Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Κόρινθος: Έμεινε μόνος με το Δράκο ο «ιδιοτελής» νομάρχης

«Αδειάζουν» το νομάρχη Κορινθίας Νίκο Ταγαρά οι αντινομάρχες και οι νομαρχιακοί του συμβουλοι στους οποίους ανακοίνωσε χθες Τρίτη την απόφασή του να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Δράκου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ που αποκάλυψε η αυτοδιοίκηση gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ..........

αυτοδιοίκησης gr σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, από τους 17 νομαρχιακούς συμβούλους μόνο δύο τάχθηκαν ανεπιφύλακτα υπέρ της απόφασης του νομάρχη, πέντε ήταν επιφυλακτικοί, έξι δήλωσαν ότι είναι κατά, ενώ 4 απουσίαζαν. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μόνο ένας από τους τρεις αντινομάρχες (Γεωργακόπουλος) ήταν υπέρ της απόφασης του νομάρχη, ενώ από τους άλλους δύο ένας ήταν επιφυλακτικός (Ανδρικόπουλος) και ένας κατά (Πισιμίσης). Επιφυλακτικός ήταν και ο νυν πρόεδρος του νομαριακού συμβουλίου Αλέξανδρος Κέζας, ενώ ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Γαρούφης ενώ αρχικά τάχθηκε υπέρ στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν στηρίζει την απόφαση του νομάρχη.

Σκέφτηκες μόνο τον εαυτό σου

Μάλιστα, πολλοί από τους νομαρχιακούς συμβούλους επικαλούμενοι τις πληροφορίες που δημοσίευσε η αυτοδιοίκηση gr ότι ο κ. Ταγαράς έθεσε ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο υπό τον Δ. Δράκο ψηφοδέλτιο να περιληφθεί στις λίστες της ΝΔ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του καταλόγισαν ιδιοτέλεια.

«Διαπραγματεύτηκες για τον εαυτό σου, ‘πουλώντας’ την ομάδα», φέρεται να του είπε ένας εξ αυτών. Άλλοι αναφέρθηκαν στο «μηδενικό», όπως είπαν, έργο που έχει γίνει στη νομαρχία και του καταλόγισαν ότι «έλειπε δύο χρόνια»!

Από το Aftodioikisi.gr

Ο νομάρχης Κορίνθου Νίκος Ταγαράς μπήκε στο ψηφοδέλτιο Δράκου

Μια γραπτή ανακοίνωση από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκο λάβαμε πριν από ελάχιστα λεπτά και αφορά την προσάρτηση στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, του μέχρι σήμερα Νομάρχη Κορινθίας Νίκο Ταγαρά.

Η ανακοίνωση του Υποψηφίου περιφερειάρχη αναφέρει τα εξής:

Ο Νίκος Ταγαράς είναι μία σπουδαία προσωπικότητα στο χώρο της Ελληνικής Περιφέρειας και της Αυτοδιοίκησης.

Υπηρέτησε τον κορινθιακό λαό και την Αυτοδιοίκηση με εξαιρετική επιτυχία και από διάφορες θέσεις. Κυρίως, από αυτή του Αιρετού Νομάρχη Κορινθίας τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Η αγάπη του λαού της Κορινθίας προς ..........

το πρόσωπό του έχει εκδηλωθεί επανειλημμένα, κατά τον πλέον τιμητικό τρόπο.

Αποτελεί προνόμιο για μένα που συμπορεύεται, συμμαχεί και μετέχει της κοινής μας προσπάθειας σε αυτό τον κρίσιμο αγώνα για την πρόοδο της αγαπημένης μας Πελοποννήσου. Ο καιροί και τα προβλήματα δεν περιμένουν. Απαιτούν εμπειρία, γνώση και κοινή προσπάθεια.

Η συμμετοχή του Νίκου Ταγαρά στο συνδυασμό μας αποτελεί εγγύηση επιτυχίας. Όχι μόνο για το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά κυρίως, για το έργο που μας περιμένει στη συνέχεια.

Συγχωνεύονται ΔΕΛΤΑ - ΜΕΒΓΑΛ

Ανακοινώθηκε και επίσημα η συμφωνία συγχώνευσης των γαλακτοβιομηχανιών ΔΕΛΤΑ και ΜΕΒΓΑΛ, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στη χώρα μας.

Tο συνολικό ύψος της επένδυσης έφτασε κοντά στα 100 εκατ. ευρώ. Το κόστος της αγοράς των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ από τη θυγατρική της Vivartia, ΔΕΛΤΑ, πλησίασε τα 72 εκατομμύρια

Το «φλερτ» των δύο εταιρειών ...........

χρονολογείται από τα τέλη του 2006, όταν η ΔΕΛΤΑ (επί Δ.Δασκαλόπουλου) είχε συμφωνήσει να αποκτήσει το 21% της ΜΕΒΓΑΛ από την οικογένεια της κυρίας Μαίρης Χατζάκου , αλλά οι άλλοι μέτοχοι της είχαν μπλοκάρει τη συμφωνία, επικαλούμενοι το καταστατικό που απαιτούσε ομοφωνία για μετοχικές αλλαγές.

Η σχετική ανακοίνωση της συγχώνευσης των δύο εταιριών έχει ως εξής:

Υπογραφή συμφωνίας εξαγοράς της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ με πρόθεση συγχώνευσης ΔΕΛΤΑ- ΜΕΒΓΑΛ και αναμενόμενες συνέργειες23 € εκ. σε ετήσια βάση

Η VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή προσυμφώνου εξαγοράς με την οικογένεια Παπαδάκη - Χατζηθεοδώρου που ελέγχει το 43% της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., η οποία σε συνδυασμό με την υφιστάμενη συμφωνία της VIVARTIA με την οικογένεια της Μαίρης Χατζάκου της επιτρέπει, υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, την απόκτηση μέσω της 100% θυγατρικής της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.,ποσοστού τουλάχιστον 57.8% της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.

Η εξαγορά προβλέπεται να γίνει σε δύο φάσεις: (α) αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εγκρίσεων της τροποποίησης του άρθρου 8 του καταστατικού της ΜΕΒΓΑΛ A.E. που αφορά στη μεταβίβαση των μετοχών της, η ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε. θα αποκτήσει οριστικά το 14.8% της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. έναντι τιμήματος 19.6€ εκ. περίπου από την οικογένεια Μαίρης Χατζάκου , η οποία θα διατηρήσει ποσοστό 13.6% περίπου με δικαίωμα προαίρεσης για πώλησή του στη VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. και (β) υπό την προϋπόθεση της λήψης της απαραίτητης έγκρισης της αρμόδιας αρχής ανταγωνισμού θααποκτήσει ποσοστό43% από την οικογένεια Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου έναντι τιμήματος57€ εκ.

Η συμφωνία με τηνοικογένεια Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου προβλέπει ότι με δεδομένη την πρόθεση συγχώνευσης των εταιρειών ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε. και ΜΕΒΓΑΛ A.E. μετά την ολοκλήρωσή της, η οικογένεια Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου θα έχει δικαίωμα μειοψηφικής συμμετοχής στο νέο εταιρικό σχήμα.

H ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο των γαλακτοκομικών από το 1950 και σήμερα αποτελεί την πρώτη γαλακτοβιομηχανία στη Βόρειο Ελλάδα. Ο κύκλος εργασιών της το 2009 ανήλθε σε 184€ εκ. και τα κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων περίπου σε 11€ εκ.

Η εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση ΔΕΛΤΑ – ΜΕΒΓΑΛ θα έχει συνολικές πωλήσεις 640€ εκ. εκ των οποίων τα 500€ εκ. περίπου πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα140€ εκ.στο εξωτερικό.

Η συνένωση των δύο εταιρειών προβλέπεται να έχει θετική επίδραση στη δραστηριότητα της Εταιρείας στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων από τις συνέργειες που αναμένεται να προκύψουν, αφενός στα δίκτυα πωλήσεων και διανομών και αφετέρου στην αλυσίδα τροφοδοσίας και την παραγωγή των προϊόντων μας. Οι αναμενόμενες συνέργειες από την ως άνω συγχώνευση αναμένεται να είναι, σε βάθος τριετίας, 23€ εκ.κατ’έτος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., κ. Διονύσιος Μαλαματίνας δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη συμφωνία εξαγοράς με τη ΜΕΒΓΑΛ, μια καταξιωμένη ελληνική γαλακτοβιομηχανία, με μακρά ιστορία και σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι να προσδώσουμε στο νέο σχήμα μεγαλύτερη αξία και στους καταναλωτές μας τα οφέλη από τη δημιουργία ενός εθνικού πρωταθλητή, διατηρώντας παράλληλα την αναγνωρισμένη πορεία ανάπτυξης, καινοτομίας και ποιότητας που χαρακτηρίζει και τις δύο εταιρείες. Το νέο αυτό σχήμα δύναται να ξεπεράσει τις ανταγωνιστικές προκλήσεις των καιρών και αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά τόσο στη διατήρηση όσο και στην ενίσχυση και ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας και της οικονομίας της χώρας μας.»

Ο Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. κ. Πέτρος Παπαδάκης δήλωσε σχετικά: «Εν μέσω έντονα ανταγωνιστικών συνθηκών ο κλάδος είναι πλέον ώριμος για συνεργασίες και συνδυασμό δυνάμεων μπροστά στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών, τις προκλήσεις της εγχώριας αγοράς και τις ευκαιρίες ανάπτυξης στη Ν.Α. Ευρώπη. Τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα δεδομένα επιβάλλουν ισχυρότερα και πιο ανταγωνιστικά σχήματα.

Οι κοινές αξίες των δύο εταιρειών (ΔΕΛΤΑ – ΜΕΒΓΑΛ), η κουλτούρα των ανθρώπων μας και η συμπληρωματικότητα των δραστηριοτήτων μας, ήταν οι βάσεις πάνω στις οποίες στηρίχθηκε αυτή μας η επιχειρηματική απόφαση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ενέργεια αυτή θα στεφθεί με πλήρη επιτυχία και θα έχει πολλαπλά οφέλη για τις εταιρείες μας, τους ανθρώπους μας, τους καταναλωτές μας αλλά και την ευρύτερη κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιούμαστε.»

Aρχισε η υποβολή αιτήσεων αγροτών για φωτοβολταϊκά

Ξεκίνησε από σήμερα Τετάρτη η υποβολή αιτήσεων στη ΔΕΗ από αγρότες ή αγροτικούς συνεταιρισμούς που ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά ισχύος μέχρι 100 κιλοβάτ σε εκτάσεις ιδιοκτησίας τους.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, οι αιτήσεις, ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής τους, θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα έναντι των λοιπών αιτήσεων για φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Ο αιτήσεις υποβάλλονται στις έδρες των ........

αρμοδίων περιοχών ΔΕΗ με φυσική παρουσία των ιδίων των ενδιαφερομένων αγροτών και επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, με κατάθεση του σχετικού ειδικού εντύπου αίτησης και φακέλου με τα ζητούμενα έγγραφα και στοιχεία (απαραίτητη η βεβαίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ), καθώς και την ταυτόχρονη καταβολή ποσού έναντι των δαπανών διαχείρισης και εξέτασης του αιτήματος.

Το ενδιαφέρον πάντως των αγροτών αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στη Λαμία μέχρι τη 1 το μεσημέρι είχαν ελεγχθεί και παραληφθεί από τα συνεργεία που είχε συγκροτήσει η ΔΕΗ 80 φάκελοι από ενδιαφερόμενους αγρότες.

ΝΔ: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες

Εν τω μεταξύ οξεία κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή την έναρξη της υποβολής αιτήσεων, άσκησε η ΝΔ, διά του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της ΝΔ, κ. Μιχάλη Γιαννάκη.

«Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι ξεκινάει σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου 2010, η υποδοχή αιτήσεων των αγροτών που ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκούς σταθμούς έως 100 KW.

Όμως, η ΔΕΗ με την ανακοίνωσή της υπερβαίνει τα όρια των αρμοδιοτήτων της, που αφορούν την επαρκή πληροφόρηση των αγροτών και προσπαθεί να αποτρέψει τους υποψήφιους επενδυτές από την προετοιμασία φακέλου», υποστηρίζει ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ και προσθέτει:

«Δυστυχώς, οι προβλέψεις μας επιβεβαιώνονται. Όπως είχαμε τονίσει, στις 19 Ιουλίου 2010, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνη και υπόλογη απέναντι στους αγρότες, γιατί τους καλλιέργησε υψηλές προσδοκίες που δεν πρόκειται να ευοδωθούν.

Ταυτόχρονα, δίνεται η ευκαιρία σε επιτήδειους να παραπλανήσουν και να εκμεταλλευτούν τους αγρότες, εισπράττοντας προκαταβολές για τη σύνταξη φακέλων, υποσχόμενοι δήθεν αδειοδότηση».

Ο κ. Γιαννάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κινείται χωρίς σχέδιο, απροετοίμαστη και ασυντόνιστη, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των πράξεών της. Πρόκειται, σημειώνει, για μια κίνηση σχεδιασμένη «στο γόνατο», που δημιουργεί πολλές παρενέργειες.

«Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να κατευνάσει τους απογοητευμένους αγρότες από την αδράνεια και την αδιαφορία, που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα, επιχειρεί να "χρυσώσει το χάπι", δίνοντας άδεια Φωτοβολταϊκών, με τελικό αποτέλεσμα να τους εξαγριώσει ακόμα περισσότερο, καθώς αισθάνονται ότι εμπαίζονται και εξαπατώνται», καταλήγει, τονίζοντας πως είναι για ακόμη μία φορά πολιτικά εκτεθειμένη.

Κ. Μπατζελή: Το Δημόσιο αναλαμβάνει όλα τα χρέη του ΕΛΓΑ

Το Δημόσιο αναλαμβάνει όλα τα χρέη και τις δανειακές συμβάσεις του ΕΛΓΑ που φτάνουν τα 3,8 δισ. ευρώ. Αυτό τόνισε στη Βουλή η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, ανακοινώνοντας ότι, σε συμφωνία με τον υπουργό Οικονομικών, θα κατατεθεί σχετική τροπολογία σε επόμενο νομοσχέδιο.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα προστασίας και ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας, απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ ζήτησε την απόσυρση .........

του νομοσχεδίου κι ο ΛΑΟΣ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, το οποίο συνυπέγραψε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Κιλτίδης.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε μια σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων και ανακοίνωσε ότι το Δημόσιο συμμετέχει κατά 20% στις δαπάνες του ΕΛΓΑ, που υπολογίζεται επί του συνολικού ποσού επί των εισπραττόμενων ποσοστών των εισφορών των παραγωγών.

Πάντως, ο εισηγητής της ΝΔ Κ. Κόλλιας έκανε λόγο για διατάξεις που καταλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΛΓΑ. Όπως υποστήριξε, το 20% δεν καλύπτει απολύτως τίποτα και πρόσθεσε πως ο αγρότης, ο μοναδικός χρηματοδότης, καλείται να εξυγιάνει τον Οργανισμό.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο κ. Σταύρος Σκοπελίτης δήλωσε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί - όπως ανέφερε- βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με αυτό που θέλει ο μικρό - μεσαίος αγροτοκτηνοτρόφος: Πλήρη ασφάλιση και όχι μερική της φυτικής και αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ.

Ο κ. Αστέριος Ροντούλης από τον ΛΑΟΣ ανέφερε ότι υπάρχει μια προϊούσα απαξίωση της γεωργικής ασφάλισης της χώρας, που θα λειτουργήσει σαν καταλύτης για να μειωθεί ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Ηρώ Διώτη υποστήριξε ότι νομοσχέδιο υπηρετεί τους στόχους κάθε νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης να μείνουν στην παραγωγή μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι επιχειρηματίες, «γιατί περί αυτού πρόκειται».

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται το νέο Λύκειο Φιλιατρών

Το τεχνικό μέρος και το σύνολο των αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων που απαιτείται για να ενταχθεί ένα έργο στο ΕΣΠΑ για το έργο «Αποπεράτωση κατασκευής Λυκείου Φιλιατρών-οικοδομικές και Η/Μ εργασίες», προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ, αξιολογήθηκε θετικά από την διαχειριστική αρχή της Γ. Γραμματείας Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σήμερα, Τετάρτη 01/09, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, υπέγραψε το σύμφωνο αποδοχής των όρων της απόφασης ένταξης της πράξης του προαναφερόμενου έργου, το οποίο θα αποσταλεί στην Περιφέρεια, προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση ένταξής του στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
Στη συνέχεια, από την ομάδα Γ΄ της ..........

Διαχειριστικής Αρχής, θα ελεγχθούν τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε να εκδοθεί και η έγκριση του Περιφερειάρχη για την δημοπράτηση του έργου.
Το εν λόγω έργο αφορά την ολοκλήρωση ενός διώροφου κτηρίου, συνολικού εμβαδού 1.862 τμ (931 ο κάθε όροφος), όπου θα περιλαμβάνει 8 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα ξένων γλωσσών, 1 εργαστήριο τεχνολογίας, 1 εργαστήριο φυσικοχημείας και ένα εργαστήριο πληροφορικής καθώς και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Επίσης, θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και κατασκευή γηπέδου μπάσκετ με κερκίδες.

Για το εν λόγω θέμα, ο κ. Νομάρχης, σε ανακοίνωσή του, δήλωσε τα εξής:
«Πρέπει να σας πω ότι εντάχθηκε το Λύκειο Φιλιατρών στο ΕΣΠΑ, πήραμε την πρώτη έγκριση 2,7 εκ. ευρώ για να ολοκληρωθεί το Λύκειο Φιλιατρών, που είναι στα μπετά με χρηματοδότηση μέχρι τώρα της Ν.ΑΜ. και πολύ σύντομα θα έχουμε την έγκριση για να προβούμε στην προκήρυξη ανάδειξης αναδόχου για να αρχίσουν οι εργασίες.
Πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε καθυστέρηση από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δεύτερον ότι θα πάρουμε γρήγορα την έγκριση από την κεντρική διαχειριστική αρχή προκειμένου να προβούμε στην προκήρυξη του έργου».

Απαγόρευση καπνίσματος: Στους δήμους το 80% των προστίμων

Στους δήμους θα πηγαίνει το 80% των προστίμων από την απαγόρευση του καπνίσματος.

Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία παραδέχθηκε ότι με αυτόν τον τρόπο δίνεται κίνητρο στους ΟΤΑ να επιβάλουν και να εισπράττουν τα σχετικά πρόστιμα που θα κυμαίνονται από 50 έως 10.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι βασικοί ελεγκτές για ..........

την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης καπνίσματος θα είναι οι περίπου 4500 δημοτικοί αστυνομικοί και οι 500 ελεγκτές δημόσιας υγείας των σημερινών νομαρχιών.

Σούζα έκατσε ο Ψωμιάδης στον Σαμαρά υπο τον φόβο να χάσει το χρίσμα....

Απέσυρε την υποψηφιότητα του αδερφού του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Μετά το τελεσίγραφο του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης απέσυρε τελικά την υποψηφιότητα του αδελφού του Διονύση, από το συνδυασμό του.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Ψωμιάδη να μην συμπεριλάβει στους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του τον αδελφό του, διαφορετικά η Ρηγίλλης θα αναγκαζόταν να άρει το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη που του έχει δώσει.

Το πρωί ο κ. Ψωμιάδης επικοινώνησε .......

τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να τον ενημερώσει ότι δέχεται να μην περιληφθεί στους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού ο ο αδελφός του, Διονύσης Ψωμιάδης, και ότι στην θέση του προτείνει τον πρώην βουλευτή Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η πρόταση έγινε δεκτή από τον κ. Σαμαρά και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ρηγίλλης εμφανίζεται ικανοποιημένη από την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς όπως λένε στελέχη του κόμματος, το μήνυμα κατά της οικογενειοκρατίας πέρασε θετικά. Απόφαση της ηγεσίας, υπογραμμίζουν, είναι ότι δεν θα υπάρχει στο στελεχιακό δυναμικό περισσότερο από ένα μέλος κάθε οικογένειας.

Όσον αφορά την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πηγές της Ρηγίλλης έλεγαν ότι ο κ. Ψωμιάδης ανταποκρίθηκε συνολικά στις επιθυμίες της ηγεσίας και πλέον το ψηφοδέλτιο που παρουσιάζει, έχει την έγκρισή της.

Το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του κ. Ψωμιάδη με θέμα την ανακοίνωση των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών του συνδυασμού του.

Άλκης Ξύγκας: Δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος.

Συνέντευξη Ξύγκα στο Radio Νίκη 96,4

Συνέντευξη στο Radio Νίκη 96,4 παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Αλκης Ξύγκας σχετικά με τις αυτδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και το κλίμα που διαμορφώνεται στη νέα εποχή του Καλλικράτη.
Δεν ξεκαθάρισε αν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ή όχι ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του για Δήμαρχος μιας και αυτό θα προσέκρουε στο ασυμβίβαστο του Καλλικράτη.
Θα πρέπει να κλείσω το φαρμακείο ..........

μου και να παραδώσω την άδεια στον Φαρμακευτικό Σύλλογο είπε χαρακτηριστικά.
Μίλησε για τα έργα που έγιναν τα 8 χρόνια της Δημαρχοντίας του και φάνηκε προβληματισμένος για το μέλλον του ενιαίου Δήμου Τριφυλίας.
Τόνισε ότι ο Δήμος αυτή την στιγμή δεν χρωστάει ούτε δραχμή.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να ακούσετε την συνέντευξη που παραχώρησε ο Κος Ξύγκας στον Παναγιώτη Χριστοδούλου.

«Αντίο» στον λαμπτήρα των 75 watt

Παρελθόν αποτελεί από σήμερα ο λαμπτήρας πυρακτώσεως των 75 watt, καθώς η παραγωγή και οι εισαγωγές σταματούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα καταστήματα να καλούνται πλέον να διαθέσουν τα αποθέματά τους.

Οι καταναλωτές στο εξής θα πρέπει να επιλέγουν ανάμεσα σε διάφορους τύπους λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας, που αναμένεται να «ανακουφίσουν» το πορτοφόλι, λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας.

Τέτοια εποχή πέρυσι αποσύρθηκε από ...........

την αγορά ο λαμπτήρας πυράκτωσης 100W, μαζί και οι ματ λαμπτήρες του τύπου, ανεξαρτήτως ισχύος.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 θα ξεκινήσει η εξάντληση των αποθεμάτων λαμπτήρων 60W από τα ράφια των καταστημάτων και τον ίδιο μήνα του 2012 θα πάρουν τον ίδιο δρόμο οι λαμπτήρες των 40W και 25W.

Από σήμερα STOP το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς Δημόσιους χώρους

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους, μετά και την υπογραφή των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων, αλλά και τον προσδιορισμό των ελεγκτικών μηχανισμών για την εφαρμογή του μέτρου.

Τα πρόστιμα στους υπεύθυνους διαχείρισης για την εφαρμογή του νόμου, είτε αυτοί είναι καταστηματάρχες, είτε υπεύθυνοι χώρων εργασίας, όπως οι διευθυντές επιχειρήσεων και εταιρειών ή άλλοι, θα κυμαίνονται από 500 ευρώ έως 10.000 ευρώ.

Mετά την τέταρτη υποτροπή, τα καταστήματα θα σφραγίζονται προσωρινά για δέκα ημέρες και μετά την πέμπτη, θα γίνεται οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Στους καπνιστές, θα επιβάλλεται ..........

πρόστιμο από 50 έως 500 ευρώ, ενώ όσοι έχουν να αναφέρουν πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες που αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου, θα μπορούν να καλούν στο τετραψήφιο νούμερο 1142.

Θα προηγηθεί περίοδος χάριτος ενός μήνα (έως τα τέλη Σεπτεμβρίου) κατά τον οποίο θα γίνονται μόνο συστάσεις, και από τον Οκτώβριο θα επιβάλλονται κανονικά.

Tο 80% των εισπραχθέντων προστίμων θα πηγαίνει στους δήμους.

Παράταση οκτώ μηνών θα δοθεί σε καζίνα και σε κέντρα με ζωντανή μουσική άνω των 300 τ.μ. έως τις 31 Μαΐου του 2011 ώστε να συμμορφωθούν με τις νέες διατάξεις.

Καταργούνται, επίσης, τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα «1η Σεπτέμβρη, κόβουμε το τσιγάρο κερδίζουμε τη ζωή», στο Ζάππειο Μέγαρο, το συντονισμό της οποίας έχει αναλάβει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος.

Με αφορμή την έναρξη σήμερα της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε χθες με την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την υφυπουργό, Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο και τα μέλη της Αντικαπνιστικής Επιτροπής.

Στην αρχή της συνάντησης, o πρωθυπουργός καλωσόρισε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την αντικαπνιστική επιτροπή και τους συνεχάρη «για την έξοχη δουλειά» και «τις προσπάθειες στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος υγείας, που λέγεται «κάπνισμα».

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την πεποίθηση ότι «στην προσπάθεια που κάνουμε σήμερα στη χώρα μας, να αλλάξουμε αντιλήψεις, πρότυπα και συμπεριφορές, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και να κάνουμε τη χώρα μας βιώσιμη, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και στην καθημερινή ζωή, η δική σας προσπάθεια είναι ιδιαίτερης σημασίας».

Πρόσθεσε ότι o νόμος θα συμβάλει ιδιαίτερα στην απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, και εκτίμησε ότι θα έχει θετικές επιπτώσεις και στη συμπεριφορά ως προς το «παθητικό κάπνισμα», το οποίο έχει αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία όλων.

Από την πλευρά της η κ. Ξενογιαννακοπούλου παρέδωσε στον πρωθυπουργό το φάκελο με το νόμο και την υπουργική απόφαση για τους ελέγχους και ανέφερε πως στο φάκελο περιέχεται επίσης «και το υλικό για την καμπάνια ενημέρωσης, με την υποστήριξη και της Επιτροπής». Είπε χαρακτηριστικά: «έχουμε ήδη ξεκινήσει την καμπάνια και πάνω απ' όλα είναι η πληροφόρηση ότι η απαγόρευση του καπνίσματος είναι θέμα υγείας».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Σεπτεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.