Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Εκτός ΠΑΣΟΚ Αλέξης Μητρόπουλος - Γιάννης Δημαράς

Εκτός ΠΑΣΟΚ έθεσαν εαυτούς ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Γιάννης Δημαράς με τις επιλογές τους, οι οποίες, όπως ανέφερε, οδήγησαν αυτομάτως στην αναστολή της κομματικής τους ιδιότητας, δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης και Τήρησης του Καταστατικού (ΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης.

Σύμφωνα με τον κ. Ανωμερίτη, ο Αλέξης .........

Μητρόπουλος χάνει την κομματική του ιδιότητα, διότι επέλεξε να είναι υποψήφιος με τη στήριξη άλλου κόμματος, ενώ ο Γιάννης Δημαράς διότι επέλεξε να είναι υποψήφιος σε μια Περιφέρεια, όπου ήδη το Εθνικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να στηρίξει άλλη υποψηφιότητα.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι «δεν χρειάζεται να γίνει καμία διαδικασία».

Νωρίτερα, σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα «Real.gr», ο κ. Ανωμερίτης σημείωνε ότι δεν πρόκειται τα δύο στελέχη να κληθούν σε απολογία, αλλά ούτε και να υπάρξει ανακοίνωση.

Επιπλέον διευκρίνισε ότι πλέον ο Αλέξης Μητρόπουλος χάνει και την ιδιότητα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Γ. Δημαράς, όσο και η Σ. Σακοράφα και ο Β. Οικονόμου έχασαν αυτομάτως την ιδιότητα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όταν τέθηκαν εκτός της Κ.Ο. του κόμματος, μετά την επιλογή τους να διαφοροποιηθούν από την επίσημη θέση της κυβέρνησης, ψηφίζοντας «παρών» αντί να στηρίξουν το νομοσχέδιο για το μνημόνιο.

Νωρίτερα, ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής διευκρίνιζε ότι δεν τίθεται θέμα για τον Γ. Δημαρά, καθώς ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (μόνο) όσο ήταν μέλος της ΚΟ του κόμματος, ενώ αναφορικά με την υποψηφιότητα του Αλ. Μητρόπουλου, επεσήμανε ότι είναι θέμα του κόμματος και όχι της κυβέρνησης.

Από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αίρεται το πλαφόν στα καύσιμα

Σε άρση του πλαφόν στην τιμή των καυσίμων από τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αποφάσισε να προχωρήσει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο, το μέτρο ελήφθη για να αποτρέψει τις αδικαιολόγητες αυξήσεις στις τιμές πώλησης των καυσίμων που εκδηλώθηκαν με πρόσχημα τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων.

Μετά τους εντατικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν και διενεργούνται, σύμφωνα με το Υπουργείο, διαπιστώνεται ότι πλέον η αγορά λειτουργεί κανονικά και ως προς την τροφοδοσία των πρατηρίων και ως προς τη διαμόρφωση των τιμών. Συνεπώς, εκλείπει η ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής του μέτρου.

Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και .........

Ανταγωνιστικότητας επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι, όπως αυτές τις ημέρες, έτσι και στο μέλλον, δεν θα γίνουν δεκτές ούτε στα καύσιμα ούτε σε άλλο κλάδο της αγοράς αδικαιολόγητες αυξήσεις και κερδοσκοπικά φαινόμενα. Όπως τονίζει, το εισόδημα του πολίτη θα προστατευθεί και όσοι κερδοσκοπούν θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Συμμόρφωση των πρατηριούχων με το πλαφόν έδειξαν οι έλεγχοι

Τα κλιμάκια ελέγχου της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς (ΥΠΕΑ) διεξήγαγαν σήμερα ελέγχους σε 46 πρατήρια υγρών καυσίμων της περιφέρειας Αττικής. Σε επτά πρατήρια διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούσαν στο παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων (μη εγγραφή 1, παραπλανητική ενημέρωση δηλ. διαφορετική τιμή αντλίας από την αναρτημένη στο Παρατηρητήριο τιμή 6) και επεβλήθησαν οι ανάλογες κυρώσεις (πρόστιμα και παραπομπή στον εισαγγελέα).

Κανένα από τα ελεγχόμενα πρατήρια δεν πουλούσε καύσιμα πάνω από τα προβλεπόμενα επίπεδα του ορισθέντος πλαφόν.

Οι τιμές και σήμερα σε ένα μεγάλο αριθμός πρατηρίων βρίσκονταν χαμηλότερα του πλαφόν, ενώ βρέθηκε και ένα πρατήριο κλειστό.

Ντ. Ρόβλιας: Απετράπη η κερδοσκοπία

Προηγήθηκε συνάντηση του υφυπουργού κ. Ντίνου Ρόβλια με τους εκπροσώπους των βενζονοπωλών και των πρατηριούχων. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Ρόβλιας σημείωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου παρατηρείται σχεδόν καθολική συμμόρφωση στις τιμές του πλαφόν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος ανωμαλία τροφοδόσιας στην αγορά.

Όπως είπε, «ο στόχος επετεύχθη και απετράπη η κερδοσκοπία. Προστατεύθηκε το εισόδημα του καταναλωτή». Πρόσθεσε πως υπήρξε δέσμευση από τους εκπροσώπους των πρατηριούχων ότι θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον φαινόμενα αισχροκέρδειας σαν αυτά που παρατηρήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Προειδοποίησε τέλος ότι αν επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα το Υπουργείο θα επανέλθει και μάλιστα αυστηρότερα.

Ικανοποίηση ΠΟΠΕΚ

Την ικανοποίησή της για την απόφαση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), σημειώνοντας πως αποτελεί το αίσιο αποτέλεσμα των προσπαθειών που κατέβαλε η ΠΟΠΕΚ τις προηγούμενες ημέρες.

«Η ηγεσία του υπουργείου αντελήφθη το δίκαιο των αιτημάτων μας και διαπίστωσε ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε το πλαφόν. Κατόπιν αυτού οι ανώτατες τιμές καταργούνται από σήμερα τα μεσάνυχτα», πρόσθεσε η ΠΟΠΕΚ.

Από Ναυτεμπορική

Ηλεία: Τρεις τραυματίες σε τροχαίο στο Γιαννιτσοχώρι

Ένας σοβαρά τραυματίας και δύο ελαφρύτερα είναι ο απολογισμός μετωπικής σύγκρουσης που συνέβη στις εννέα το βράδυ της Τρίτης στην Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, λίγο πριν το Γιαννιτσοχώρι.Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 78χρονος προφανώς λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου από την βροχή που προηγήθηκε, έχασε τον έλεγχο του οχήματός τους και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 52χρονος.

Σε αυτό επέβαιναν ακόμα πέντε ..........

άτομα, μεταξύ αυτών και ένα βρέφος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκε σοβαρά ο 78χρονος οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου.
Ελαφρά φαίνεται πως έχουν χτυπήσει μια 30χρονη και το μωρό της, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες στο δεύτερο αυτοκίνητο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πύργου.

Από το The best

Αλλαγές στις Πανελλαδικές από το 2013

Εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα στα οποία θα διπλασιαστούν οι ώρες διδασκαλίας, συνυπολογισμός του βαθμού της Β’ και της Γ’ λυκείου, «εμπλοκή» των πανεπιστημίων στην επιλογή των μαθημάτων και περικοπή της ύλης, είναι οι 4 βασικές αλλαγές που θα ισχύσουν από το 2013 στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας .......

προχωράει και σε μία άμεση αλλαγή που θα ισχύσει, πιθανότατα, από τις ερχόμενες πανελλαδικές, καθώς οι υποψήφιοι θα καταθέτουν τα μηχανογραφικά δελτία από τον Μάρτιο, δηλαδή πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις και προφανώς αφού έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε σχολή.

Το υπουργείο επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να υπάρχει ένας καλύτερος προγραμματισμός των εξετάσεων, ενώ οι επιλογές των υποψηφίων ενδεχομένως να παίξουν ρόλο και στην αναδιάρθρωση στον «χάρτη» της ανώτατης εκπαίδευσης, αφού ήδη μελετώνται συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων που παραμένουν στα αζήτητα.

Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα οι υποψήφιοι κατέθεταν το μηχανογραφικό μετά τις εξετάσεις (συνήθως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου) και αφού είχαν γνωστοποιηθεί οι βαθμολογίες τους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες (Mega), η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, ανέφερε ότι από του χρόνου θα υπάρχει ένα καινούργιο πρόγραμμα για τους μαθητές της Α’ λυκείου οι οποίοι στη συνέχεια θα φοιτήσουν σε μία Β’ και Γ’ λυκείου τελείως διαφορετική, με πολύ λίγα μαθήματα. Οπως έγινε γνωστό:

- Οι υποψήφιοι θα εξετάζονται στις πανελλαδικές σε 4 μαθήματα, στα οποία θα κάνουν διπλάσιο αριθμό ωρών στο σχολείο.

- Θα υπάρχουν λίγα μαθήματα επιλογής στα οποία θα δουλεύουν με εργασίες.

- Θα αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών, αφού θα υπάρχουν εσωτερικές εξετάσεις στα σχολεία.

- Ο βαθμός στη Β’ και τη Γ’ τάξη θα συνδέεται με την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

- Τα Πανεπιστήμια θα ορίζουν τα μαθήματα που απαιτούνται για την εισαγωγή των υποψηφίων.

Η κυρία Διαμαντοπούλου υπογράμμισε πως τον Οκτώβριο θα συζητηθούν οι αλλαγές στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας. Σε αυτές τις αλλαγές θα κυριαρχήσει - όπως όλα δείχνουν- ο «Καλλικράτης σε ΑΕΙ-ΤΕΙ», δηλαδή ποια τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ θα πρέπει να κλείσουν, να συγχωνευθούν ή να αλλάξουν γνωστικό αντικείμενο.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, στις συζητήσεις που θα διεξαχθούν μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων να τεθεί και το θέμα της ελεύθερης πρόσβασης σε ορισμένα τμήματα τα οποία θα έχουν κενές θέσεις. Αυτό είχε προταθεί πριν από λίγο καιρό από πρυτάνεις και προέδρους ΤΕΙ, στο πλαίσιο της επαναπροκήρυξης των θέσεων που μένουν κενές. Αλλωστε και η ίδια η υπ. Παιδείας είχε δηλώσει την ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής ότι «διαμορφώνονται συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης για ορισμένα τμήματα».

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Στοίβαζε μετανάστες σε στάβλο

Την εντυπωσιακή ποινή των 59 ετών φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 119.000 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Σπάρτης το περασμένο Σάββατο σε 56χρονο επιχειρηματία από τη Σκάλα Λακωνίας, ο οποίος νοίκιαζε έναν στάβλο και ένα ακόμα "κατάλυμα" της ίδιας κατηγορίας, χωρίς έστω και στοιχειώδεις όρους υγιεινής και συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης, σε 58 παράνομους μετανάστες. Οι μετανάστες, στην πλειονότητά τους Πακιστανοί, εργάζονταν στα κτήματα της περιοχής για το μάζεμα των πορτοκαλιών.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ......

ύστερα από καταγγελία έγινε έφοδος την περασμένη Παρασκευή, παρουσία εισαγγελέα, στον στάβλο και στον άλλο χώρο του 56χρονου επιχειρηματία, όπου βρέθηκαν οι 58 οικονομικοί μετανάστες. Αμέσως μετά συνελήφθη ο επιχειρηματίας, ο οποίος οδηγήθηκε το Σάββατο στον εισαγγελέα και αυτός τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της "διευκόλυνσης παράνομης παραμονής μεταναστών", με βάση την οποία του επιβλήθηκε η πρωτοφανής ποινή.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς έπαιρνε ως ενοίκιο για τον στάβλο 40 ευρώ τον μήνα από κάθε μετανάστη, βάζοντας στην τσέπη περίπου 2.400 ευρώ αφορολόγητα μηνιαίως (ή 28.800 ευρώ τον χρόνο).

Ο 56χρονος έκανε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 10.000 ευρώ, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 58 αλλοδαποί, αλλά με σημειώματα διοικητικής απέλασης, με προθεσμία να αναχωρήσουν από τη χώρα μέσα σε έναν μήνα. Το συμβάν, πάντως, δημιούργησε ευρύτερα προβλήματα στην περιοχή, ενώ προκάλεσε και την οργισμένη αντίδραση της Πακιστανικής Κοινότητας, που κάνει λόγο για "πογκρόμ διώξεων μεταναστών".

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τη γνωστοποίηση της ποινής που επιβλήθηκε στον 56χρονο, όλοι όσοι νοίκιαζαν σπίτια σε μετανάστες πέταξαν στον δρόμο τα πράγματά τους και κλείδωσαν τις πόρτες για να μη βρεθούν και αυτοί αντιμέτωποι με ανάλογες εξοντωτικές ποινές.

Οι αλλοδαποί εργάτες, μόλις γύρισαν από τις δουλειές, δεν είχαν πού να μείνουν. Ετσι, από το περασμένο Σάββατο περιφέρονται στους δρόμους και τα βράδια μετά τη δουλειά συγκεντρώνονται στην πλατεία της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την απάνθρωπη κατάσταση που βιώνουν.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ενωση Μεταναστών Εργατών, η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος αναφέρουν ότι η Αστυνομία έβγαλε τους μετανάστες στον δρόμο (κάτι που διαψεύδεται κατηγορηματικά), ενώ βάλλουν και κατά του νέου προϊσταμένου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, καταγγέλλοντας "μαζικό διωγμό μεταναστών από το Πακιστάν, τη στιγμή που η χώρα τους ρημάζεται από τις χειρότερες πλημμύρες".

ΕΘΝΟΣ

Τέλος οι ταυτότητες έρχεται η κάρτα του πολίτη!!!!!

Θα περιέχει στοιχεία για τις συναλλαγές με το Δημόσιο και θα δημιουργηθεί με προδιαγραφές ασφαλείας.

Μέσα στο 2011 θα ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με την Κάρτα του Πολίτη.
Η κάρτα αυτή θα δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί και θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής κάρτας, παρόμοιας με τις ταυτότητες κατοίκων πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Διεύθυνση ........

Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ, που θα αναλάβει την έκδοση των νέων καρτών μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί οδηγία για το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία.
Στην κάρτα θα περιέχονται «όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο ακόμη και μέσω Διαδικτύου», όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ανάμεσα στα άλλα θα υπάρχουν, εκτός από το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός.

Από το Ελληνικό Καφενείο

Εντός της ημέρας οι αποφάσεις για την αναπροσαρμογή του πλαφόν

Σήμερα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για την αναπροσαρμογή του πλαφόν στα υγρά καύσιμα με επικρατέστερο σενάριο την επιβολή νέας τιμής, η οποία θα ισχύει και πάλι μόνο για τα πρατήρια.

Οι πρατηριούχοι ζήτησαν να αυξηθεί η τιμή του πλαφόν και να διαμορφωθεί περίπου στο 1,52 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη και το αίτημα βρήκε θετική ανταπόκριση από το υπουργείο.

Στις έντεκα το πρωί οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων αναμένετο να συναντηθούν με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνο Ρόβλια και ακολούθως θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Στο αίτημα πάντως των πρατηριούχων ........

να επιβληθεί πλαφόν σε όλα τα στάδια της διακίνησης και εμπορίας υγρών καυσίμων το υπουργείο δεν ανταποκρίθηκε.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες με τις δύο Ομοσπονδίες του κλάδου (Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων), η ηγεσία του υπουργείου δέχθηκε να αναπροσαρμόσει προς τα πάνω το πλαφόν, προκειμένου να αντικατοπτρίζει και τις αυξήσεις στις διεθνείς τιμές που έγιναν από την Παρασκευή (στα στοιχεία της συγκεκριμένης ημέρας βασίστηκε ο καθορισμός του πλαφόν) μέχρι σήμερα. Ωστόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων δήλωσε σε χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα από την αύξηση της ανώτατης τιμής, αν η κυβέρνηση δεν επιβάλει πλαφόν και στα προηγούμενα στάδια διακίνησης των καυσίμων, δηλαδή στα διυλιστήρια και τις εταιρίες εμπορίας, ή δεν ανακαλέσει το πλαφόν.

Ναυτεμπορική

Πρόγραμμα επισκέψεων υποψηφίου Δημάρχου Τριφυλίας Δημήτρη Σωτηρόπουλου

Ανακοινώθηκε από τον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Τριφυλίας Δημήτρη Σωτηρόπουλου το πρόγραμμα των επισκέψεων που θα έχει την Πέμπτη και την Παρασκευή 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το απόγευμα της Πέμπτης 16/9 και από ώρα 6 μέχρι και τις 9 ο Κος Σωτηρόπουλος θα επισκεφθεί τα τοπικά διαμερίσματα: Καρυές, Ελαία, Καλό Νερό.

Το απόγευμα της Παρασκευής 17/9 και από ώρα 6 μέχρι και τις 9 ο Κος Σωτηρόπουλος θα επισκεφθεί τα τοπικά διαμερίσματα: Βανάδας, Πρόδρομου και Αγαλιανής.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Σεπτεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.






Άγκαθα Κρίστι

Σε αυτή την μεγάλη συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων έχει αφιερώσει η Google το λογότυπο της γιορτάζοντας τα 120ά γενέθλια της.

Περισσότερα εδώ



Άγκαθα Κρίστι

Η πιο διάσημη συγγραφέας έργων μυστηρίου γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1890 ως Μαίρη Κλαρίσα Άγκαθα Μίλερ, στο Ντέβον της Αγγλίας. Μεγάλωσε στο Άσφιλντ, όπου έβγαλε το σχολείο και στη συνέχεια σπούδασε τραγούδι στο Παρίσι.

Το 1914, πριν από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, παντρεύτηκε τον συνταγματάρχη Άρτσιμπαλντ Κρίστι, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη. Όταν ο σύζυγός της αποστρατεύτηκε, η ίδια εργάστηκε ως βοηθός σε φαρμακείο, όπου έμαθε για τα δηλητήρια.

Άρχισε να γράφει με την ενθάρρυνση της αδερφή της και στο πρώτο βιβλίο της, που κυκλοφόρησε το 1920 υπό τον τίτλο «Η μυστηριώδης υπόθεση στο Στάυλς» παρουσίασε για πρώτη φορά τον θρυλικό ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό, ένα χαρακτήρα που εμφανίστηκε σε περισσότερα από 25 ακόμα μυθιστορήματά της.
Το δεύτερο βιβλίο της («Η Δολοφονία ........

του Ρότζερ Ακρόυντ» - 1926) βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα πωλήσεων, και η ίδια μεταξύ των δημοφιλέστερων συγγραφέων.

Παρά τη μεγάλη επιτυχίας της, μετά το θάνατο της μητέρας και του συζύγου της, η Άγκαθα Κρίστι εισήλθε σε μία περίοδο συναισθηματικής αναταραχής. Εξαφανίστηκε για 11 ημέρες και τελικά εντοπίστηκε σε ιαματικά λουτρά.

Το 1930 παντρεύτηκε έναν αρχαιολόγο, το σερ Μαξ Μάλοουαν, τον οποίο συνόδευε στις αποστολές του στη Μέση Ανατολή, όπου και εξελίχθηκαν πολλά από τα μυθιστορήματά της. Εκεί δημιουργήθηκε και η Μις Μαρπλ, μία από τις πιο αγαπημένες της ηρωίδες.

Συνολικά, η Άγκαθα Κρίστι έγραψε περίπου 80 μυθιστορήματα, 30 συλλογές διηγημάτων και 15 θεατρικά έργα, καθώς και 6 αισθηματικά ρομάντζα με το ψευδώνυμο Μαίρη Γουέστμακοτ. Μέχρι το θάνατό της, στις 12 Ιανουαρίου του 1976, είχαν πωληθεί πάνω από 400 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων της, σε περισσότερες από 100 γλώσσες.