Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

14 νεκροί το τελευταίο 48ωρο από τη νέα γρίπη!

Ραγδαία εξαπλώνεται πλέον η γρίπη Α (Η1Ν1) στη χώρα μας, αφήνοντας στο πέρασμά της ολοένα περισσότερους νεκρούς, αλλά και ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη -στην πλειονότητά τους επρόκειτο για ανθρώπους με σοβαρό, χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου .........

και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας, είχαν καταγραφεί 62 νεκροί λόγω γρίπης.

Παράλληλα, σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ όλης της χώρας νοσηλεύονταν 110 άτομα. Από τις αρχές Ιανουαρίου έως σήμερα, συνολικά 208 ασθενείς (συμπεριλαμβανομένων και όσων απεβίωσαν) χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ λόγω της γρίπης.

Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν ότι η έντονη δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας θα διαρκέσει τουλάχιστον άλλες τέσσερις εβδομάδες. Εφιστούν δε, την προσοχή του πληθυσμού στα εξής συμπτώματα: υψηλός κι επίμονος πυρετός για περισσότερες από 48 ώρες, δύσπνοια και έντονος πονοκέφαλος.

Αναγκαίος ο εμβολιασμός

Στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο υπουργείο Υγείας με τους επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ, τονίστηκε για μια ακόμη φορά η αναγκαιότητα του εμβολιασμού, έστω και σε αυτή τη φάση της γρίπης.

Μεγαλύτερη είναι η επέλαση της νόσου, σύμφωνα με τους επιστήμονες, στη βόρεια Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά τα θύματα, όπως προκύπτει από τα επιδημιολογικά στοιχεία, ήταν μεταξύ 30 και 75 ετών.

Ωστόσο, ενώ στην πλειονότητά τους έπρεπε να έχουν λάβει το αντιγριπικό εμβόλιο, μόλις το 3% αυτών είχαν εμβολιαστεί. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, οι τέσσερις στους πέντε ασθενείς άργησαν να πάρουν αντιγριπική αγωγή.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.