Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Μαγκριώτης: Συζητάμε μειώσεις των διοδίων και θα τις πετύχουμε

«Συζητάμε τις μειώσεις των διοδίων και θα τις πετύχουμε. Τις συμβάσεις θα τις διορθώσουμε και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Τώρα συζητούν και οι παραχωρησιούχοι τις αλλαγές».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτης, διευκρινίζοντας ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, έχουν τεθεί στο τραπέζι προς συζήτηση.
α.) η δραστική μείωση της τιμής των ............

διοδίων στα τμήματα που είναι υπό κατασκευή,
β.) η γενική μείωση των διοδίων στο σύνολο της παραχώρησης του κάθε αυτοκινητοδρόμου,
γ.) η καθιέρωση εκπτωτικής πολιτικής εκ μέρους των εταιρειών που διαχειρίζονται τα διόδια, αλλά και
δ.)η διευκόλυνση των τοπικών κοινωνιών με εκπτώσεις και μειωμένες τιμές.

Πάντως, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Υποδομών, τα διόδια είναι μέρος της χρηματοδότησης των αυτοκινητοδρόμων και αν συνεχιστούν οι αντιδράσεις και τα κινήματα για μη καταβολή διοδίων, τότε τα έργα κινδυνεύουν να μη γίνουν και θα υπονομευθεί το κύρος της χώρας.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Μαγκριώτης επανέλαβε ότι οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν κακές και το ΠΑΣΟΚ είχε διαφωνήσει.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, με βάση τα προβλεπόμενα από τις συμβάσεις, η κοινοπραξία "Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου", που κατασκευάζει το τμήμα Μαλιακός-Κλειδί, είχε προαναγγείλει αυξήσεις από τον Ιανουάριο, ύψους 33%, αλλά, όπως υπογράμμισε, «εμείς τους ζητήσαμε να μη γίνουν». Βάσει των συμβάσεων, σε αυξήσεις 20% τώρα και 30% το καλοκαίρι, πρέπει να προχωρήσει και η κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται το τμήμα από τις Αφίδνες μέχρι τη Σκάρφια Λοκρίδος.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής, 6 Φεβρουαρίου, διοργανώνεται νέα πανελλάδική κινητοποίηση για το άνοιγμα των διοδίων, ενώ την ερχόμενη Τρίτη οι πέντε κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης, έχουν προαναγγείλει συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.