Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Μέχρι τον Μάρτιο η συμφωνία για την τιμή των διοδίων

Μέχρι τον Μάρτιο εκτιμούν στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία με τους παραχωρησιούχους για το ύψος των διοδίων στα μεγάλα οδικά έργα που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Όπως ανέφερε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο υφυπουργός Γ. Μαγκριώτης, οι διαρπαγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. «Μέχρι το τέλος του Μάρτη πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι», τόνισε, προσθέτοντας:
«Συζητούμε τεχνικά θέματα και αποφάσεις ..........

του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι οριστικές, όπως στην περιοχή Καϊάφα και Ζαχάρως, αποκλείουν δε την κατασκευή σημαντικών τμημάτων των έργων, αλλάζουν το φυσικό αντικείμενο...και φυσικά θέματα χρηματοοικονομικά».

Εξήγησε επίσης ότι το Δημόσιο μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί τον έμμεσο φόρο υπέρ του Δημοσίου που έχει ενσωματωθεί στα διόδια μέσω των συμβάσεων παραχώρησης που υπογράφηκαν πριν από μερικά χρόνια. «Με αυτήν λοιπόν την έννοια», διευκρίνισε, «έχει τη δυνατότητα το Δημόσιο να επαναδιαπραγματευτεί και αυτό θα κάνουμε, γιατί πρέπει να μειωθούν τα διόδια, ιδιαίτερα στην κατασκευαστική περίοδο».

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.