Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Επίκαιρη Ερώτηση του Γιάννη Λαμπρόπουλου για την κατασκευή της Ολυμπίας οδού από Πύργο μέχρι Τσακώνα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, κατέθεσε χθές ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν στην κατασκευή της Ολύμπιας Οδού.

Ο πρώην υπουργός στην ερώτηση του .........

αναφέρει ότι «υπό αμφισβήτηση τίθεται και πάλι η κατασκευή του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ από τον ΠΥΡΓΟ μέχρι την ΤΣΑΚΩΝΑ του Ν. Μεσσηνίας, παρά το ότι έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις μεταξύ του Δημοσίου και εταιριών κατασκευής και έχουν κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων εδώ και τρία χρόνια περίπου.
Το έργο επρόκειτο ολοκληρωμένο να δοθεί στην κυκλοφορία το έτος 2013.

Στις 7-12-2010 κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που είχα καταθέσει ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης διαβεβαίωνε ότι «σε κάθε περίπτωση ο αυτοκινητόδρομος θα κατασκευασθεί, παρ’ όλες τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα».
Με το δεδομένο ότι οι τράπεζες που χρηματοδοτούσαν το έργο, αλλά και η κατασκευάστρια εταιρία για τους δικούς τους λόγους, δεν επιθυμούν την κατασκευή του δρόμου από τον ΠΥΡΓΟ έως την Τσακώνα, παρά τις συμβατικές τους δεσμεύσεις και υποχρεώσεις.»

Και καταλήγοντας την ερώτηση του ο Τέως Υπουργός ρωτά τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα αν «Θα εφαρμόσει την κυρωθείσα από τη Βουλή των Ελλήνων ισχύουσα σύμβαση κατασκευής του δρόμου ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ – ΤΣΑΚΩΝΑ συμπεριλαμβανομένου οπωσδήποτε του τμήματος ΠΥΡΓΟΣ – ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, με την αποδοχή της μηδενικής λύσης για το τμήμα των 6 περίπου χιλιομέτρων στην λίμνη Καϊάφα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.