Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

12 Ιανουαρίου η καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων στο ΚΠΕ Καλαμάτας

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν πρόγραμμα μαζί με τους μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου τους σε οποιοδήποτε ΚΠΕ της χώρας και για όλη τη φετινή χρονιά, είναι η Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να απευθύνονται στους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το ΚΠΕ Καλαμάτας θα υλοποιήσει, σε όλη .........

τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, προγράμματα για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
Συγκεκριμένα θα γίνουν τα παρακάτω προγράμματα :

1. Νέο πρόγραμμα . «Από τα πράσινο του πάρκου στο γαλάζιο της θάλασσας»: (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ , στο Πάρκο του Αλμυρού και στην παραθαλάσσια ζώνη.

2. Νέο πρόγραμμα. «Πολυλίμνιο: εκεί που το βουνό θυμίζει καλοκαίρι»: (Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου, Γυμνάσιο και Λύκειο). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ και στο Πολυλίμνιο.

3. «Ελιά και ελαιόλαδο»: (Δημοτικό Σχολείο- Γυμνάσιο- Λύκειο). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ, σε ελαιώνες και σε ελαιοτριβείο στη Μάνη.

4. «Ανανεώσιμες πηγές και εξοικονόμηση ενέργειας»: ( Ε΄ και ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνάσιο και Λύκειο). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ και στις βιοκλιματικές κατοικίες της Καλαμάτας.

5. «Ο κύκλος των χαμένων υλικών»: (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ , σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

6. «Νερό – πηγή ζωής»: (Νηπιαγωγείο, Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ και στις πηγές του Πηδήματος.

7. «Εξερευνώντας τους θησαυρούς του Ταϋγέτου»: (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου, Γυμνάσιο και Λύκειο). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ και στον Ταΰγετο, στη θέση Τουριστικό.

8. «Η κρυφή ζωή στα νερά του Νέδοντα»: (E΄, ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου, Γυμνάσιο και Λύκειο). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ και στον ποταμό Νέδοντα στην τοποθεσία «του Λαγού το Χάνι».

9. «Ανακαλύπτω την πόλη μου»:( Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου και Γυμνάσιο). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε και από την ιστοσελίδα του ΚΠΕ Καλαμάτας στη διεύθυνση www. kpe-kalamatas.gr .

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΠΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΠΛΑΚΟΝΟΥΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.