ίσως και σήμερα ...........

ακόμη, οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ θα εξοφληθούν για το μισθό του Μαρτίου, αλλά θα λάβουν και το δώρο Πάσχα.


Για τη συνέχεια, η ΕΑΣ περιμένει και άλλα έσοδα, καθώς η συμφωνία της ΠΑΣΕΓΕΣ με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το έργο των ενεργοποιήσεων, περιλαμβάνει την υπόσχεση ότι αρχές Μαΐου οι Ενώσεις θα πάρουν το 20% των χρημάτων. Όσο για τις ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων, υπολογίζεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα.

Εν τω μεταξύ, σε ορισμένες περιπτώσεις (σε άλλες περιοχές της χώρας) η καταβολή επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα. Η διαδικασία, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, συνεχίζεται με διαφορετική ένταση, αναλόγως την περιοχή και τη ΔΟΥ. Υπενθυμίζεται δε ότι, κατά την περσινή χρονιά, οι αγρότες έλαβαν ως επιστροφή ΦΠΑ περί τα 380 εκατ. ευρώ.

Δάνεια σε ελαιοκομικές ΕΑΣ

Επιπλέον, χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι δόθηκε το «πράσινο φως» για δάνεια συνολικού ύψους 31,2 εκατ. ευρώ, με εγγύηση ελληνικού δημοσίου κατά 80%, σε ελαιοκομικές ΕΑΣ, για την αγορά ελαιόλαδου. Πρόκειται για διυπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη, την οποία συνυπογράφει ο υφυπουργός Φ. Σαχινίδης.

Σύμφωνα με την απόφαση, το δάνειο το οποίο θα χορηγηθεί σε καθεμιά ΕΑΣ δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.