Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Yποχρεωτική θα καταστεί η χορήγηση προσωρινής σύνταξης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία

Σε ένα μήνα από την αίτηση

Υποχρεωτική θα καταστεί η χορήγηση προσωρινής σύνταξης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ένα μήνα αφότου ο υποψήφιος συνταξιούχος υποβάλει την αίτηση συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «ΒΗΜΑonline», το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει ρύθμιση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της καθυστέρησης απονομής των συντάξεων, που ξεκινά από τους οκτώ μήνες έως ένα έτος, για απλές περιπτώσεις συνταξιοδότησης και φθάνει και τα τρία έτη για τις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

Η προσωρινή σύνταξη θα φθάνει το ...........

80% - 90% της οριστικής σύνταξης και θα χορηγείται έως ότου απονεμηθεί η τελική σύνταξη, οπότε και θα γίνεται η εκκαθάριση και θα δίδονται τα επιπλέον ποσά στο συνταξιούχο.

Νομοθετικό πλαίσιο για την χορήγηση προσωρινής σύνταξης υπάρχει ήδη, αλλά λειτουργεί σε εκούσια βάση, δηλαδή απαιτείται αίτηση του ασφαλισμένου προκειμένου να απονεμηθεί η προσωρινή σύνταξη.

Με τη νέα ρύθμιση, που ετοιμάζει ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή εντός τριών μηνών, η προσωρινή σύνταξη θα καταστεί υποχρεωτική και θα χορηγείται σε όλους τους υποψήφιους συνταξιούχους.

Υπέρ της εξέλιξης αυτής τάσσονται οι υπάλληλοι του ΙΚΑ. Η Ομοσπονδία των υπαλλήλων επισημαίνει ότι το μέτρο της υποχρεωτικής προσωρινής σύνταξης αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα της καθυστέρησης απονομής των συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.