Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Αναβρασμός στη Μεσσηνία για τις συγχωνεύσεις των σχολείων

Κατάληψη πραγματοποιούν από σήμερα μαθητές του Λυκείου Λογγά και Διαβολίτσι στη Μεσσηνία, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων.

Οι μαθητές του Διαβολιτσίου, μαζί με καθηγητές και γονείς έφτασαν στην Καλαμάτα το πρωί και πραγματοποίησαν πολύωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού.

Στην Καλαμάτα όμως και στα γραφεία ...........

της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έφτασαν και οι γονείς από το δημοτικό σχολείο της Χρυσοκελλαριάς Κορώνης και είχαν συνάντηση με τον διευθυντή εκπαίδευσης, στον οποίο εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα σχέδια για συγχώνευση του σχολείου τους.

Ζήτημα έχει ανακύψει και με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη στον τοπικό τύπο, όπου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί η κατασκευή νέου κτηρίου, για την στέγαση του γυμνασίου - Λυκείου στην Κορώνη, την οποία ο Δήμος Πύλου - Νέστορος με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «ατυχή».
Τέλος διαμαρτυρίες υπάρχουν και από τους γονείς, του Μπενάκειου 5ου δημοτικού σχολείου Καλαμάτας, γιατί έχουν βάσιμες πληροφορίες ότι το ιστορικό σχολείο τους, οδηγείται προς συγχώνευση με το 13ο δημοτικό σχολείο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.